Voltam cukor terhelésen és 7, 00 lett a terhelés után. A dokim és a védőnőm szerint diétáznom kell. Nem igazán értem annyira magas lenne?
Most vagyunk 29 hetesek eddig 4,5 kilót híztam tehát még csak kövér sem vagyok és úgy tudom a baba az utolsó pár hónapban szedi magára a zsír réteget és fejlődik.De így hogy ezt sem meg azt sem ehetem amit megkívánunk mi lesz?
Már most rosszul vagyok a teljes kiőrlésű kenyértől,inkább felfelé jön mint lefelé.Pár hete nagyon sütisek lettünk de ugye fehér lisztes dolgokat sem ehetünk.Ötleteket szeretnék hasonló cipőben járó mamiktól.
Ez nem tudom melyik intézményben van így, de a terhességi diabétesz cukorintolerancia szintje az 7.8!
És kész!
Ha szeretnéd beszkennelem neked a leletemet!
10,5-s határérték az 1-es tipusú diabéteszeseknél fordul elő, de ők már inzulinosok!
A referenciatartomány csak egy dolog, terhességben pláne érvényes az egyedi elbírálás szabálya, mivel nem laboreredményt gyógyítunk. Mint említettem, a legfrissebb kutatások szerint 6,8 és 7,8 között is javasolt a diéta, de ezt van, aki nem látja fontosnak. És mint láthatod, van, akinek 10,2 van referenciatartománynak írva... Másik példa a TSH szint, amely tartomány szerint 4-ig jó, de tudjuk, hogy teherbeeséshez pl. 0,3 és 1,5 közé kell pozícionálni.
Az inzulinszint éhgyomorra 25-ig jó, épkézláb orvos tudja, hogy 6 fölött inzulinrezisztanciára kell gondolni.
Gondolod, hogy a kérdező orvosa nem látja a labor által leletre írt tartományokat? Vagy, hogy ártani akar? Vagy mit gondolsz? Magánlaborokban teljesen általános egyébként, hogy nem írnak referenciatartományt a terheléses eredmény mellé, tekintve, hogy szakember elbírálást igényli.
A 8,2-es eredmény "birtokosának": ha nem lett baj, akkor semmi bajotok nem lett tőle, ilyenkor ezen már kár gondolkozni (valamiért úgy érzem, hogy már megvan a baba, jól érzem?). :) Szerencsés vagy, és örülj neki - ilyenkor áll a "régen is voltak GDM-esek, amikor erről még nem is tudtunk, és nekik sem feltétlenül lett bajuk", a kezeletlen betegség ellenére.
A fiziológiában semmi nem fekete-fehér, a referenciaértékek épp úgy nem, mint az egyes kórképek kimenetele - azaz abszolút elképzelhető, hogy a kezeletlen GDM-nek sem lesz későbbi hatása. Viszont ha észrevesszük, mindenképp érdemes terápiába fogni. Számomra valóban megfejthetetlen, hogy neked miért nem javasoltak semmit (valamiért úgy érzem a válaszaidból, hogy már megvan a baba - jól érzem?)... A leggyakoribb hatása egyébként természetesen a makroszómia, azaz a nagyon nagy súlyú magzat.
Kedves hosszan válaszoló, szerintem nem olvastad el rendesen a 8,3-es válaszát- az nem a 2 órás érték volt nála, hanem a 60 perces.
És az értelemszerűen magasabb lesz, mint a 120 perces tűréshatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!