Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hétvégére vagyok kiirva, és...

Hétvégére vagyok kiirva, és még semmi tünetem sincs, mi van akkor ha 40-hétre sincs meg a baba? Nagyon Aggódom irnátok egy pár sort?

Figyelt kérdés
Nem lesz túl nagy,mert arra saccolta a doki!föleg hogy elsö baba,hogy fog menni?félek egy picit!a nagy has befolyásolja a baba méretét?köszönöm
2009. jún. 17. 09:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A nagy has nem utal a baba méretére. Nyugi, akármekkora is, meg fogod tudni szülni, csak hinni kell benne. Én az elsőt farfekvéssel szültem meg.

Amúgy :D:D:D, a húgomat kb. 10 perce vitte be a szülészetre a férjem! Úgyhogy lehet, hogy front van, reménykedj, hátha nálad is megindul. (A húgom is már a 40. héten volt) Ja, és neki sem volt semmi tünete, majd ma reggel hirtelen 2 perces fájásai lettek, pedig tegnap is még teljesen zárva volt a méhszáj.

2009. jún. 17. 09:46
 2/16 anonim ***** válasza:

Anyunak pl. óriási volt a pocakja, azt hitték ikreket vár (megnézni nem tudták, '70-es évek végén), aztán megszülettem 2,5 kilósan.

Ne aggódj, egyik barátnőm 3 héttel a kiírt időpont után szült, semmi tünete nem volt még előtte nap sem, aztán pár óra alatt meglett a babó, szintén első gyerkőc.

Szép szülést neked is!

2009. jún. 17. 09:47
 3/16 anonim ***** válasza:

szia! ne aggódj! ha betöltöd a 40 hetet, kétnaponta megvizsgálnak (nst, magzatvíz színe-kukucskálással :)

de nem kell kórházba feküdnöd.

ha mindent rendben találnak, megvárják, míg a baba maga akar kijönni.

csak a 42. héten indítanak kizárólag túlhordás miatt, egyébként csak akkor, ha láthatóan a baba nem érzi jól magát (keveset mozog - elöregszik a méhlepény, vagy bekakil a vízbe - zölddé válik). ekkor burokrepesztés vagy oxytocin az indítás módja. ettől sem kell félni, ezek önmagukban nem fájnak, a vajúdást indítják be.

a has mérete egyátalán nem befolyásol semmit.

Könnyű szülést Neked!

2009. jún. 17. 09:48
 4/16 anonim ***** válasza:
Szia! Nyugi, nem fog benn maradni:) Ha nem születik meg időben, akkor még cipelned kell egy kicsit:) Semmi különös nem történik, továbbra is mész szívhangra és figyelik a babót. Ha nincs probléma, nem kell benn maradnod a kórházban. + - 2 hét megengedett. A barátnőmnek sem volt semmi tünete a kiírt időpont körük, majdnem 2 héttel hordta túl. Elindult magától és megszülte:) Nem feltétlenül lesz óriás baba ha nagy a pocakod. Nyugi!! Ne görcsölj ezen! Tudja a babád, hogy mikor kell kibújni:)
2009. jún. 17. 09:49
 5/16 anonim ***** válasza:

Nekem nagy hasam volt és a babám 3100 grammal és 53 centivel született. Én is túlhordtam 5 nappal. Mindennap menni kellett ,egyik nap uh -ra másnap aminószkopiára. Ne idegeskedj hétvégéig még megindulhat. Nekem is egyik percről a másikra kezdődött.Előtte semi jóslom nem volt.

Kőnnyü szülést.

2009. jún. 17. 09:51
 6/16 anonim ***** válasza:
Bocs az uh helyett nst volt.
2009. jún. 17. 09:53
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj már! Nincs miért. Jön az a baba mikor kell. Nem törvényszerű, hogy akkor kell szülni amikorra kivagy írva.

Mondjuk én pont az nap szültem, de ez a ritkább.

2009. jún. 17. 09:53
 8/16 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!Még egy kérdés,jelent valamit ha a 36-héten volt bpd:95mm ofd:113mm???? ebböl sem lehet semmire utalni??
2009. jún. 17. 09:55
 9/16 anonim ***** válasza:

Szia!Én április 11-re voltam kiírva.Nem akart kibújni,annak ellenére,hogy nap mint nap bevásárolni jártam,10-12 emeletet megmásztam anyuékhoz.Szinte semmi sem utalt arra,hogy a közeljövőben szeretne világra jönni.Minden este úgy feküdtem le,hogy vártam a magzatvizet : )

Elvileg 5 napot várnak kiírt után,minden nap NST.,kétnaponta ultrahang.Nálam minden rendben volt ,nagyon nem akartam plusz napokat a kórházban tölteni inkább jártam vizsgálatokra.16-án már nem tudtam tovább húzni ,megkaptam a beutalót másnapra.Annyira nem akartam,hogy aznap éjjel 11.30-kor megindultak a fájások.2.30-ig csak órásak,onnantól 5 percesek.A magzatvízet hiába vártam : )4.30-kor feküdtem fel .5.42-kor megszületett a lányom./41 héten/Ezek szerint Ő sem akart plusz napokra befeküdni : ))Első baba,2830 gramm,49 cm,a második tolásra kint volt.Ne aggódj,ha minden rendben vele, tudni fogja mikor jöjjön!!!Hidd el a fájdalom ellenére is gyönyörű lesz!!!!!

2009. jún. 17. 10:00
 10/16 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! A nagy has nem befolyásolja a baba méretét. Nekem pici volt a hasam, és nagy lett a baba 3700g. Egy ismerősömnek meg nagy volt a hasa és alig lett több3000 g-nál a baba. Ha meg túlhordod, akkor meg azt hallottam, a baba súlya csökken. Könnyű szülést!
2009. jún. 17. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!