Voltam cukor terhelésen és 7, 00 lett a terhelés után. A dokim és a védőnőm szerint diétáznom kell. Nem igazán értem annyira magas lenne?
Most vagyunk 29 hetesek eddig 4,5 kilót híztam tehát még csak kövér sem vagyok és úgy tudom a baba az utolsó pár hónapban szedi magára a zsír réteget és fejlődik.De így hogy ezt sem meg azt sem ehetem amit megkívánunk mi lesz?
Már most rosszul vagyok a teljes kiőrlésű kenyértől,inkább felfelé jön mint lefelé.Pár hete nagyon sütisek lettünk de ugye fehér lisztes dolgokat sem ehetünk.Ötleteket szeretnék hasonló cipőben járó mamiktól.
Szia!
GDM-es voltam. A 26 hetes terheléses eredményem 9,2 lett (cukros löttyös /az 7,8-ig lett volna jó/). Nekem 180 grammos CH-diétát kellett tartanom. Ezzel szerencsére szinten tudtuk tartani a vércukrom.
Szerintem keress fel egy dietetikust, együtt nagyon szuper étrendet tudtok összeállítani!
Ha esetleg érdekel, én a www.macosz.hu oldalon találtam jó kis recepteket!
Szia!
Boldog Babavárást!
Annyira nem magas, de mindenképpen fontos tartani a diétát, hiszen emelkedett az érték. Az, hogy nem fogod megenni, amit megkívánsz, kizárólag pozitív hatással lesz mind rád, mind a babádra. Tévhit, hogy ezeket a baba szükségletei miatt kívánnád, hiszen egyik babának sem érdeke, hogy te sütit egyél emelkedett cukor értékkel, ahogy a GDM sem érdeke a gyermekednek. A diéta negligálása viszont igen komoly következményekkel jár, hiszen heteken belül lehet a 7-es értékből 9-es, majd 11-es... Ő nem attól hízik, amit te megkívánsz és megeszel, nyugalom. :) Tökéletesen elég neki a diétás étrend. A súlyodnak sincs ehhez semmi köze, én pl. kifejezetten vékony vagyok - mégis tartani kell. (Ha arra a kiskegyed szintű tudományossággal megfogalmazott teóriára célzol, hogy azt kívánod, ami a baba növekedéséhez szükséges, akkor ezt nyugodtan felejtsd el.)
Én pl. az elejétől inzulinrezisztens vagyok, a diétát a terhességem alatt is tartom. A baba a 36. héten már 3,1 kg-ra volt becsülve, tökéletesen nő, pedig egyszer sem ettem meg azt, amit a kívánósságom tanácsolt volna.
Orvos kismama
Én azt nem értem, hogy a 7-es érték miért minősül csökkent glükóz toleranciának, hiszen a tanultak alapján csökkent akkor, ha 7,8-nál magasabb, és 11,1-nél alacsonyabb.
7-nél még diétát sem javasolnak.
Glükóz terhelés volt, vagy zsemle?
Terhességben mi pl. más referenciaértéket használunk, és ahhoz a protokollhoz igazodunk, amely szerint 7 körüli értékkel már diéta javasolt. Kórházanként eltérő lehet, hogy ki mit tart ilyen szempontból már kezelendőnek, én azt gondolom, hogy helyesen javasolták neki a diétát.
2. válaszoló
Kedves Kérdező!
Teljesen rendben van a terhelésed, nincs határérték közelében, nem hiszem hogy diétáznod kellene!
Kedves 7-es válaszoló, a 8.2 viszont sok!
Nem értem mért nem diétáztatnak!
Kérjél kontroll vizsgálatot!
30h CH km
Tudjátok sokat írok erre a fórumra, gyakran írok ilyen témákban is, amikor magabiztosan tudok válaszolni, tanácsot adni. A munkahelyemen pedig sokat találkozom az orvost felülbíráló vélekedések zseniális következményeivel. Több választ nyilván nem írok, de ahogy említettem: 7,2 bizonyos kutatások szerint diéta nélkül előrevetíti a későbbi GDM megjelenését, és ha efölött szemet hunyunk, ellenőrzés és preventív terápia hiányában komoly gondokat okozhat.
Olyat írni arctalanul a neten, hogy nem hinném, hogy diétáznod kell, amikor az orvosa ezt javasolta neki, baromi nagy felelőtlenség. Remélhetőleg azonban mindenki inkább az orvosára hallgat (akármilyen megcsappant is már a hitelességünk...), mint valakire, aki tudni vél valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!