Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pocaksimogatás: most akkor...

Pocaksimogatás: most akkor lehet vagy sem?

Figyelt kérdés

Az orvosom azt mondta ne,kb 2 hete. De én eddig is simiztem néha-néha. Tényleg rosszat teszek vele? Nekem ez "kell" néha,olyan bensőséges vagy hogy is mondjam.

Egy egészséges terhességnél sem megengedett? 33 hetesek vagyunk,eddig semmi probléma, c3000 a méhszáj, keményedést se nagyon észlelek (vagy csak én vagyok buta,de mindig csak a babám nyomkodja magát).

Szerintetek? :-)

2012. ápr. 13. 08:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%

én még szülés, vajúdás alatt is simogattam a pocakomat :))) és a terhesség alatt gyakorlatilag végig a povakomon volt a kezem.

miért ne lehetne?! az a babának is jó. a dokit kérdezd meg szerintem, mi a tudományos magyarázat erre,mert nekem inkább valami perverziónak tűnik a simogatás tiltása :)

2012. ápr. 13. 09:02
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
Jaj, már miért lenne ez baj? Nem masszírozod, vagy ilyesmi, csak megsimized. Én ebben nem hallgatnék arra a dokira, nem is értem, miért mondja.
2012. ápr. 13. 09:02
 3/20 anonim ***** válasza:
87%
Ez totál hülyeség...szerintem is lehet simogatni!
2012. ápr. 13. 09:03
 4/20 anonim ***** válasza:
86%

nekem a férjem a lányom megállás nélkül simogatja. mi baj lehetne belöle?

olyat eltudok képzelni hogy folyamatos surolástól ingerelve van a méh, de nem egy normál simogatástól.

2012. ápr. 13. 09:03
 5/20 agleh ***** válasza:
84%

Szerintem is hülyeség. Én állandóan simogatom vagy rajta van a kezem, isteni érzés. Igen már hallottam, hogy méhösszehúzódásokat eredményezhet és a vége felé be is indíthatja a szülést.Ki tudja?

37 hkm

2012. ápr. 13. 09:08
 6/20 anonim ***** válasza:
56%

Na nekem mondaná meg akárki, hogy ne simogassam a pocimat....aztán miért ne?????

kérdezd már meg tőle, kíváncsi vagyok mit mondana.

3 gyerekes, pocisimogató anyuka

2012. ápr. 13. 09:09
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

Hát az én férjem orvos, a pocakom simogatása és a hobbija... Nem hinném, hogy csinálná, ha ártana... :)

36 hetes kismama

2012. ápr. 13. 09:16
 8/20 anonim ***** válasza:
81%

A has simogatása

A legtöbb kismama ösztönösen rengeteget simogatja a pocakját, hiszen így kommunikálhat a picivel, és valamennyire érezheti is őt. Azonban ez a szeretetteljes gesztus bajt is okozhat.

Ha terhességed minden szempontból normális mederben zajlik, nem kell visszafognod magad, amennyiben azonban az orvos szerint felmerül a koraszülés gyanúja, ez a terhesség alatt végig tilos.

A simogatás ugyanis közvetve beindíthatja a méhösszehúzódásokat, így a kicsi a kelleténél hamarabb jöhet a világra.

Cikkünk Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg és Sandee Hathaway Az első 12 hónap - Újdonsült szülőknek című könyve alapján készült.

2012. ápr. 13. 09:37
 9/20 anonim ***** válasza:
80%

Az előző itt található: [link]

Tehát ha nincs baj, nem kell félni, de amúgy ennek a simogatós dolognak van azért valóságalapja...

2012. ápr. 13. 09:39
 10/20 anonim ***** válasza:
55%

Persze a neten mindennek van valóságalapja......vicces.

Megint túlzásba viszitek.

Tessék kimenni a szabadba sétálni! ne ezen rágódjatok.

2012. ápr. 13. 09:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!