Ezeken kívül miket vegyünk a babának? Ez így jó lesz?
BÚTOROK,EGYÉB DOLGOK A BABASZOBÁBA:
-kiságy
-pelenkázóasztal
-takarók,plédek
-ágyneműszettek
-8 lepedő
-2 éjjelifény
-bébiőr
-légzésfigyelő
-zenélő-forgó
-pelenkatartó vödör
-törlőkendő melegítő
-pihenőszék+szűkítő
SÉTÁK,UTAZÁSOK:
-babakocsi+mózes+sportrész
-4 pelenkázótáska
-lábzsák
-pohár-cumisüvegtartó
-napernyő
-téli szett
-2 nyári szett
-esővédő,szúnyogháló
-autósülés
FÜRDÉS,ÁPOLÁS:
-kád,állvány
-kozmetikumok(sampon,fürdető,testápoló,babaolaj,hintőpor,folyékony hintőpor,popsikrém)
-vatta
-hajkefe,fésű
-fürdőlepedők
-vízhőmérő
-babaolló
-3 csomag törlőkendő
-1 csomag pelenka
ETETÉS:
-etetőszék+szűkítő
-tápszeradagoló
-gőzsterilizáló
-1 db 340 ml-es cumiüveg
-3 db 260 ml-es cumisüveg
-4 db 150 ml-es cumisüveg
-cumisüveg melegítő
-autós cumisüveg melegítő
-előkék
-textilpelusok
-babavíz
-tápszer
EGYEBEK:
-3 cumilánc
-2 csomag cumitisztító kendő
-10 db cumi
-lázmérők(cumilázmérő,homloklázmérő,sima lázmérő)
-játékok
A ruhákat nem írtam le,mert abból biztos,hogy elég van(sőt,még talán sok is).
Szerintetek még miket vegyünk?
10 cumi nagyon sok és a pelenkázó táskából is minek 4?:) nekem 2 van, egy nagy meg egy kisebb.
Cumiláncból is elég 2, ha esetleg az egyik elveszik/eltörik.
Rengeteg pelenkára lesz szükséged és popsitörlőre. A pelenkából én 2 csomag 1es méretűt vettem, meg 4 csomag 2-es méretűt, szerintem az 1est hamar kinövi.
Az ilyen törlőkendő meg cumisüveg melegítőket fölöslegesnek tartom, de úgy is majd rájössz ennél a babánál, hogy mi volt fölösleges, és azokat már nem veszed meg a következőnél:) Ha a pelenkatartó vödör alatt a pelenkaszemetest érted, az egy nagyon jó dolog, nekem is van, angelcare, teljesen légmentesen elzárja a pelenkákat, nem kell naponta hurcolnom a szemetet a büdös pelenkák miatt.
Az etetőszékre még jó ideig nem lesz szükséged, és a cumisüveg rengeteg:) Ha tudsz majd szoptatni, akkor nem fog kelleni sem a tápszer sem pedig a tápszer adagoló és 7db cumisüveg:) Nekem 4db cumisüvegem van összesen, mert fejem a tejem, így használom őket szüléstől kezdve, én Tommee Tippee cumisüvegeket vettem, ezeknek úgy van kialakítva a cumi részük, mint a mellbimbó:)
Hát határozottan mindened megvan, még sok is, de majd kitapasztalod:)
Köszönöm a gyors válaszokat :)
Igen,tényleg első baba lesz,ez gondolom látszik a listán...
Akkor még beszerzem azokat,amiket írtatok és tényleg minden meglesz.
A 4 pelenkázó táskát azért vettem meg,mert 1 alkalmibb,1 olyan márkájú,mint a babakocsink és ugyanolyan a színe,szóval azt a babakocsihoz vettem,a másik 2 pedig egyszerűen csak tetszett.
Az etetőszék újszülött kortól használható,az autósülés alatt pedig a hordozó/autósülést értettem,amit rá lehet csatlakoztatni a babakocsira is pl.
Nekem hármasikreim vannak, de szerintem van, amiből még mi sem vettünk ennyit :-)))
Biztosan van, amit ajándékba kaptatok, vagy jó vétel volt, szóval persze inkább több legyen, mint kevesebb. Pl. ritkábban elég mosni, az is számít ám az első hónapokban.
Éjjelifény 1 db elég, törlőkendő melegítőnk nem volt. 8 lepedő bőven elég. Ágyneműt nekünk még most sem használnak (15 hónaposak), újszülötteknek nem kell párna.
Pelenkakuka nekünk is van, szerintem jó találmány, nekünk bevált.
