Furcsán "viselkedő" terhességi tesztekkel kapcsolatos kérdés - tapasztalt már valaki hasonlót?
Sziasztok!
A történet röviden: 3 vetélésen vagyok túl, így egy cseppet aggódom. Ezúttal a tesztek szerint a HCG szintem szépen alakult (18. DPO-n már erősebb volt a tesztcsík, mint a kontroll).
Kedden vettem új csomagot, ugyanabból a fajtából, és a tesztek elkezdtek "furcsán viselkedni": A reggeli (sűrűbb) vizeletből halványabbra sikeredett, mint előző nap, másnap ugyanez. Nem akartam elhinni, így teszteltem egyet délután is, jóval hígabb vizeletből, és a tesztcsík sokkal erősebb lett, mint a reggeli. Ma reggel újra, megint halvány, délután megint erősebb (de még mindig halványabb, mint a korábbi csomag eredményei). Ennek nem fordítva kellene lennie? Böngésztem a neten, de nem bukkantam hasonló esetre. Dokihoz sajnos csak május közepére vagyok berendelve (nem Magyarországon élek).
Mi lehet a leírtak oka, ötlet?
Előszöris változó lehet a koncentráció, én erre tippelnék. Én is tesztelgettem ugyanolyannal és nem mindig volt erősebb.
Viszont szerintem későn van a május közepe. Nem tudom, melyik országban élsz, de 3 vetélés után azonnal orvoshoz kéne menned, mert a vetéléseknek okai voltak. Megmondták neked, hogy miért voltak a vetélések? Ha hormonproblémák miatt, akkor azonnali hormonpótlásra lesz szükséged, hogy egészséges legyen a babád és ne történjen újabb vetélés.
Nem tudnál valahogyan hamarabb orvoshoz menni?
25hkm
Igen,én is jártam így. Szerintem azért van, mert délutánra több HCG jelent meg a szervezetünkben, mint reggel, hiába koncentráltabb a vizelet reggel. Nekem úgy volt, hogy a reggelinél erősebb volt a délutáni, majd a másnap reggeli olyan lett, mint az előző napi délutáni, és így tovább, mígnem már nem tudott hova erősödni a csík. :)
Én a másodikat várom jelenleg, és a lányom előtt nekem is sok vetélésem volt. Gyanítom, Angliában élsz, ott hívnak be ennyire későn, és a vetélésekkel se nagyon foglalkoznak, úgy tudom. Itthon azért én kaptam Utrogestant, neked csak azt tudom javasolni, hogy megelőzésképpen szedj magnéziumot, én sokat görcsölgettem, barnáztam is a mensi idejében, rajtam az Utro segített, szinte 1 nap alatt elmulasztotta.
Nagyon drukkolok neked, probálj pihenni! Hány hetes leszel május közepén? Én még a lányommal voltam várandós, amikor vettem egy AngelsSounds nevű magzati szívhanghallgatót. A leírása szerint a 14-ik héttől hallani a kicsi szívhangját, én az elsőnél 11 hetesen már hallottam, most újra elővettem, és nem töltöttem be a 10-ik hetet,már nagyon halkan lehetett hallani a "patadobogást". Javaslom egy ilyen vételét, nálatok nem is lehet olyan nagyon drága, itt olyan 10ezer körül van, újonnan.
Ktart
Elsőnek: Az első vetélés nagyon korán volt, a 2-3. meg a 20. DPO-n, mindkettő. A másodikkal voltam csak, a doki szerint génhiba, megesik (végig alacsony volt a HCG-m, nem csoda, hogy elment).
A nővérnek mondtam, hogy 3x vetéltem, ennek ellenére így adott időpontot, ez van...
NoniMami-nak:
Bocsi, ezt elfelejtettem írni, most vagyok a 26. DPO-n (40. ciklusnap). Az UH időpontjában leszek 10 hetes és pár napos (legalábbis remélem :)), úgyhogy szívhanghallgatót csak emiatt nem érdemes vennem... Max ha találnék valahol házi B-HCG tesztet :)
Megnyugtató hallani, hogy más is járt hasonlóan. Az sem kizárt, hogy ikerterhességnek indult, és az egyik elhalt, azért esett le a hormonszint, remélem, erősödni fog. Arra is gondoltam, hogy esetleg a teszt hibás széria, és kevesebb rajta a reagens, mint normális esetben. Lehet, hogy veszek hétfőn párat másik gyógyszertárban...
NoniMami:
kiegészítésképpen még csak annyit, hogy nem görcsölök, nem barnázom, semmilyen tünetem nincs, leszámítva, hogy a cickóim kegyetlenül fájnak. Azt mondta a nővér, hogy ha akár egy csepp vér is megjelenik, azonnal menjek be sürgősségire a kórházba.
17:48-nak:
Tudom, hogy igazad van. Nem is idegeskedtem sem az elsőnél, sem a másodiknal, a harmadik vetélés után kezdtem el aggodni. És még most sem idegeskednék, ha nem lennék 35 éves :) Első gyerek lenne.
Nade, a te szádból Isten füleibe, ámen.
Holgyeim, kitarto guglizas eredmenyekepp megtalaltam a valaszt :) Szerencsere nem en vagyok az egyetlen kiserletezo kedvu holgyemeny, aki talalkozott ezzel a jelenseggel. Ime, ha valakit erdekelne a jovoben a valasz (Koszonet erte Dr. Bezzegh Attilanak):
"Tisztelt Érdeklődő!
Az Ön által leírt jelenséget "high dose hook effect" néven szokta emlegetni a laboratóriumi szakirodalom - az úgynevezett immunometrikus laboratóriumi eljárásoknál (ilyen a terhességi tesztek jó része is) csak bizonyos antigén-koncentrációban tud pontosan működni. Mivel ennek a tesztnek a fő indikációja a terhesség minél korábban történő kimutatása, így az alacsonyabb hCG tartományokra van optimalizálva (ez rá is szokott lenni írva a dobozára). Pár hetes terhesség esetén célszerűbb a hCG-t vérsavóban meghatározni, ott egyrészt pontos mennyiségi eredményt kapunk, másrészt lehetséges a magasabb koncentrációk mérés is. Azonban erre egy előrehaladó terhesség során nem nagyon van szükség.
Üdvözlettel:
Dr. Bezzegh Attila"
...csak azt nem ertem, miert nem irjak ezt ra a teszt tajekoztatojara, pfff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!