Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Emelkedő májenzim értékek...

Emelkedő májenzim értékek terhesség alatt? Mitől?

Figyelt kérdés
Holnap töltjük a 36. hetet! A 3. babánkat várom! Pár hete elkezdtek emelkedni a máj értékeim, viszketek is! Mitől lehet ez?
2012. ápr. 16. 12:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A sludge epehomok tulajdonképpen. Az, hogy a májenzimeid is emelkednek utalhat kezdődő HELLPre. De folyamatos kontroll mellett ne aggódj, jó kezekben vagy. :)
2012. ápr. 16. 13:18
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Csak azt nem értem, hogyha ilyen "veszélyes" végkimenetele is lehet ennek az egésznek, akkor mire várnak? :(Kicsit most megijedtem!
2012. ápr. 16. 13:49
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem várnak semmire, tökéletesen protokoll szerint kezelnek és figyelnek, a veszélyes végkimenetelt pedig így lehet elkerülni. :) Nyugalom!
2012. ápr. 16. 13:54
 14/22 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ha nagy baj lenne, azt az orvosok tudják. Én is tök pipa voltam, hogy mindig csak annyit mondtak, hogy nyomja a baba az epémet. De biztos úgy is volt. Ha mész a dokidhoz, majd megírod, hogy mit mondott?
2012. ápr. 16. 13:58
 15/22 A kérdező kommentje:
Persze, természetesen megírom! :) Csak nagyon kikészít ez az állandó viszketés, szó szerint ég a bőröm! :( A babára ez nem veszélyes? Köszönöm mégegyszer mindenkinek!
2012. ápr. 16. 14:01
 16/22 anonim ***** válasza:
Nekem is problémás az epém. Hetek óta fáj és szurkál a jobb bordaívem alatt és a környéke is nagyon viszket. Nekem jók a májfunkcióim, epe uh-ra a héten megyek. De a HELLP nagyon veszélyes rád és a babára nézve is! Nekem is ezt zárták ki először. De kontrollálni fogják többször is. A védőnőddel nézess vizeletet és vérnyomást mielőbb.
2012. ápr. 16. 15:03
 17/22 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok, aki toxémiás volt. Meddig van szabin az orvosod? Nem tudsz másikhoz lemenni, hogy megnyugodjál?
2012. ápr. 16. 15:06
 18/22 A kérdező kommentje:
Most max. az ambulanciára tudnék bemenni, de ott mit mondanék? Jöttem, mert emelkedett májenzim értékeim vannak? Meg viszketek mint az őrület? Szerintem kicsit furán néznének rám! :(
2012. ápr. 16. 16:20
 19/22 A kérdező kommentje:
Egyébként közben tudtam beszélni az orvosommal, aki azt mondta pénteken menjek be! Azt mondta, hogy az még jó hogyha az alkalikus foszfatázom 1000 alatt van (845), de a GPT az már magasabb mint 50, ami nem tetszett neki. Viszont ha így haladunk, az ALP is elére pár nemsokára az 1000-et! Vajon akkor mire számíthatok? Csak az bosszant, , hogy nem mond senki semmit, csak ez így jó, az úgy jó, ez így nem jó, stb... És tulajdonképpen nem is tudom hogy mi bajom van.
2012. ápr. 16. 16:27
 20/22 anonim ***** válasza:
A 2. és az utolsó válaszoló vagyok. Nekem is kb. ilyen értékeim voltak, a GGT-m jóval magasabb mint Neked, a másik kettő nagyjából ugynailyen, és az alkalikus foszfatáz a maximális felett volt egy picivel. Tudom, hogy ez nem vigasztal, de ez 1 hónappal a kiírt nap előtt volt, kb. mint most Te vagy, és időre született a kislányom, hüvelyi úton egészségesen. Azért ha a védőnőhöz le tudsz menni, akkor menjél le, mert Ő tud nézni fehérjét, és megméri a vérnyomásodat. Azért írj, hogy mi van Veled.
2012. ápr. 16. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!