Magzatvíz elfolyás? Észre fogom e venni? Mire figyeljek? Mit fogok érezni? H néz ez ki? És utánna még mennyi időm van?
Észre fogod venni. Én épp aludtam amikor elfolyt, és felébredtem rá.
Pukkanásszerű érzés, majd langyos folyadék ömlik, és közben érzed, hogy nem tudod megállítani, szabályozni (tehát nem pisilsz). Nekem olyan volt, hogy miután elfolyt elmentem zuhanyozni, de utána még jött egy adag, úgyhogy én javaslom készíts elő betétet, mert előfordulhat, hogy több részletben jön.
A színét figyeld. Ha tiszta víz színe van akkor semmi baj, ha zöldes akkor az utal valamire (de nem akarok hülyeséget írni, inkább olvass utána)
Egy órán belül kell kórházba érni ha így indul a szülés, nekem az elfolyástól számítva két óra múlva kezdődtek a fájások, de utólag már tudom, hogy már előtte egy héttel voltak jóslófájásaim.
Nekem idő előtt folyt el, ezért nem is akartam elhinni, hogy az már az. Pedig rögtön arra gondoltam, amikor megéreztem. A színe lehet áttetsző, de lehet opálos fehér is, és nem mindig egyszerre folyik ki, előfordul, hogy csak szivárog, de rendesen eláztatja a fehérneműdet így is. Nem fogod összetéveszteni mással, ez egészen biztos. Amúgy olyan édeskés illata van, cseppet sem kellemetlen. Egyáltalán nem olyan, mint a vizelet.
Bízz magadban, tudni fogod.
Akkor viszont irány a kórház, esetleg zuhanyozz le, de a kádba már ne ülj be, mert a felfertőződés esélye nagy, és az árthat a babának. Van még időd, első terhességnél nem olyan gyorsan megy a szülés általában.
Az elfolyás eltéveszthetetlen.
A szivárgást nem biztos hogy észre veszed, viszont ez is "jól ki van találva", ha annyira kevéssé szivárog, hogy nem veszed észre, akkor az felül van picit megrepedve, így a baba továbbra is védve van. Ha meg nyílna repedne tovább a burok, akkor a szivárgás erősödik, azt meg már észre veszed!
És nagy valószínűséggel ilyen esetben a fájások is jönnek hamarosan, amik egyértelművé teszik a dolgot. :o)
Szép szülést! (Bár még egy hetet azért várj inkább :o)
Észreveszed. :)
Akkor is, ha csak szivárog. Én ágyban voltam már, hallottam és éreztem egy pukkanást, aztán amikor fölálltam, nedves lettem ott alul. Elmentem wc-re és amikor megtöröltem magam, láttam, hogy rózsaszínes folyadékot törlök. Én akkor már azonnal tudtam, hogy mi a helyzet, szóltam is a férjemnek, hogy indulnunk kell. :) 4 éves kislány anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!