Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van-e beleszólásom? Szülés...

Van-e beleszólásom? Szülés alatt, után mindig 6-7 tanuló nézi az eseményeket. Többi lennt

Figyelt kérdés
Előző szülésem császár volt, és utánna az altestem mosásánál, katéter kiszedésnél, pelenkázásomnál mindig 6-7 tanulónak mutogatták, magyarázták a dolgokat, mintha ott sem lennék. Nekem ez szörnyű, kiszolgáltatott érzés volt. Tudom hogy valahol nekik is meg kell tanulniuk a dolgokat, de nem kellene engem is megkérdezni, hogy nem zavar-e. Lassan szülök megint, és komolyan ez volt az egész császárból a legrosszabb élményem.
2010. jún. 16. 07:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Miért nem nyitottad ki a szájad akkor? Néma gyereknek anyja se érti a szavát. Csak szólj az orvosnak.
2010. jún. 16. 07:54
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
Ehhez szokták kérni a beteg (jelen esetben szülő nő) szóbeli beleegyezését, nem? Legalábbis nagynénémtől kértek, mikor pár hónapja szült:) Ha zavar, szólj nyugodtan, jogod van hozzá.
2010. jún. 16. 07:56
 3/13 anonim ***** válasza:
55%
Sajna szerintem nem tehetsz ellene semmit, mindenesetre nem lenne rossz ötlet, ha nyilatkozatot lehetne tenni ez ügyben. Arra gondolok, hogy azt hiszem MO-on úgy megy, ha meghalsz és a szerveid felhasználhatók, akkor fel is fogják használni, kivéve, ha külön kéred, hogy ne tegyék. Szerintem lehetne egy ilyen nyilatkozatot csináltatni a betgegekkel, aki nem tesz nyilatkozatot, azt nézhetik, aki tesz, azt nem. Szerintem így lenne fair.
2010. jún. 16. 07:56
 4/13 A kérdező kommentje:
Elég szar állapotban voltam testileg lelkileg egyaránt, amúgy is úgy bántak az emberrel mint egy kutyával. Szóval örültem hogy nem bőgtem el magam 10 ember előtt, nem volt erőm veszekedni. Engem az érdekelne, hogy jogilag kötelező ezt eltűrnöm vagy nem? Mert ha nem , akkor könnyen leugatja őket az ember, de ha ebbe nincs beleszólásom, akkor hiába szólok, max mégegydet belémrugnak.
2010. jún. 16. 07:58
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Ha oktató kórházban (majdnem minden kórház köt oktatási szerzősést valamelyik iskolával) szülsz lehetsées. Viszont tudnod kell, hogy KÖTELESSÉGÜK megkérdezni hozzájárusz-e a jelenlétükhöz. Amennyiben nem NEM MARADHATNAK! De figyelj te is oda rá, aláírsz-e betegfelvételkor olyan papírt amiben le van írva, ez egy oktató kórház és tanulók (medikusok, nővérek)jelenlétét tudomásul veszed. ilyenkor is kiküldheted őket, de csak a jóindulaton múlik meg is teszik-e.

Összefoglalva: OLVASS EL MINDENT ALAPOSAN AMIT ALÁÍRSZ!

Nekem is a szülési beavatkozásokhoz szükséges beleegyezés kb. 5 oldalas szövegében volt kb. 2 mondatban megfogalmazva. Közöltem is velük, hogy csak akkor írom alá, ha azokat a mondatokat kihúzzák.

2010. jún. 16. 07:58
 6/13 A kérdező kommentje:
lehet ha nyilatkozni lehetne, akkor senki sem járulna hozzá, és akkor a tanulók nem tanulhatnának...De ez akkor is borzasztó megalázó, főleg ha még ismered is valamelyik tanulót..
2010. jún. 16. 08:01
 7/13 anonim ***** válasza:
91%

Csak közölnöd kell, hogy nem kívánsz nézőt. Jogod van hozzá, hogy a kezelőorvoson, és az ápolószemélyzeten kívül oktatási célokkal csak akkor legyen jelen valaki, ha hozzájárulsz.

Én is közöltem, hogy nem kérek közönséget, mire közölték, hogy nem kívánságműsor. Erre kértem, hogy akkor azonnal hívják ide a betegjogi képviselőt, erre azt mondták, na jó, nem kell idehívni, "kivételt" tesznek. Na persze. Mondtam nekik, hogy bocsi, nem vagyok hülye, tudom mikor mihez van jogom, tegyék már meg, hogy nem néznek hülyének.

2010. jún. 16. 08:01
 8/13 A kérdező kommentje:

7.58-nak

köszi, erre nem is gondoltam, műtét előtt egy nagycsomó papítr aláítarrak velem, lehet "beleegyeztem," csak nem tudtam róla. Majd most külön rákérdezek. Köszi a válaszokat

2010. jún. 16. 08:03
 9/13 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem is valahol ott volt az apró betűk között, csak éppen figyelmetlen voltál. Ami megbocsájtható ebben az esetben. Én azonban a párommal egyeztetnék, hogy részéről nem gond, ha még vagy fél osztálynyi orvostanhallgató van jelen. Engem nem zavarna, mert tudom, hogy nem mint nőt, hanem mint pácienst néznek és nekik is tanulniuk kell valamin. Mivel én is voltam/vagyok gyakornok (nem kórházban), tudom, hogy ilyenkor minden segítség jól jön.
2010. jún. 16. 09:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én Klinikán szültem, meg is kérdezték, hogy beleegyezek-e, alá is iratták a papirt, én mindig beleegyeztem, engem nem zavar, nekik meg meg kell tanulni egyszer...

Ha téged zavar, akkor ne egyezz bele. És MINDIG olvass el mindent, amit aláirsz!!!

2010. jún. 16. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!