Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Voltam cukor terhelésen és 7,...

Voltam cukor terhelésen és 7, 00 lett a terhelés után. A dokim és a védőnőm szerint diétáznom kell. Nem igazán értem annyira magas lenne?

Figyelt kérdés

Most vagyunk 29 hetesek eddig 4,5 kilót híztam tehát még csak kövér sem vagyok és úgy tudom a baba az utolsó pár hónapban szedi magára a zsír réteget és fejlődik.De így hogy ezt sem meg azt sem ehetem amit megkívánunk mi lesz?

Már most rosszul vagyok a teljes kiőrlésű kenyértől,inkább felfelé jön mint lefelé.Pár hete nagyon sütisek lettünk de ugye fehér lisztes dolgokat sem ehetünk.Ötleteket szeretnék hasonló cipőben járó mamiktól.

2012. ápr. 23. 14:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A 8,2-es eredményű vagyok. Azt nem értem, hogy oda van írva fehéren-feketén a leletre, hogy 3,5-10,5-ig jó. Nyilván ezért nem kellett diétáznom. A leleten csak nem írnak hülyeséget referencia tartománynak. Mindenesetre már lassan úgyis mindegy, 38+5 hetes vagyok, tehát már lassan szülök. Csak ez olyan fura! Kedves kérdezőnek még egy dolog. Még terhesség előtt cukros diétával fogytam 10 kilót, szerintem nem olyan nehéz betartani, nekem inkább az okozott gondot, hogy én amúgy nem főzök (férjem szakács) és emiatt nehéz volt, hogy annyi kaját kellett magamnak csinálnom. Meg a munkahelyemen nem volt egyszerű, hogy annyiszor kellett ennem! Majd előbb-utóbb újra akarom kezdeni, csak a baba mellett gondolom eleinte nem lesz időm enni se, nemhogy időre, meg napi 5-6-7X. :-)
2012. ápr. 23. 17:40
 12/18 anonim ***** válasza:

Ez nem tudom melyik intézményben van így, de a terhességi diabétesz cukorintolerancia szintje az 7.8!

És kész!

Ha szeretnéd beszkennelem neked a leletemet!

10,5-s határérték az 1-es tipusú diabéteszeseknél fordul elő, de ők már inzulinosok!

2012. ápr. 23. 17:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Én elhiszem, hogy nem jó, csak akkor elég veszélyes, ha nem veszik figyelembe! Amúgy mi bajunk lehet/lehetett belőle, hogy nem diétáztam? A védőnő és orvos is látta természetesen a leletet! Én nem vagyok orvos, tehát csak arra hagyatkozhattam, amit az orvos, védőnő mondott, illetve ami a leleten szerepel!
2012. ápr. 23. 17:49
 14/18 anonim ***** válasza:

A referenciatartomány csak egy dolog, terhességben pláne érvényes az egyedi elbírálás szabálya, mivel nem laboreredményt gyógyítunk. Mint említettem, a legfrissebb kutatások szerint 6,8 és 7,8 között is javasolt a diéta, de ezt van, aki nem látja fontosnak. És mint láthatod, van, akinek 10,2 van referenciatartománynak írva... Másik példa a TSH szint, amely tartomány szerint 4-ig jó, de tudjuk, hogy teherbeeséshez pl. 0,3 és 1,5 közé kell pozícionálni.

Az inzulinszint éhgyomorra 25-ig jó, épkézláb orvos tudja, hogy 6 fölött inzulinrezisztanciára kell gondolni.

Gondolod, hogy a kérdező orvosa nem látja a labor által leletre írt tartományokat? Vagy, hogy ártani akar? Vagy mit gondolsz? Magánlaborokban teljesen általános egyébként, hogy nem írnak referenciatartományt a terheléses eredmény mellé, tekintve, hogy szakember elbírálást igényli.

A 8,2-es eredmény "birtokosának": ha nem lett baj, akkor semmi bajotok nem lett tőle, ilyenkor ezen már kár gondolkozni (valamiért úgy érzem, hogy már megvan a baba, jól érzem?). :) Szerencsés vagy, és örülj neki - ilyenkor áll a "régen is voltak GDM-esek, amikor erről még nem is tudtunk, és nekik sem feltétlenül lett bajuk", a kezeletlen betegség ellenére.

A fiziológiában semmi nem fekete-fehér, a referenciaértékek épp úgy nem, mint az egyes kórképek kimenetele - azaz abszolút elképzelhető, hogy a kezeletlen GDM-nek sem lesz későbbi hatása. Viszont ha észrevesszük, mindenképp érdemes terápiába fogni. Számomra valóban megfejthetetlen, hogy neked miért nem javasoltak semmit (valamiért úgy érzem a válaszaidból, hogy már megvan a baba - jól érzem?)... A leggyakoribb hatása egyébként természetesen a makroszómia, azaz a nagyon nagy súlyú magzat.

2012. ápr. 23. 18:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Figyelmetlen voltam, ne haragudj, most látom, hogy a 39 hétben jársz. Kiderült volna az ultrahangokon a komplikáció, tehát ne aggódj ezen most már, és esetleg a hátralévő hetekben mérd otthon a cukrod, ha tudod. Vagy kérdezz rá még egyszer az orvosodnál, hogy miért is jó ez az eredmény?
2012. ápr. 23. 18:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves hosszan válaszoló, szerintem nem olvastad el rendesen a 8,3-es válaszát- az nem a 2 órás érték volt nála, hanem a 60 perces.

És az értelemszerűen magasabb lesz, mint a 120 perces tűréshatár.

2012. ápr. 23. 19:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Valóban, és ezért akkor elnézést is kérek, köszönöm, hogy szóltál. :) Nálunk csak 120 perces eredményt nézünk GDM szűrésnél, így annyira egyértelműnek vettem. A többi, amit írtam viszont abszolút helytálló szakmailag, tehát ezt továbbra is tartom, szerintem indokolt a diéta.
2012. ápr. 23. 20:31
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Minden képen betartom a diétát nem véletlen hogy ezt mondta a doki is meg a védő nő is.Szerintem nem akarnak kockáztatni mert tudják hogy már régóta várok a babára és volt egy vetélésem előtte meg a mostani terhesség alatt is voltak problémák.
2012. ápr. 27. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!