1 pelenkázótáskánk van és azt sem használom. Napernyőnk és esővédőnk van a babakocsira, de sosem használtuk. Kozmetikumok: nem kell ennyi minden. Posikrém, babafürdető (patikából) teljesen jók. Vízhőmérő: sosem használtuk, a kezemmel érzem, hogy jó-e. Törlőkendőt és pelenkát vegyetek egy csomót, az tutira el fog fogyni. Etetőszék: bőven ráér, ha elkezditek a hozzátáplálást. Cumisüveg 4 kicsi: sok. Biztosan tápszeres lesz? Mert ha anyatejes, akkor ez a sok cumisüveg feleleges lesz ám. Előkéből nekünk sok fogy. Textilpelusból is, azt egy csomó mindenre használjuk. Bababvíz helyett jó a forralt, lehűtött csapvíz.
Cumi lehet, hogy egyáltalán nem kell. Nekem a 3 gyerekből egyik sem cumizott SOHA! Cumilázmérő nem jól mér.
Ha fogsz szoptatni/fejni, akkor én mellszívót biztosan beszereznék, méghozzá elektromosat bérelnék, a kézi nagyon fárasztó volt, legalábbis nekem.
Ruhákból is kár nagyon feltankolni, mert főleg az elején 1-2 hét alatt ki fogja nőni.
Én csak annyit írok erre, hogy: ÚRISTEN! :D
Nekem is első baba lesz, de azért nem esek túlzásokba!
Szerintem is nagyon nagy túlzásokba estél. :)
Ahogy már írták, vegyél még: pelenkát jópár csomaggal, porszívós orrszívót, textil pelust. Nekünk van légzés figyelőnk, baba mérlegünk, szerintem szuper találmányok. Ha szoptatsz, lehet szükséged lesz bimbóvédő krémre és mellbimbó védőre is.
És feltétlen vegyél még egy elektromos kisautót is a babának! :))) Bocs, nem tudtam kihagyni!
Húha. Szerintem is túlzás ez a lista, van, ami felesleges egy újszülöttnek. Nekünk is első Baba, de nem vettünk ennyi mindent. Alaplistánk volt, és így is van pár dolog, ami felesleges, vagy még ráért volna, mert nem használjuk.
2 cumit vettünk, de szerencsére nem kell neki, kiköpte, mikor a szájába tettük. Cumisüvegből is vettünk egy kicsit és egy nagyot, de most nem kell még, mert szopizik (rengeteget). Pelenkázótáskát mi nem is vettünk, volt egy táskánk, ami pont megfelel ilyen célra. A körömvágó ollót sem használom, a védőnő mondta, hogy szerinte azzal nem megyek semmire, és igaza volt. Azt mondta, hogy a szaliciles alkohollal (amivel a köldökét kezeltem) fertőtlenítsem le a mi rendes körömvágó ollónkat, és nyugodtan használjam, nem gyullad be, és igaza volt. a vízhőmérőt sem használjuk, a kezünkkel, könyökünkkel nézzük.
Mellszívót mi nem vettünk, aztán mivel kellett, mert úgy bedurrantak a cicik, a kórházban vettünk gyorsan, egy egyszerű kézit 2000ért. Lassabban ment vele, de mostmár kezd beállni a tejem, csak néha kell kicsit.
Popsitörlő rengeteg kell. Ruhákat én is vettem, de vannak pulcsi-nadrág szettek, amik nem is voltak rajta, mert akkor zoknit adok rá, és azt meg lerugdossa :)
Kozmetikumok: popsikenőcs (sudocrem), niveás babaolaj (fürdés előtt), hintőpor (fürdés után), és fürdető (egy csepp a vízbe, de azt csak most, hogy már 1 hónapos). Textilpelus nekünk sok kell, büfihez, az ágyba a feje alá, szopizáskor stb., 20-at vettem, 2-3 naponta mosok.
Játékokat nem nagyon vettünk előre, csak 3 szundikendőt, mert nagyon aranyosak voltak, meg egy csörgőt a kocsira, inkább dísznek. Most húsvétra kapott egy olyan rágókás-zörgős plüsst anyukáméktól, meg a héten vettünk neki egy játszószőnyeget. A fésűt sem használjuk még, mert kevés kis puha bébihaja van.
Légzésfigyelőnk nincs, mellettünk van az ágya. Éjjelifényünk sincs, illetve olyan csillámporos lávalámpánk van az éjjliszekrényünkön, azt használom éjjel világítani.
Boldog Babavárást kívánok!
4 hetes Kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!