Terhesség folyamán romlottak a cukor értékeim. Mire számíthatok?
A cukorlötyis 7,22 lett. Onnantól visszafogott szénhidrát fogyasztásra kért a doki (még néhány szabályt elmondott) 34. héten csináltatott zsemlés-tejes kontrollt. (60')Ez most már 8,25 lett.
Félek, hogy nem csináltam elég jól a diétát, pedig a 24. hétig 10 kilót híztam, és azóta semmit.
Tegnap du. kaptam meg az eredményt, írtam a dokimnak egy e-mailt, de húsvét van, nem tudom, mikor fog jelentkezni, és most már azt sem tudom, mit ehetek meg... :o(
Hát elég felelőtlen a dokid, illetve a belgyógyász hogy nem vette komolyabban a dolgot. 7,2 nem olyan vészed,de azért érdemes kontrollált diétát tartani. Nekem is hasonló értékeim voltak az első babánál, de be volt táblázva, hogy mikor mit ehetek, és napi 6x mértem itthon a cukromat (vettem a patikába vércukorszint mérőt). Így be tudtam lőni,hogy mi az az étel amitől nagyon felmegy és mi az amiből mondjuk többet ehetek.
Kérj belgyógyászhoz időpontot, ők tudnak érdemben ezzel foglalkozni.
Nem hiszem, hogy felelőtlen lenne. hivatalosan 7,8-tól van a számolós diéta.
És ellátott konkrét tanácsokkal, illetve 5 hetente küldött reggelizős kontroll vérvételre. Az eddigi eredményeim jók voltak. Most ugrott meg 34 hetesen.
Azok voltak a szabályok, hogy semmi felesleges szénhidrát, és reggel-este semmi gyorsan felszívódó.
A második gyerekemmel is így volt, de akkor szülésig már nem változott semmi.
Engem 7,7-el már diabetológiára küldtek és 180 g-os szénhidrát diétára fogtak, a dokim mindenkivel ezt csinálja, akinek a cukorlötyis eredménye 7 felett van.
A legegyszerűbb ha kérsz kölcsön, vagy veszel egy vércukormérőt és magadnak tudod kontrollálni, hogy mi az, amitől megy fel.
Az alapszabályokat gondolom tudod:
- cukor, méz tilos, helyette xilit, sztívia vagy fruktóz
- gyümik közül a szőlő, aszalt gyümölcs, banán felejtős
- tej reggelire általában felejtős (de van, aki bírja ezt cukormérővel ki kell tapasztalni)
- Fehér lisztes ételeket ki kell váltani teljes kiőrlésű vagy graham lisztesekre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!