Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szedjek vérnyomáscsökkentőt...

Szedjek vérnyomáscsökkentőt vagy ne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

24 hetes veszélyeztetett terhes vagyok(kétszarvú méh miatt), a dokimnál mindig magas a vérnyomásom (157/90, 140/89, 150/88), a védőnőnél mindig normális (126/84, 117/88, 125/81, 128/89). A dokim felírt Dopegyt vérnyomáscsökkentőt, de nem kezdtem el szedni mert mindig csak nála magas. Szedjem ettől függetlenül? Nem káros a babára ha szedem és nincs is magas vérnyomásom? Köszönöm a válaszokat előre is.

2012. ápr. 18. 15:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Vegyél egy vérnyomásmérőt, és mérd otthon reggel délben este, jegyezd föl, akkor megtudod állapítani hogy magas-e!? De a második érték tényleg kicsit magasabb a normálnál, a védőnőnél mert értékekben. Ugye most fontos hogy jól pumpáljon a szíved, mert a véred átmegy a picibe is! Pulzusod is mérd!
2012. ápr. 18. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én még csak 7 hetes vagyok,de szedem a dopegytet, rengeteg ismerősöm szedte főként a 2.trimesztertől,és semmi bajuk nem lett.Viszont a magas vérnyomástól annál inkább lehet (De ne legyen).Nekem a belgyógyász is, és a nődoki is azt mondta, ne menjen 140/90 fölé semmiképp. Inkább az alacsony mint a magas.Egyébként mindegyik készülék más, mindkét karon eltérő lehet, ezért jó ha van otthon saját, és azzal méred rendszeren.Én is naponta többször nézem, hogy ha sok, több gyógyszert kell szednem. Kitartás és jó egészséget Nektek :)

2012. ápr. 18. 15:37
 3/5 anonim ***** válasza:
A doki is ismeri a fehérköpeny-szindrómát, talán nálad is ez van (tudat alatt az orvosnál magasabb a vérnyomásod). Mivel mostanában és az idő előrehaladtával egyre gyakrabban kerülsz majd orvosi kezek közé, én a helyedben szedném. Alacsony vérnyomástól nem lehet gond, magastól viszont koraszülés is lehet, semmiképp nem kockáztatnék. Bízz az orvosodban! KEzd el szedni és az otthoni méricskélés sem rossz ötlet. Mindig ugyanabban azidőben mérd, egy nap 3-5x és írd fel, majd mutasd meg neki az értékeket. Sokmindent le tud belőle olvasni!
2012. ápr. 18. 15:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem magas a második értéked, hiszen 140/90 felett van magas vérnyomás. Velem ugyanez a helyzet, eleinte a dokinál sem volt magas, egyszer mértek 150/98 körül. Akkor mondta a doki, hogy uh és utána újra megnézzük, a második 124/88 volt. Gondolom lenyugodtam. Azóta szinte mindig magas a dokinál kb. 145/95, de a védőnőnél és itthon mindig jó.El is vittem neki a kis füzetem amibe vezetem, látta, hogy itthon tényleg jó. Mondta a doki, hogy ennyire ne féljek tőle, mérjem itthon is rendszeresen (azóta napi 2X mérem) és ha itthon is 140/90 fölé megy, akkor kapok vérnyomás csökkentőt. Szerintem te is ezt tedd! Ha otthon nem mérsz magas értéket ne szedd, de vidd el a dokinak az itthoni méréseket.
2012. ápr. 18. 17:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanez a helyzet, én elkezdtem szedni, hisz idő kell neki mire beállítja a vérnyomást. Inkább szedem, mert ártani nem ártok vele, de rettentően félek, hogy nehogy koraszülés legyen belőle.

A terhesség előrehaladtával úgyis csak nőni fog a vérnyomás, dokim is a védőnő is ezt mondta. Én inkább szedem, napi 2 szem nem viszi le annyira a vérnyomást, hogy bajom legyen tőle.

2012. ápr. 19. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!