Mélyen hiszek abban, hogy a gyerek nem csak a szülőké, teret kell engedni a nagyszülőknek, rokonoknak is - de csak ha már megszületett. Engem nagyon zavart a pocakfogdosás, így finoman megkértem mindenkit, hogy ne tegye, fogadják el, hogy én ilyen "antiszociális" vagyok. Mit tudtak tenni, elfogadták. A pocak meg maradt az enyém és a férjemé :-) Harag nem lett a dologból, mert ezt is el lehet mondani bántó él nélkül.
2012. ápr. 23. 10:52
2/16 anonim válasza:
Nekem a nagymamám már akkor is fogdosta, mikor kicsi volt. Iszonyatosan zavart, a férjemen kívül mást nem igen viseltem el. Anyukám engedélyt kért, hagytam, bár nem szerettem.
A mamám szerint hisztiztem...szerintem meg normális, hogy az ember nem akarja, hogy fogdossák. Mondjuk a babám nem is szokott neki rugdosni...
2012. ápr. 23. 10:52
3/16 anonim válasza:
engem akkor zavart, amikor még pici volt és fogdosni akarták. amúgy különösebben nem sokan simogatták.amikor már nagy pocim volt akkor nem zavart.
2012. ápr. 23. 10:53
4/16 anonim válasza:
De, és nem szerettem, sőt! Nem tudom miért éreznek erre késztetést az emberek! Aztán majd amikor a gyerekedet akarja mindenki fogdosni...:)!
2012. ápr. 23. 10:53
5/16 anonim válasza:
Engem nagyon zavart!!!Főleg ha a ruha alá akartak nyúlni,vagy ha szabadon volt a poci és akkor akarták megsimogatni.Szerintem ez természetes dolog ebben az állapotban.Amúgy érdekes dolog ez.Nekem 3 gyermekem van és azt vettem észre a második szülés után zavar ha a hasamhoz érnek.Még a párom is!!!Majd a harmadik szülés után "megszűnt"...Hogy ez miért alakul ki!???
2012. ápr. 23. 10:59
6/16 anonim válasza:
Anyósom egyszer megfogta, kb 3 hónapos lehettem. Akkor azt se tudtam, nyeljek vagy köpjek, aztán nem lett több alkalma, mert a második próbálkozásánál úgy rászóltam, hogy azóta nem meri. Érdekes módon a testvéremtől és a barátnőimtől nem zavar. Gondolom, ez is attól függ mennyire szimpatikus vagy nem a fogdosó személye.
Hogy apuka fogdossa, az mindennapos dolog, hiszen az övé is :)
2012. ápr. 23. 11:07
7/16 anonim válasza:
A férjem bármikor hozzámérhet természetesen, tőle jól esik.
Az öcsém érintése teljesen természetes, de ő nem próbálkozik :)
Anyám erőszakoskodik nagyon, hogy érezhesse, megengedem neki, de csakazértsesemnemsohanem rugdos neki a gyerkőc:D
pedig szeretem nagyon anyut, csak azt nem, ha fogdos :D
Más még nem ért hozzám, és nem is fog.
Kivéve az orvosok.
2012. ápr. 23. 11:16
8/16 anonim válasza:
De jó, úgy látszik nem csak én vagyok "antiszoc", egyébként is utálom, ha valaki az intim szférámban van, de hogy nyúlkáljanak is...Egyedül azt szeretem, ha a férjem csinálja, tőle igénylem is. Nem akarom én kisajátítani a babámat, majd ha megszületik, simogathatják, de most valahogy olyan fura érzés lenne, ha hagynám. Én már az elején szóltam a férjemnek, hogy én biztosan utálni fogom, hogy mindenki a hasamat akarja fogdosni. Az anyósom kb. 12 hetesen megfogta, férjem mondta neki, hogy én ezt nem szeretem, azóta nem nyúlt hozzá.
2012. ápr. 23. 11:17
9/16 anonim válasza:
Én is utáltam. A férjemtől nagyon jól esett, de mástól nem igen. Anyukám simizte még, de tőle is szerettem. meg férjem nagymamája simogatta, meg puszilgatta a pocakomat. NEm volt ellene kifogásom, aranyos volt a mama. :) Másoktól viszont nem tűrtem. Kifejlesztettem, egy pár védekező pozíciót. pl. Ha beszélgettünk, ráraktam mind a két kezemet a pocakomra, így más nem fért hozzá. Vagy ha láttam, hogy közelít egy egy kéz a pocak felé, elfordultam, és mondtam valamit a férjemnek. Vagy a férjem elé közvetlenül, a keze rajta a pocakomon, az én kezem pedig az övén. Vagy kereszteb raktam a kezem a pocakon. Így nem volt túl feltűnő a hárítás, de mindenki értett belőle. :)
2012. ápr. 23. 12:20
10/16 A kérdező kommentje:
Nekem anyukám célozgatott időnként, hogy hát én nem vagyok olyan, mint a nővérem, és nem hagyom, hogy úgy simogassák a pocakomat, és láttam rajta, hogy nagyon szeretné, és egy kicsit yokon veszi, hogy óckodom, de azért nem mondja. Aztán most, hogy a vége felé vagyok a terhességnek, ma reggel megengedtem neki, amikor viszonylag jobban kalimpált a gyerek, merthogy nem sok alkalom lesz már rá, de utólag igazából bánom, mert nem esett jól egyáltalán. a gyerek is persze rögtön leállt a kalimpálással :). csak akkor kalimpált újra, amikor én megfogtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!