Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tb-vel kapcsolatos kérdés?...

Tb-vel kapcsolatos kérdés? (fontos)

Figyelt kérdés

szóval január 20-án lejár a gyesem.DE 14 hetes terhes vagyok.

a kérdésem a következő:mivel utólag kapjuk a gyest ezért még februárban megkapom a januárit.de abból még vonják a tb meg a többit?tehát februárba még biztosított vagyok vagy sem?

be fogok menni az apeh-ba és fizetni fogom magam után természetesen.csak pont elsején mennem kell az afp-re és nem tudom hogy akkor februárba biztosított vagyok vagy sem.

van olyan köztetek aki ért hozzá?előre is köszönöm!

2012. jan. 19. 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:
A gyes lejárta után 45 napig él még a biztosítottságod. Utána kell fizetned.
2012. jan. 19. 13:10
 2/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszodat!

de te ezt honnan tudod?habár gondolom vagy tapasztalatból vagy pedig értesz hozzá ha ilyen pontosan meg tudod mondani.

de ez tuti így van?

ettől függetlenül jövő héten megyek az apeh-ba hogy elintézzem ezt az egészet.mert előbb-utóbb fizetnem kellesz.

2012. jan. 19. 18:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta, még 45 napig van biztosított jogviszonyod, de utána is megcsinálnak minden vizsgálatot, ezt sajna tapasztalatból írom, mert a nav 45 nap alatt nem képes feldolgozni az adatokat.

Nekem lejárt a 45 napom, de nem sikerült a rendszerben regisztrálniuk, mert értelmetlen mulya emberek társasága, és éppen ezért most nincs TB-m, lógok a levegőben.

Bemenni nem akarok hozzájuk, mert nekem nem menne egyszerűen hogy csak csekken befizetném, de te megteheted, hogy bemész, kitöltöd a szükséges lapot, adnak csekket, befizeted, és akkor biztosított vagy elviekben!

Ennek ellenére voltam már 2 vérvételen és egy uh-n is az sztk-ban. A vérvételkor szóltak, hogy tudom e hogy nincs TB-m, de ennyi, megcsinálták a vizsgálatokat, csak tájékoztatniuk kell a betegeket.

Úgyhogy ne izgulj, lesz időd bőven, még márciusban is elintézni!Illetve a vizsgálatokat megcsinálják.

2012. jan. 19. 19:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Apeh honlapján fent van ez a 45 napos infó!
2012. jan. 19. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!