Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti magán orvosnál csináltatját...

Ti magán orvosnál csináltatjátok meg a Downkór vizsgálatot vagy SZTK alapon?

Figyelt kérdés
Melyiknél kapok előbb választ hogy minden rendben van-e a picivel? Segítségeteket kérem :)
2012. ápr. 4. 09:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Terhesgondozásra sztk-ba járok, 12. heti uh-ra a Bajcsy kórházba kellett volna mennem, ugyanott tudtam volna 9.000 Ft-ért kombinált tesztet csináltatni. Helyette a Mátyásföld Klinikára mentem (XVI. ker., Bp.), mert az első terhességnél is ott csináltattam az ultrahangokat. Felvilágosítottak, hogy már nem az integrált teszt, hanem a kombinált teszt a pontosabb és szakszerűbb, így az jelentett egy vérvételt. Az ultrahangos vizsgálat pedig kereken 1 óra, a szokásos méréseken felül rengeteg mást is nézett a szonográfus, különböző genetikai rendellenességekre utaló JELEKET. Tehát egy csomó rendellenességet felsorolt, és hogy milyen jelek utalHATNAK rájuk már egy 12 hetes babánál is. Ezeket a jeleket kereste, és sorban ki tudta zárni. Ez önmagában nem jelent semmit, hiszen az egész terhesség ideje alatt előjöhet bármi, vagy akár még észrevétlen is maradhat betegség, ami csak a szülésnél derül ki, mindenesetre nagyobb biztonságot adott nekem, mintha a kórházba mentem volna. Azt mondta az sztk-s orvos, hogy ő a magánrendelésén szokott nézni olyan értékeket, amit a klinika ellenőrzött, kórházban erre időhiány miatt nincs lehetőség. A vérvétel 11e, az uh 19e Ft volt. A végén egy összefűzött komplett anyagot kaptam az eredményeimmel, benne az ultrahangos felvételekkel és szöveges magyarázattal. Szerintem nagyon profi, megérte a pénzt, amit ott hagytam.
2012. ápr. 4. 11:21
 12/14 anonim ***** válasza:
A vérvétel eredményét 1 hét múlva emailben megküldték.
2012. ápr. 4. 11:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Csatlakozom a 4. hozzászólóhoz.

Én is győri vagyok. A vizsgálattal teljesen meg voltam elégedve, drága de megéri nagyon, nagyon jó a technika, amivel dolgoznak. Láthatod 4D-ben a picit. Egy élmény...

Nekem azonnal odaadták az eredményt, a vért az első vérvétel alkalmával vették le, azt a központba küldtél. 13+1hetesen voltam UH-n, a vér és UH eredmény alapján egyből választ adtak.

17 hkm

2012. ápr. 4. 13:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem amire te gondolsz 9000 Ft-ért az csak vérvételt jelent, legalábbis nálunk így volt.

Az ultrahangot a kórházban csinálták meg ingyen, és utána lehetett menni kombinált tesztet csináltatni 9 vagy 11 ezer forintért, attól függően, hogy hova küldik a levett vért. A 9 ezres a Sejtbankos, a 11 ezres pedig az Istenhegyi klinikára megy. Már másnap hívtak is az eredménnyel, és rá pár napra postán is megkaptam.

Ez a kombinált teszt 2 éve még ingyenes volt, nem olyan rég lett fizetős. Egyébként Budapest Szt. Margit kórház, nekem itt csinálták.

2012. ápr. 4. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!