Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség 20 év felett vagy...

Terhesség 20 év felett vagy alatt? Vélemények.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 13. 12:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én is előbb akartam, de se párkapcsolatom nem volt olyan ,se az anyagi biztonság nem volt megfelelő. De ezt a pici vágyam kárpótoltam egy kis babyszitterkedéssel és a kereszlányommal.

21 évesen elment az első babám 7 hetesen és majd 2 év kellett mire megint készen álltam. 2 év múlva pont aznap teszteltem pozitívat ,mint 2 évvel ezelőtt a párom születésnapján. Ennél jobban nem is sikerülhetett volna :) Úgy érzem az elvesztett lelkecskét kapjuk vissza és mint párkapcsolat mint az anyagi biztonság megvan.

23 éves 14 hetes kismama:)

2012. ápr. 13. 13:52
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó vagyok.Azt lemaradt ,hogy 19-26 év között tartom ideálisnak az első babát. És akár mennyire bántó,de nem értem a 30 felett szülő első nőket. De mégis én érzem majd kényelmetlenül magam majd a játszótéren amiért "fiatal" anya vagyok. Itt az anyukák 80% -a 30 felett van.

Az uh-n is mi voltunk a legfiatalabb pár. A párom is 23 éves. Néztek is minket.

2012. ápr. 13. 13:56
 13/20 anonim ***** válasza:
szijja én 21 éves vagyok és 23 hetes, és kislányunk lesz:) a párom meg 23 éves:)
2012. ápr. 13. 14:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp nem szültem volna 20 év alatt, csak jóval 20 év fölött. Lehet, hogy a szervezet biológiailag akkor a legideálisabb, azonban pszichésen és agyilag szerintem 28-30 ideálisabb. Legalábbis én magamon ezt éreztem. Én fiatalon még tanulni, bulizni, élni akartam. Voltak terveim, amiket el akartam érni a munkámban és nem akartam, hogy majd a későbbi életem folyamán jöjjek arra rá, hogy mennyi mindenből kimaradtam. Nekem kellett az, hogy lehiggadjak és érezzem azt, hogy most már maximálisan a kisbabámra tudok koncentrálni és úgy gondolom, hogy, amit akartam az elértem, megélte. De persze mindenki másképp működik, én így vagyok ezzel, későnérő típus vagyok.
2012. ápr. 13. 14:24
 15/20 Pető Vivien ***** válasza:
21 leszek ápr. 26.án és 35 hetes vagyok most :)
2012. ápr. 13. 14:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem nézem le sem a korán, sem a későn gyereket vállaló szülőket, csak azokat (és egyre több ilyet látni), akik jó hamar összehozták a gyereket, majd pár év múlva meg rájöttek, hogy még nem élték ki magukat, esetleg a szülők szét is mennek, hiszen nem sok párkapcsolatuk volt még és rájöttek, hogy még van más is a világon...Aztán meg mennek bulizni, új párt keresni (immáron szülőként), a gyerek meg a nagyszülőknél a buli idejére. Lehet, hogy most általánosítottam, akinek nem inge, ne vegye magára, de sajnos nagyon sok ilyet látok manapság.
2012. ápr. 13. 14:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki maga döntse el, mikor áll rá készen.

37 vagyok, a 3. gyerekemet várom, aki kislány lesz.

Fiamat 27 évesen szültem, lányomat 34.

Én például 27 évesen még nem voltam kész rá lelkileg, a párom meg aztán....:S Ő akkor 23 volt.

Szóval én nem csinálnám másképp, ha előről kezdhetném.

Most van hozzájuk nagyobb türelmem.

2012. ápr. 13. 15:10
 18/20 anonim ***** válasza:

20 év felett, de tényleg nem sokkal.

Egyébként ez relatív dolog. Ha valakinek úgy alakul az élete, a párkapcsolata és korán (huszonpár évesen) készen áll/nak a babavállalásra az szuper. De nagyon sok ember csak a huszonévei végére találja meg a párját, együtt élnek, összeházasodnak, és utána a baba. Szóval aki 30évesen vagy kicsit felette vállal babát abban sincs semmi elítélendő, hiszen nem tudhatjuk miért éppen akkor- így alakult az Ő élete.

Egyébként én 22 múltam, 6 éve párkapcsolatban, lassan egy éve házas, és most 14hetes kismama :) Nekem így alakult az életem :)

2012. ápr. 13. 19:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Igazság szerint sztem erre nincs konkrét idő.É személy szerint 20-év alatt szültem az első két gyermekemet .:)A harmadikat 26-évesen ,és mostanra tervezünk még egyet 35-éves vagyok.Soha egyetlen percre sem hanyagoltam gyermekeimet számomra ők a legfontosabbak.Az első babámnál 18-évesen kaptam hideget meleget is ,pedig alaptalan volt a "majd megbánod" duma mert nem bántam meg ,és most ,a nagy gyermekeimmel is tökéletes a kapcsolatom ,több idősebb en szült anyuka is kérdezte már,hogy értem el pl a feltétlen bizalmat velük stb.:)Olyat is ismertem aki 36 évesen szülte az elsőt és egy csepp türelme sem volt hozzá ,sokat pesztráltam a babáját ha sirt csakhogy szó szt ne kiabáljon vele ...:///

Egyénfüggő ez ! A kórházban pedig (első gyermekem születésénél)a másik velem egykorú kismama egyszerüen otthagyta a babáját .://Örülök,hogy megtartottam a fiamat és a két lányomért is hálás vagyok naponta ,ők adják az örömöt ebben a nem túl szép világban .:)

2012. ápr. 13. 21:14
 20/20 Katicabogárka20 ***** válasza:
Én márciusba töltöttem a 20at most vagyok 24hkm és párommal már nagyon várjuk a picilányt . Mi is kaptuk a szövegeket hogy ráért volna még meg stb. de szerintem jobb fiatalon főleg ha már készen áll rá az ember . Lehet hogy mások nem így gondolják de szerintem ezt mindenki saját magába dönti el másnak a véleménye nem számít nagyon. :-)Boldog babavárást !
2012. ápr. 15. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!