Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sos, Uh-val kapcsolatos kérdés?

Sos, Uh-val kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

2 elhalt terhesség és egy egészséges gyermek után ismét teherbe estem. Elméletileg 5+4 hetes lennék. Ma a dokim semmit nem látott a hasi uh-n. A hüvelyin látszott egy 4mm átmérőjű petezsák, ami állítása szerint 4+4 hét terhességnek felel meg. Az előzményekre tekintettel 5 nap múlva ismét megnézzük mi újság van. Szerinte kétesélyes a dolog, vagy később fogant és nincs baj, vagy ismét baj van.

A legnagyobb bajom az, hogy szerintem 14. napon volt peteérésem, és ráadásul a 17. napon voltunk együtt utoljára. Tehát akárhogy számolom, nagyobbnak kellene lenni a petezsáknak. Az orvosom nagyon pozitív, de én láttam rajta, hogy csak engem akar megnyugtatni! Kérlek titeket írjatok tapasztalatokat, mert néhány óra alatt 100 évet öregedtem, még egyszer nem élem túl azt a szörnyűséget!

2012. febr. 23. 21:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem akarok hiú reményt kelteni de én pozitív példa vagyok. Amikor uh.-on voltam, először csak petezsákfélét láttak, köv. héten szikhólyagot (ekkor volt a vérzéskimaradás 6hét 3 nap), de embryoárnyék még nem volt. Köv. héten (kimaradás 7hét 5 nap) már volt embryo és volt szívhang. Az uh. leletre azt írták, hogy a biometr.adatok 6hét+5napos terhességnek felelnek meg. nagyon féltem, mert a szikhólyagos uh. után sem merték azt mondani, hogy minden ok. Csak a harmadikon volt egyértelmű.
2012. febr. 23. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló cipőben voltam. Mensi szerint 6 hetes voltam,amikor kórházba mentem,mert picit barnáztam,de akkor a doki nem sokat látott csak üres petezsákot.Majd egy hetet kórházba töltöttem és mielőtt kiengedtek akkor is csak üres petezsákot láttak. Így azt mondták,hogy nem előző héten,hanem akkor voltam 6 hetes,amikor kiengedtek.2hét múlva kontrollra kellett mennem. Akkor azt mondták 8hetes vagyok és dobogott már a baba szíve.Amikor a 12 hetes UH-ra mentem az előző UH-k szerint 12+6hetes voltam,közbe meg a doki megint módosította 13+6hetesre. Szóval a babám nehezebben indult a fejlődés rögös útján,de már utolérte magát. :D Igaz így nem tudtak tarkóredőt nézni,mert már túl nagy a baba.

Szerintem ne aggódj,biztos minden rendben lesz.Nagyon korán mentél még dokihoz.Pihenj sokat és meglátod hamarosan a hólyagoddal focizik majd a babád. :)

Boldog babavárást!

14hkm

2012. febr. 24. 08:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy nagyon aggódsz, de fő a pozitív gondolkodás! A petezsák méretek egyébként is elég eltérőek, abból pontos hetet nehéz megállapítani, nekem pl. elég nagy volt a korához képest. Szóval egyenlőre nyugi, azzal nem használsz semmit, hogy idegeskedsz. Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!
2012. febr. 24. 08:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Na kapsz még egy pozitív sztorit:

Mivel egyetlen esélye volt összejönni, pontosan tudjuk a fogantatás napját.

Az első uh-on, ahol szerintem már babát kellett volna látni, 4+3-nak mondta a doki (csak petezsák, szikhólyag volt). Ez majdnem két héttel (!!!) kisebb méret, mint a valódi.

Második uh-on 8 nappal később 6, 5 mm-es dobogó szívű embrió, 6 hetesnek írták.

Harmadik uh 3 héttel később 9+5 nap. Ez már szerintem is stimmel.

Az uh gépek nem egyformák, félre mérni, félre nézni ilyen pici korban nem nehéz...

Szurkolok!!!

11 hkm

2012. febr. 24. 12:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a biztatást! Remélem keddig megnő az a petezsák és lesz benne valami. Ma a főnököm észrevette, hogy valami nem stimmel, megkérdezte mi a baj. Erre elkezdtem zokogni, mint egy hülye. Majd megírom mi volt.
2012. febr. 24. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!