Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek mi a tapasztalata?

Kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés
érdeklődni szeretnék,h kinek mi a tapasztalata a terhesség alatti menstruálásról,tehát milyen a menstruáció(illat,szín,kevesebb vagy esetleg több ideig tart,fájdalmasabb,vagy nem?),mert azt hallottam h. eléggé eltér a rendes menstruálástól.előre is köszönöm a válaszokat :))
2012. ápr. 5. 18:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Terhesség alatt nem menstruálnak a nők...
2012. ápr. 5. 18:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Első: általában, de nagyon ritkán előfordulhat.
2012. ápr. 5. 18:44
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Második:

Ha tudnád, mit jelent a "menstruáció" (meg mindenki más, aki azzal jön, hogy xy menstruált terhesen), akkor azt is tudnád, hogy SOHA nincs menstruáció terhesség alatt. Olyankor ugyanis leválik a méhnyálkahártya, amibe a megtermékenyült petesejt beágyazódik.

Ha terhesség alatt válik le a méhnyálkahártya, akkor megy vele a baba is. Ezt hívják vetélésnek. Nem véletlen, hogy mindenfajta terhesség alatti vérzéssel rohanni kell az ügyeletre, mert veszélyben a baba (esetleg az anya is).

Enyhe, pecsételő vérzés előfordulhat terhesség alatt is, de annak sem állaga, sem intenzitása nem olyan, mint egy normál vérzésé.

A "probléma" itt az, hogy a nők igen igen nagy százaléka hosszú éveken át használ olyan fogamzásgátló eszközöket, amik mellett eleve lecsökken a vérzés hossza és intenzitása, emiatt ezek a nők elveszítik a viszonyítási alapjukat, és nem tudják megkülönböztetni ezt az enyhe vérzést (ami ritka esetben terhesség alatt is előfordulhat, akár néhány hónapig is havonta, ebben egyet értek másodikkal!) a normális vérzéstől.

Egyetlen egy "kivétel" fordulhat elő: ha a ciklus legvégére tolódik ki a peteérés, és megtermékenyülés, vagy akár a menstruáció első napjaiban történik, akkor lehet, hogy amíg a megtermékenyült petesejt 7-12 napon át vándorol a petevezetőben a méh felé, közben még lezavarodik a vérzés mondjuk 4-5 nap alatt, és mire beér a babakezdemény, addigra a következő ciklus épp hogy vastagodni kezdődő új méhnyálkahártyájába meg tud tapadni. Ez ritka, de természetesen ha így is van, a nőnek ekkor még fogalma sincs semmiről, mert amíg nem történt meg a beágyazódás, addig nincs semmilyen terhestünet sem, és nem szokták terhességnek sem nevezni ezt az átmeneti állapotot...

Hogy pontosan hogy néz ki, arra nem tudok Neked válaszolni, mert én 3 terhesség alatt sosem véreztem, és azt hiszem, a nők 98%-a ezzel így van, csak sokat beszélünk a 2%-ról... (A számokkal a hasamra ütöttem, nem tudományos!)

2012. ápr. 5. 19:06
 4/4 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm a válaszokat...csak azért voltam kíváncsi rá,ugyanis a keresztlányom édesanyja 5 hónapig vérzett,és már csak akkor jött rá h terhes,amikor nőtt a pocak és jöttek a rosszullétek...
2012. ápr. 6. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!