Október 1-re vagyok kiírva szülésre. A munkáltatóm szerint nekem aug.15. után már nem kell jönnöm dolgozni, úgy gondolták, hogy szülési szabadságra megyek. Ők ezt így önkényesen eldönthetik, semmi beleszólásom nincs? .
szülési szabira nem is mehetnél még aug. 15-én, hiszen a kiírt dátumtól kezdheted, vagy legkorábban előtte 28 nappal!!!! Addig max. táppénzre mehetsz.
A munkáltatód pedig nem dönthet helyetted. Ha Te onnan mész szülni, az is a Te döntésed! Keress meg egy munkaügyest!!!
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam.
Azért tartok még a kiskapuktól, ha vannak, hogy kitalálnak valamit és kényszerhelyzetbe hoznak.....
Kiskapu sincs, ha nem hagyod magad "hülyének nézni".
Nagyon sok mindent nem csinálhatnak a kismamákkal, úgyhogy ne aggódj. Csak nyugodtan közöld, hogy TE mit szeretnél...
Szia!
Én is október 1-re vagyok kiírva. És nem, nem küldhet el előbb. Mondjuk annyi hogy a szabijaid nagy részével a munkáltató rendelkezhet.
Felkérhet, hogy vedd ki a szabijaid, ami alapból jár, 20-valamennyi nap, és de szülésire nem küldhet, jól írják, vagy 28nappal a várható időpont előtt, vagy akár a kis székecskédből is mehetsz szülni.
És semmit sem kötelezhtet, ha nem akarsz se nyaralni se semmi, akkor neki igen is el kell viselnie a pocakod látványát...
Jó Pocakosodást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!