Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van cigis kismami akinek nem...

Van cigis kismami akinek nem sikerül letenni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 12. 18:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen,van egy barátnőm,aki a második babáját is megszülte úgy,hogy mindkettőt igen erősen végigdohányozta,azóta is ezt teszi.Azt mondta mindig ,azért nem hagyja abba,mikor kiderült, hogy terhes mert nagyon régóta dohányzik, és a nikotin állítólag 9hónap alatt ürül ki a szervezetből,akkor meg minek.Szóval ő nem is akarta lettenni:(
2012. ápr. 12. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

1., gratulálok a barátnődnek az indokláshoz, orvosi szemmel rettentően érdekes. :)

Kérdező: 2-3 naponta egy ilyen kérdés tuti van, és jönnek rá a válaszok, hogy:

-az orvos engedett 2-3 szálát (??? nem tudom elhinni, továbbra sem, az meg, hogy a stressz jobban árt mint a cigi, szimplán nem igaz)

-én dohányoztam de nem lett baja a babának

-az ismerősöm is dohányzott, az ő babája asztmás és kis súlyú, stb.

Azt hiszem ennyire bizonyítottan ártalmas hatásnak kitenni egy babát akkor is felelőtlenség, ha a ministatisztikák szerint a gyakori kérdéseket olvasó dohányzó anyukák 70%-ánál nem okozott gondot a cigi. Mert ez téged nem fog megnyugtatni, ha pont nálad okoz.

Leszokni nem könnyű, ez tény, mint ahogy az is, hogy mindenképpen érdemes, és nem lehetetlen - sőt (addiktológiával foglalkozom, így ezt biztosan állíthatom). Ez ilyen egyszerű, a téma pedig lassan idegőrlő.

2012. ápr. 12. 18:22
 3/5 anonim ***** válasza:
32%

Pofán is köptem volna magam, ha nem teszem le azt a szart!

Az hagyján, hogy magamat mérgeztem vele 15 évig, de a gyerekemnek ártani nem fogok, nem kockáztatnám a fejletlenségét...stb...

Illetve a cigipénzemből kitelik a fél babakollekció, amire szükségem van, és nem adózom pluszban az állambácsinak!

Amúgy nem hiszem, hogy valaki is vállalná itt, mert itt mindenki szent, vagy ha mégis le merné írni, akkor úgy lepontoznák, vagy sértegetnék, hogy arról koldulna :D:D:D

2012. ápr. 12. 18:38
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

Tényleg sok ilyen kérdés van. Általában mindegyiknél őszinte vagyok... most is. Én igen, dohányoztam, nem sikerült letenni, csak csökkenteni az adagot.

Teljesen mindegy, hogy csak napi 2 vagy 6 szálat szívtam el, akkor is egy gyenge sz@r vagyok, amiért nem tettem le, és ezt be is ismerem. Azóta sem tudtam letenni, már 3 éves a fiam, és 3 havonta rám jön a leszokom érzés, de sosem sikerült még.

2012. ápr. 12. 18:57
 5/5 anonim ***** válasza:
71%
Minden ilyen kérdésnél elmondtam a véleményem, hogy ne kockáztasson senki, nem ér annyit. Nem számít, hogy a nagypapi is 90 évig élt, hogy a szomszéd is 3 egészségeset szült napi 2 doboz cigi mellett. De most úgy vagyok vele,mérgezze csak magát, mérgezze a babáját is, az övé, neki kell felnevelnie, 30 évesen is pelenkáznia, ha netán koraszülött lesz és sérült. Nem tudok már az ilyeneknek mit mondani.
2012. ápr. 12. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!