Van-e beleszólásom? Szülés alatt, után mindig 6-7 tanuló nézi az eseményeket. Többi lennt
Ha oktató kórházban (majdnem minden kórház köt oktatási szerzősést valamelyik iskolával) szülsz lehetsées. Viszont tudnod kell, hogy KÖTELESSÉGÜK megkérdezni hozzájárusz-e a jelenlétükhöz. Amennyiben nem NEM MARADHATNAK! De figyelj te is oda rá, aláírsz-e betegfelvételkor olyan papírt amiben le van írva, ez egy oktató kórház és tanulók (medikusok, nővérek)jelenlétét tudomásul veszed. ilyenkor is kiküldheted őket, de csak a jóindulaton múlik meg is teszik-e.
Összefoglalva: OLVASS EL MINDENT ALAPOSAN AMIT ALÁÍRSZ!
Nekem is a szülési beavatkozásokhoz szükséges beleegyezés kb. 5 oldalas szövegében volt kb. 2 mondatban megfogalmazva. Közöltem is velük, hogy csak akkor írom alá, ha azokat a mondatokat kihúzzák.
Csak közölnöd kell, hogy nem kívánsz nézőt. Jogod van hozzá, hogy a kezelőorvoson, és az ápolószemélyzeten kívül oktatási célokkal csak akkor legyen jelen valaki, ha hozzájárulsz.
Én is közöltem, hogy nem kérek közönséget, mire közölték, hogy nem kívánságműsor. Erre kértem, hogy akkor azonnal hívják ide a betegjogi képviselőt, erre azt mondták, na jó, nem kell idehívni, "kivételt" tesznek. Na persze. Mondtam nekik, hogy bocsi, nem vagyok hülye, tudom mikor mihez van jogom, tegyék már meg, hogy nem néznek hülyének.
7.58-nak
köszi, erre nem is gondoltam, műtét előtt egy nagycsomó papítr aláítarrak velem, lehet "beleegyeztem," csak nem tudtam róla. Majd most külön rákérdezek. Köszi a válaszokat
Én Klinikán szültem, meg is kérdezték, hogy beleegyezek-e, alá is iratták a papirt, én mindig beleegyeztem, engem nem zavar, nekik meg meg kell tanulni egyszer...
Ha téged zavar, akkor ne egyezz bele. És MINDIG olvass el mindent, amit aláirsz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!