Mi történik pontosan egy CTG vizsgálaton?
Figyelt kérdés
Jövő héten hétfőn kell mennem először ilyen vizsgálatra. Már nagyon várom, mert elvileg most csomó mindent megtudok majd a babóról. Le tudná írni valaki hogy hogyan történik pontosan egy ilyen vizsgálat (mennyi idő, milyen műszerek, mit is takar a csomó minden) ? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!2012. ápr. 19. 13:03
1/7 anonim válasza:
Nagyon csomó mindenre azért ne számíts. :o)
A hasadra tesznek egy műszert, és valahol a 10-20 perc között van rajtad.
Két dolgot mér:
-a méhtevékenységet, hogy van-e összehúzódás és milyen mértékű és mennyi időnként
-a baba szívhangját
Ha a babád éppen aluszékony és meg sem moccan, akkor semmi nem derül ki, az a jó, ha épp aktív.
Amúgy én jövő csüt. megyek először. :o)
2/7 anonim válasza:
Pocidra érzékelő, nyomogatsz egy gombot ha a manó mozog, 20 percig üldögélsz, közben hallod a szívét, majd erről kapsz egy szép görbét. :) Ennyi. :)
3/7 A kérdező kommentje:
Hát most egy kicsit elszomorodtam, mert azt hittem hogy láthatom hogy hogy mozog, vagy ilyesmi...de hát akkor ez nem valami nagy dolog egy szimpla vizsgálathoz képest sem. :)
2012. ápr. 19. 13:10
4/7 anonim válasza:
Neeeem, ezen semmit nem látsz, egy ekg-hoz hasonló görbén kívül, meg hallod, ahogy dobog a szíve. :)
5/7 anonim válasza:
Nálunk úgy van, hogy a pocira raknak 2 tappancsot, az egyik a baba szívét "nézi", a másik a méhtevékenységet. A gép nyomtat közben egy papírt amin két grafikon lesz. (olyan mint az ekg-s papír). Amikor magzatmozgást érzel nyomod a gombot, akkor a baba szívverése gyorsabb lesz.
Nekem ilyen volt: [link]
6/7 anonim válasza:
5. vagyok: a felső sávban van a baba szívverése.
7/7 A kérdező kommentje:
Értem. :( köszönöm a válaszokat.
2012. ápr. 19. 14:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!