Szerintetek van az alábbi keresztneveknek negatív hatása a Nagy vezetéknév miatt?
Nagy Áron
Nagy Buda
Nagy Álmos
Nagy Félix
Nagy Bátor
Nagy Tas
Nagy Ariel (nem lányos?)
Köszönöm a válaszokat!
Ne haragudj, de én egyik felsorolt nevet sem adnám a gyerekemnek annyira csúnyán hangzanak.
A Nagy vezetéknév mellé amúgy is jobban illik olyan keresztnév ami legalább 3 szótagú.
Ha már mindenképp különleges nevet akartok adni a fiúnak akkor keressetek olyat amivel nem keserítitek meg szegény egész gyerekkorát.
A Nagy vezetéknévhez pont 2x ilyen hosszú neveket kéne választanod. Pl Tihamér, Ágoston...
Ilyen rövid keresztnév esetén a Nagy kapja a hangsúlyt, nem pedig a lényeg!
Nagy Tas? Nem rövid egy kicsit?
Arielt fiúnak semmiképp.
Meg ezek egyébként sem szép nevek.
A Nagy egy rövid vezetéknév, mindenképp minimum 3 szótagú keresztnevet tennék mögé: Benedek, Ágoston, Barnabás, Sebestyén...
Több Kis Évát ismerek, rövid név, de szerintem ez nem gond.
Ariel- hm én azt hittem ez lány név. Amúgy rögtön a mosópor jut az eszembe.
Áron- valóban helyes, hogy nagy áron jutottál hozzá...
A többivel nekem nincs bajom, hangzásilag, és a hozzá párosított gondolattal.
Nekem Nagy vezetéknévvel László, Tamás és Máté fiú ismerőseim vannak!
A felsoroltjaidból nekem a Bátor és az Álmos tetszik. Ha azt vesszük hogy hogy hat, hát ez szerintem nem hat ki rosszul rá.
Majd írd meg mire jutottatok, mert kíváncsi vagyok!
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
Eleinte nekem is rengeteg elvárásom volt egy névvel, jó legyen a vezetéknévvel, illjen a bátyó nevéhez (Dániel), lehetőleg legyen hosszú, vegyes hangrendű, könnyen és értelmesen becézhető, ne lehessen olyan könnyen "kázni és kácskázni", és még a gyerek személyiségét és külsejét is tükrözze.
Aztán átnéztük együtt az összes adható nevet legalább 3x (én még 3x), és rá kellett jönnünk, hogy vannak normális nevek, csak épp mindkettőnknek mások azok. :(
Azért van még pár ötlet, csak kíváncsi voltam, hogy ezek közül hány embernek ugranak be a névkombinációk mögötti jelentések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!