Pocaksimogatás: most akkor lehet vagy sem?
Az orvosom azt mondta ne,kb 2 hete. De én eddig is simiztem néha-néha. Tényleg rosszat teszek vele? Nekem ez "kell" néha,olyan bensőséges vagy hogy is mondjam.
Egy egészséges terhességnél sem megengedett? 33 hetesek vagyunk,eddig semmi probléma, c3000 a méhszáj, keményedést se nagyon észlelek (vagy csak én vagyok buta,de mindig csak a babám nyomkodja magát).
Szerintetek? :-)
én még szülés, vajúdás alatt is simogattam a pocakomat :))) és a terhesség alatt gyakorlatilag végig a povakomon volt a kezem.
miért ne lehetne?! az a babának is jó. a dokit kérdezd meg szerintem, mi a tudományos magyarázat erre,mert nekem inkább valami perverziónak tűnik a simogatás tiltása :)
nekem a férjem a lányom megállás nélkül simogatja. mi baj lehetne belöle?
olyat eltudok képzelni hogy folyamatos surolástól ingerelve van a méh, de nem egy normál simogatástól.
Szerintem is hülyeség. Én állandóan simogatom vagy rajta van a kezem, isteni érzés. Igen már hallottam, hogy méhösszehúzódásokat eredményezhet és a vége felé be is indíthatja a szülést.Ki tudja?
37 hkm
Na nekem mondaná meg akárki, hogy ne simogassam a pocimat....aztán miért ne?????
kérdezd már meg tőle, kíváncsi vagyok mit mondana.
3 gyerekes, pocisimogató anyuka
Hát az én férjem orvos, a pocakom simogatása és a hobbija... Nem hinném, hogy csinálná, ha ártana... :)
36 hetes kismama
A has simogatása
A legtöbb kismama ösztönösen rengeteget simogatja a pocakját, hiszen így kommunikálhat a picivel, és valamennyire érezheti is őt. Azonban ez a szeretetteljes gesztus bajt is okozhat.
Ha terhességed minden szempontból normális mederben zajlik, nem kell visszafognod magad, amennyiben azonban az orvos szerint felmerül a koraszülés gyanúja, ez a terhesség alatt végig tilos.
A simogatás ugyanis közvetve beindíthatja a méhösszehúzódásokat, így a kicsi a kelleténél hamarabb jöhet a világra.
Cikkünk Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg és Sandee Hathaway Az első 12 hónap - Újdonsült szülőknek című könyve alapján készült.
Az előző itt található: [link]
Tehát ha nincs baj, nem kell félni, de amúgy ennek a simogatós dolognak van azért valóságalapja...
Persze a neten mindennek van valóságalapja......vicces.
Megint túlzásba viszitek.
Tessék kimenni a szabadba sétálni! ne ezen rágódjatok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!