Elvetélhetek 5hetesen, ha emelgetem 9kg-s babám?
Szerintem ha eddig ennyit emelgettél rendszeresen akkor ezek után sem lesz baj, és mit teszel? otthon maradsz és veszel fel valakit melléd?
Mi férjemmel nagyon távol élünk a családtól, lányom másfél éves 10 kiló. nincs más mint emelgetem. most már 28 hetes vagyok, és most lépett a lányom a dackorszakba, elöfordul, hogy elmegyünk a boltba (200m), majd kosár tele, ami nem lenne baj, de elkezd hisztizni hogy ö másik irányba akar menni nekem meg hónom alatt kell haza cipelni az üvöltö 10 kilóst meg a pár kiló kosarat aztán femászok velük az elsöre (na csak az elsöre), de hozzá vagyok szokva ezért tuti nem gond, mert mindig is így volt.
HA nem vagy veszélyeztetett terhes, és a dokinak sincs ellene kifogása, elvileg nem lehet baj.
Nekem 20 hónap van a gyerekeim között, szóval a terhesség alatt végig emelgettem a 12-13 kg-os kisfiamat. Kislányomat túl is hordtam, pedig vele sokat keményedtem.
Egészséges terhességnek nem ártasz, ha a megszokott dolgokat csinálod!! Harmadikat várom, 31 hetes vagyok, még emelgetem babakocsistól fel a lépcsőn ha kell a középsőmet, de simán felemelem a 3 és fél éves lányomat is, hiszen neki is szüksége van rá...
Megcsinálom egyedül a heti nagybevásárlást, behozom a 15 kg-os kutyatápos zsákot vagy a karton ásványvizet, stb. Eddig is csináltam, mindkét előző babómmal utólsó napig mindent csináltam, amit azelőtt.
A terhesség nem betegség, nem kell úgy viselkedni, mintha az lenne. Egyébként a dokim szerint is, ha egy kisbaba egészséges, a terhesség rendben, akkor a kismama a lépcsőn is legurulhat, abból se lesz baj. Ha viszont valami nincs rendben, még emelni se kell és kész a baj...
Így van, egy egészséges terhességnek nem igazán árthatsz vele. Én nem tudtam, hogy terhes vagyok, mivel msot sem tudom, hogy mikor történt olyasmi, amitől az ember terhes lehet:) Végig védekeztünk, és nem tudunk gumiszakadásról... Mégis van egy kisfiam:)
Nos, én abban a hónapban, mikor teherbe estem legalább 50-szer fel- és lementem három emeletet, sokszor futottam is. Egyedül vásároltam, több szatyorral jártam haza, aztán ezeket is felcipeltem a harmadikra. Emellett tornázni jártam, és pluszba otthon is csináltam Bíró Ica HAS-popsi tornáját, ami kimondottan megterhelő volt.
Semmi bajunk nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!