Kötelező elmenni az első 12 hétben a védőnőhöz, vagy nem baj, ha csak a 13. héten jutok el hozzá?
Ugyanis két hétre megyünk nyaralni, és csak a 12. hetem betöltése után érek haza, előtte pedig már nincs időm elmenni...
Úgy értettem a kötelezőt, hogy nem vesztem el a jogomat az egyszeri anyasági segélyre,ugye?
Nem veszted el, ha a maradék x hétben el tudsz(akarsz) menni legalább 4szer a kiskönyveddel terhestanácsadásra.
Legalábbis én eddig 3 különböző megye nagyvárosában részesültem terhesgondozásban és mind3szor így volt, a kiskönyvet csak a védőnő tudta odaadni és ha mondjuk mentem 12 hetesen (UH-ra ill.terhesgondozásra) majd 18 hetesen, 28.hetesen és 36 hetesen gondozóba akkor megvolt a 4.
De a mostani terhességemnél pl. nem pecsételtek az első 15 hétben a kiskönyvembe pedig ott voltam, most rohangálhatok utána 2 kisgyerekkel a gondozóba hogy "behozzam" magam pecsétügyben..
28 hetes vagyok.
köszi a válaszokat!
első válaszolónak: most még 1 pecsétért mész be, vagy visszamenőleg akarod beíratni az elsőt?
utolsó hozzászólónak:
én nem kórházba járok, hanem a magándokimhoz, aki kórházban, hétvégén vizsgál - csinálja-csinálta a vizsgálataimat.
Értem, akkor nyugodtan halaszd el a védőnőt! Ja, és az anyaságihoz szükséges igazolást a kórházban állítják ki a kiskönyved alapján, ahol látni fogják hogy renszeres terhesgondozásban vettél részt ha elfelejtett pecsételni a dokid akkor is, ne aggódj ezen. Nálunk a védőnő nem pecsétel, még sose láttam nála pecsétet, máshol igen?
17 hetes + 19 hós
ok, csak ugye a kiskönyvet azt a védőnő adja...
hülyeség ez az egész cécó a kötelező terhesgondozással, én mindent jól szeretnék csinálni a baba körül, meg a terhesség alatt is, de remélem nem néztek hülyének, ha én inkább egy orvos gondjaira szeretném bízni magam, mint egy védőnőjére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!