27 hetes kismama vagyok, és sütés nélküli túrótortát szeretnék enni, de van benne nyers tojás sárgája. Nem lesz baja a babucimnak tőle? Vagy inkább ne egyek?
Nem rémhír, a nyers tojás bacikat tartalmazhat, ezért lehet veszélyes. Hogy te épp milyen tojást eszel, és érzékeny vagy-e rá, az már a véletlen műve.
Én jobb félni mint megilyedni alapon kerülöm a sütés közbeni nyalakodást is, pedig mindig tisztára nyaltam az edényeket:-)
Dönts te, a te babád.
(hugom barátnője épp most esett át egy csirkehús bacit fertőzésen, hát nem volt kellemes...)
Szia!
Nos, a nyers tojást én sem kockáztatnám meg... Tudom, hogy sok a rémhír, nem is foglalkozom velük, szinte mindent megeszek. Csak a nyers tojás és a penészes sajtok, amit mellőzök.
kellett neked túrótortát irni,most ugy megkívántam...nézek is valami receptet rá..
nézd meg te is a mindmegette.hu-n elég sok receprt van, és bizti van olyan is amit sütni kell,így megoldodik a problémád:-))
25 hetes kismama
Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszőleges gyümölcs.
A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal. A 3 dl tejben oldjunk fel 1/2 csomag zselatint felmelegítve, és ezt adjuk a túrós masszához. Öntsük tortaformába és tegyük hűtőbe. Ha jól összeállt, rakjuk ki a tetszőleges gyümölccsel a tetejét. Vonjuk be a tortát a maradék 1/2 csomag, 3 dl szörpben feloldott zselatinnal. Annak,aki kérte a receptet!Köszönöm a válaszokat. :-)
Szia. Az én védőnőm azt mondta, hogy nyugodtan ehetek nyers tojásos kajákat mert igazából csak a szalmonella miatt nem ajánlják kismamáknak. Nagyon meleg hőségben nyáron nem ajánlott csak.
Ettől függetlenül én sem merem enni. Olyan sok rémhírt olvasni, hogy tényleg jobb félni mint megijedni alapon én is kivárom ezt a 3 hónapot. Már a Tiramisut is tojás nélkül készítem. Hát nem is teljesen olyan jó ízű, de ha nagyon kívánom megteszi.
27 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!