Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Munkakörömből adódóan veszélye...

Munkakörömből adódóan veszélyeztetett terhes vagyok!?

Figyelt kérdés
Ahogy kiderült az állapotom, a háziorvosom azonnal terhességi állományba vett, mivel a magzatra veszélyes anyagokkal foglalkozunk a munkahelyemen. Az orvosom akkor azt az utasítást adta, hogy menjek el a nőgyógyászomhoz, és kérjek igazolást tőle, hogy az állapotomra való tekintettel jelen munkakörömet ellátni nem tudom és javasolja a táppénzt. Sajnos csak így vehet fel táppénzre a háziorvosom. A nőgyógyászom arra hivatkozva, hogy nem tudhatja, hogy az én munkahelyemen milyen munkakörülmények vannak, ezt a javaslatot nem írta meg. Arra kért, hogy menjek el az üzemorvoshoz, aki igazolja a veszélyes munkakörülményeket, ő pedig majd csak arról tud írni papírt a háziorvosomnak, hogy egészséges terhes vagyok, nem pedig veszélyeztetett. Viszont a munkakörömből adódóan igenis veszélyeztetett terhes vagyok. Lassan egy hónapja megy a huzavona, azóta nem kaptam táppénzt, és dolgozni sem tudok. Mit tegyek, van valakinek e téren tapasztalata?
2012. ápr. 11. 13:08
 1/9 LadyLoss ***** válasza:
100%

Én is táppénzen vagyok, a terhesség eleje óta. Havonta viszek igazolást a háziorvosnak a nőgyógyásztól, hogy folyamatosan táppénzen tartson. Nem vagyok veszélyeztetett, de nekem is a munka körülményeim olyanok, hogy előre megbeszéltem a főnökömmel.

Nekem a nőgyógyász csak annyit ír a papírra, hogy "kérem a fent nevezett terhes táppénzen tartását."

Keress meg egy másik nőgyógyászt, vagy próbáld meg a réginek elmagyarázni, hogy csak ennyi kellene, nem több.

2012. ápr. 11. 13:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is olyan helyen dolgozom, ahol veszélyes anyagokkal kapcsolatba kerülök, ezért áthelyeztek egy irodába, nem kellett betegállományba mennem. Így semmiféle káros anyag nincs a közelemben. A te munkahelyeden nem lehet ugyanezt megoldani, hogy áthelyezzenek másik munkakörbe, ami nem árt se a babának, se neked?

Üdv: 26 hkm

2012. ápr. 11. 13:13
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Jesszus, ennyire túlkomplikálják a dolgot. A háziorvosod mással nem tud felvenni táppénzre amíg meg nem oldódik a dolog? Pl fáj a bokád...vagy ilyesmi.
2012. ápr. 11. 13:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Én is rákérdeztem, hogy esetleg tudnának-e másik munkakörben alkalmazni, de sajnos nincs rá mód...:(
2012. ápr. 11. 13:16
 5/9 anonim ***** válasza:
nem semmi mondhatom.én anno mikor az első kislányommal voltam terhes,szintén táppénzre kényszerültem mert veszélyes a munkaköröm.nekem sem a háziorvos sem pedig a nődoki nem kérdőjelezte meg h tényleg így van e.minden hónapban kaptam igazolást a nődokitól,hogy veszélyeztettett kismama vagyok,azt vittem a házidokinak aki kiírt.
2012. ápr. 11. 13:17
 6/9 Babi0906 ***** válasza:
én megkeresnék egy másik nőgyógyászt. én a 30 héttől nem szerettem volna dolgozni mert nem tudtam már hajnali 4kor kelni meg sok volt és amikor szóltam a nőgyógyásznak egyből írt egy papírt a háziorvosnak amivel felvettek táppénzre.Ebbe nem szokás belekötni.
2012. ápr. 11. 13:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok, csak annyi, hogy nem MO-n. Nem tudok tanácsot adni, hogy merre indulj, de elmondom, nálunk hogy megy a dolog. A terhesség bejelentése után a munkaadó adott egy papírt, amin a veszélyek voltak felsorolva. Ezzel munkaügyi-orvoshoz mentem, ő készített egy elemzést, ami alapján a háziorvos kiírta a táppénzt, ezzel vissza kellett mennem hozzá és ő is lepecsételte. Ezt az utolsó lépést minden hónapban eljátszottuk addig ameddig szülési szabadságra jöttem. Onnan csak a háziorovs adja a papírt.

Különben engem nem vettek nyilvántartásba veszélyeztetett terhesként, valami ilyenféle neve lenne fordításban a táppénzemnek: anyasági kockázati szabadság.

2012. ápr. 11. 13:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!
2012. ápr. 11. 14:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem a nőgyógyászod hozzáállása érdekes. Nekem anno megkérdezte, mikortól szeretnék otthon maradni, akkor ad egy javaslatot a házi orvosnak, aki kiír. Nem voltam veszéleztetett, csak ikerterhes (aztán később mégis az lettem). Nem értem, miért problémázik ezen?!
2012. ápr. 11. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!