Hogy tetszik nektek az Uzor név?
Szokatlan, különös nevet adni a gyereknek veszélyes. Mert lehet, h ő egyáltalán nem lesz szokatlan, újító szellemű, hanem inkább szürke, hétköznapi. És akkor hogy éljen együtt ilyen névvel?
Ez pont olyan, mint amikor a szülő elnevezi Bátornak a kisfiát és egy kis sunyi, besz.ri alak lesz belőle. kit fog gyűlölni? A szüleit.
A gyerek nem attól lesz különleges, ha anyuka az utónévkönyv legidétlenebb nevét ragasztja rá. Egy Kati, Pisti is lehet különleges. Nem a név dönti el.
A Zóra szép, én ismerek egy horvát Zorát. Szerintem felesleges hasonló hangzású nevet adni a gyerkőcöknek.
Mit szólsz inkább a Mirkóhoz? Szerintem sokkal szebb hangzású és ez sem tipikus magyar név.
Elsőnek: Zórán már túl vagyunk, nem bántuk meg, hogy ezt a nevet adtuk a kislányunknak. Sok olyan névvel fogsz még találkozni, amiről előtte nem is hallottál, ettől még az akár szép is lehet. Persze ez szubjektív. Nekem egyégbként mindkettőből van 2-2 ismerősöm is, felnőttek gyerekek vegyesen.
Harmadiknak: Nem szempont, hogy becézni lehessen.
Nyolcasnak: Félig jársz csak jó úton; nem vártuk, de már most nagyon szeretjük.
Kilencesnek: Hát akkor a Te gyereked legyen Pisti vagy Kati, ha Neked az tetszik. Igen, lehet, hogy a Te vagy az én gyerekem beszari sunyi alak lesz, de azért én kicsit optimistábban indulnék neki az elkövetkező 30évnek. (ha még a Júdást kérdeztem volna..)Valóban nem a névadáson múlik, úgyhogy én maradnék a ritka neveknél.
Hát tudjátok, bírom én a kritikát, de ez csak egy szimpla tetszik/nem tetszik kérdés volt. Nem gondoltam, hogy attól hogy néhányótoknak nem jön be ez a két név, máris minősíteni kezd.. Persze lehet én tettem fel rosszul a kérdést..
Akiknek tetszett vagy csak "simán" nem tetszett, nektek is köszi a választ, sőt még a rémes vagy az idétlen is belefér..
1. Nem tetszik.
2. Nem választanám.
Szia, nekem viszont nagyon tetszik az, hogy amiatt valasztanatok, hogy a kislanyotok nevevel hasonlo hangzasu legyen. Nalunk is igy van, de mi ezt csak kesobb vettuk eszre, nem volt tudatos. En emiatt valasztanam. Es az sem erdekelne, hogy sokaknak nem tetszik, egyaltalan nem kiszuras a gyerekkel ez a nev. Sokkal inkabb kiszuras a Bator, a Malna, Felho, Eperke es a tobbi egyeb jelentessel is biro nev.
Kellemes babavarast!
Érdekeltek a vélemények, ezért írtam ki a kérdést is, de igazából nem befolyásol a döntésben kicsit sem. Csak kiváncsi voltam.
A lányomnál megtanultam, hogy nem számít senki véleménye, legalább 10 név fölmerült, és mindig akadt valaki, aki lefikázta, ahelyett hogy csak csendben elfogadták volna a nekünk tetsző neveket. Pedig akkor az ismerősök, rokonok kérdezősködtek, mi csak válaszoltunk, erre valaki mindig lehűtött minket.. (pl.: tetszett az Izabella név, erre vki rávágta, hogy az nem jó, mert arról neki egy izzadós kislány jut eszébe.. Pedig a kutya nem kérdezte tőle, hogy jó e..)
Itt más a helyzet, én kérdeztem a Ti véleményeteket.
Dönteni ketten a férjemmel fogunk, és csak akkor mondjuk el a rokonoknak, ha már 100000%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!