Mi legyen mivel sajnos dohányzom azt mondták az ismerösök hogy nekik azt mondták a dokik hogy ne rakják le egyböl hanem folyamatosan 1re kevesebbet szivjanak mert elvonási tünetek lehetnek mitgondoltok?
Szia!
Igaz nem mindenki egyforma,de én mikor megtudtam hogy jön a baba azonnal letettem! Napi egy dobozzal pedig elszívtam! Nemmondom hogy nem kívántam,de rögtön a kismanó jutott eszembe a pociban,így fokozatosan a kísértés is elmúlt! Most már ott tartok, hogy a füst is zavar!
30-hetes kismami.
Én is azonnal abbahagytam, mikor megtudtam, hogy babát várok. Pedig én is elszívtam a napi 1-1,5 dobozt. Nem is hiányzott, nem gondoltam rá, nem kívántam. A pénztárcámat is igencsak megkíméli, azt a pénzt a kicsire költöm.
Sőt, akkor a páromat is kitiltottam a házból cigivel, senki sem cigizhet a környezetemben. De ha megérzem a cigiszagot, már attól is undorodom. A párom sem cigizik azóta otthon, csak a munkahelyén, így még a ruháján sem érezhetem meg.
Szerintem próbáld meg, hogy lerakod egyből, aztán majd úgyis meglátod, hogy reagál a szervezeted. Ha pár napig kibírod nélküle, akkor már ne gyújts rá.
Hát szerintem ha orovos mondja a fokozottságot, akkor mi nem lehetünk nála okosabbak.Semmi baja nem lesz a babának ha fokozatosan teszed le.
Ha jól belegondolunk akkor maga a levegő is amit egész nap szívunk, nem egészséges, telefüstölik a gyárak, meg autok és migymás.
Amúgy meg csak egy megfigyelés.Aki mindent megtesz a babájáért, azoknak sokkal többször van vetélésük, vagy gondjuk a terhesség alatt, mint aki sza....k rá.És ez így van tényleg.Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy tessék csak cigizni vagy egyéb, csak egy kicsit túl van lihegve a dolog.
Látom sok itt a dohányos kismama!A cigi ellenes válaszokat mind lepontozták!Gratulálok nekik.20:48-as!Doki nem szokta felírni receptre a cigit!!!Orvos ilyet nem mond,nem mondhat!Ez csak kifogás,ezzel takarózik az akinek nincs akaratereje.Könnyű a dokikra fogni mindent.Érdekes akkor nekem mért mondta 3 orvos is hogy azon nyomban tegyem le!!!Pedig 10 évig szívtam!De amint kiderült,azóta nem szívom.És ehez nem kellett orvosi tanács,csak a józan ész!
Fokozatosan nem lehet letenni,csakis azonnal.Ha fokozatosan csinálod,hogy mondjuk 3 szál naponta,akkor állandóan az órát lesed,hogy mikor gyújthatsz rá,és nem gondolnál másra csak a cigire,ilyenkor pedig a babára kéne koncentrálni nem a káros élvezetekre.
Szerintem te sem örülnél,ha már meglenne a babád és valaki egy füstölgő cigit nyomna a szájába.Mert Te is ezt csinálod vele,ez legyen elötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!