Hogyan tegyem le a cigit? Akaratgyenge vagyok! Nem akarok ártani a babának!
Minden egyes szál előtt arra gondoltam/gondolok, hogy most a babám arcába fújom a füstöt. Hisz nem is tud menekülni előle :-(
Én nem azt mondom, hogy leszoktam, hanem MOST NEM GYÚJTOK RÁ!
Ez megy már 4 éve :-D most már a harmadik babámmal vagyok várandós, még néha mindig kell rá emlékeztetnem magam :-(, de kibírom.
Gondolj arra, hogy majd szülés után, ha kettőbe lesztek, majd kisurranhasz néha, addig sajna ő is szívja a te füstödet.
Én is nehezen raktam le!
Nekem segített a kaja! De tényleg! Világ életemben fogyóznom kellett,hogy tartsam a súlyom. Nekem erre jó volt a cigi, mert nem voltam éhes.
Amikor terveztük a babát, úgy döntöttem,hogy akkor inkább zabálok, de leteszem. Igaz, rengeteget híztam, de legalább nem gyújtottam rá, és így,hogy ettem helyette, nem is annyira hiányzott.
Már a felét leadtam, annak amit felszedtem!
Gondolj arra, hogy nem csak te vagy nikotinfüggő, hanem a babád is. És azon túl, hogy mennyi problémát okozol eleve ezzel neki, még azt is megcsinálod vele, hogy te nem szoksz le a cigiről, de ő újszülöttként szokjon le és kész! Neki pont olyan elvonási tünetei lesznek, neki pont annyira fog hiányozni, mint neked, csak ehhez még hozzájön, hogy ezt az egészet nulla perces korától kell végigcsinálnia. Segítség nélkül!
Ha kicsit is szereted a gyerekedet, akkor eszedbe se jut többé, hogy cigi is van a világon! Jó kifogás, hogy akaratgyenge vagy. És ő????
Én is akaratgyenge vagyok/voltam, de a terhességem alatt sikerült megállnom, és viszonylag könnyű is volt. Tudtam, hogy nem lehet,kész. Mert nem akarom ráerőltetni ezt a rossz szokást a kis növekvő életre, és valahogy ennél jobb motiváció nem is létezik, legalábbis számomra nem.
Előtte, mikor próbálkoztam leszokással, akkor mindig elcsábultam, "jaj csak most ez az egy szál", de aztán lett belőle több. De terhesség alatt erősebb volt bennem az, hogy nem akarok ártani a gyermekemnek, mint a cigi utáni vágy. Jó, hogy így állsz hozzá, mindig ha rád tör a "rágyújthatnék", gondolj a gyermekedre. Hidd el, sikerülni fog! Sok erőt, kitartást, és boldog babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!