Mi lehet az oka, ha az orvos úgy dönt, hogy megindítsa a szülést?
Úgy értem, milyen indoknak kell lennie, hogy megindítsák?
39 hkm
Nálunk mindkét szülésem indított volt, az ok: túlhordtam a babákat. Mindkettő 41+4 napra született.
A fiamon mondjuk nem látszott semmi, őt valószínű "csak" elszámolták, a kislányomnak viszont már 6 hetesen módosítani kellett a korát uh alapján, mert ő kb 2 héttel később fogant, mint a papírforma szerint kellett volna. Ő már kicsit ki volt ázva, mikor megszületett.
Nekem azert inditottak 39 hetesen, mert fakas nelkul bo 3 ujjnyira nyiltam, a korhaztol masfel oranyira laktunk, az elso szulesem csupan 3 oran at tartott es streptococcus miatt antibiotikum kezelest is kellett kapnom kozvetlenul kitas elott, ami kb 3 oras.
Szoval a doki megallapitotta, hogyha nem indit, hanem otthon indul, akkor antibiotikumot biztosan nem lesz ido adni, de nagy esellyel be sem erunk.
Igaza lett, mert antibio utan inditott es jo egy ora mulva mar babaztam, ha otthonrol indultunk volna, akkor az m0-on szulok.
Egyebkent nem jott be az inditott szules, a spontan meghatobb es szebb volt.
Szia,
Nekem a mekóniumos magzatvíz miatt indítottak a 39. héten. Nem volt vészes még a dolog, ezért nem lett sürgősségi császár, de ez már indok volt a burokrepesztésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!