Szerintetek van az alábbi keresztneveknek negatív hatása a Nagy vezetéknév miatt?
Nagy Áron
Nagy Buda
Nagy Álmos
Nagy Félix
Nagy Bátor
Nagy Tas
Nagy Ariel (nem lányos?)
Köszönöm a válaszokat!
Mondjuk én a Tast, Arielt és a Bátort nem adnám. De a többi szerintem jó.
A Nagy vezetéknévhez én hosszabb nevet és különlegesebbet választanék (itt ez meg is van).
El tudnám képzelni:
Ármin, Ádám, Alexander, Levente, Benjámin, Zsigmond, Botond, Bendegúz, Brúnó, Szilveszter, Szabolcs, Dániel, Hugó (mondjuk ez rövid), Zsombor, Bálint, Barnabás
Ami nekem innen tetszik, az a Nagy Áron, a többi név vagy nem tetszik egyáltalán vagy a Nagy után furcsán hat (Tas, Bátor) Egyébként nekem is a Nagy után kellett választanom, igaz nálunk lányok vannak, nos nem könnyű. Nekem fiúnévnek tetszett volna mellé a Balázs a Márton a Benedek. Nem könnyű választani hozzá, szerintem szebb az összhatás, ha a keresztnév nem rövid, nem "beszédes" (Ivó, Álmos,).
Esetleg, ha az extrább különlegesebb neveket részesíted előnyben, akkor mit szólnál az Árminhoz? Nekem nagyon tetszik, de a párom vétózta (mondjuk mint mondtam lányaink lettek)
Szerintem egyedül a Nagy Félix állja meg a helyét.
Nagy Áron - jelentéstartalom miatt nem jó
Nagy Buda - még jó, hogy nem Óbuda...
Nagy Álmos - meg a kis virgonc
Nagy Tas - a-a. Rövid, kemény, odacsaptak a légycsapóval hangzás.
Nagy Ariel - de bizony hogy túl lányos. Vagy így együtt innkább b*zis
már bocs. és hozzáteszem, hogy ez szubjektív vélemény teljesen, mások biztos mondanak majd okosabbakat
Nekem a Nagy Félix tetszik:)
De most beugrott, hogy ilyen vezetéknévvel ismerek egy srácot, az ő neve Szeverin:) Nekem nagyon tetszik ez a név:)
szerintem egyértelmű jelentésű neveket ne rakj a nagy mögé.
hosszú keresztnevet választanék pl nagy domonkos, barnabás, stb. és ne idegen csengésűeket, mert az idétlenül hathat.
ez nehéz dió, teljesen együttérzek veled, mert a nevem nagy éva.em vicc.
a férjem neve is magyaros, csak szerencsére volt egy név, ami rögton megtetszett, veronika, de ez neked nem segít.
egyébként a régi magyar nevek a nagy vezetéknévvel vagy a bibliai keresztnevek szerintem kifejezetten méltóságteljesek.
gondolkozz esetleg dupla keresztnévben.
4. Mindent elmondott. Ezek sajnos nem igazán jók. Igen, egyedül a nagy Félix-be nem lehet belekötni tartalmilag, de ennek ellenére az sem illik egymáshoz, döcögős a hangzása.
Nehéz, ha neked ezek tetszenek, azért néhány ötlet, amik szerintem jók együtt, hátha... (Márha névválasztás miatt kérded)
Nagy Ádám
Nagy Gábor
Nagy Zsombor
Nagy Dominik
Sokkal szebben hangzanak a 3 szótagos keresztnevek a rövid Nagy után, mint az itt felsoroltak bármelyike.
Válasszatok egy hosszabbat, ha szép hangzású teljes nevet szeretnétek.
Arielről nekem is a hableány jut az eszembe.
Uhh, inkább ezeket ne!
hosszabb, dallamosabb név kéne hozzá, ami nem beszédes név. Lehetőleg a cifra / idegen hangzású neveket is kerüljétek.
írok párat én is :)
Nagy Benedek
Nagy Domokos
Nagy Kornél
Nagy Ádám
Nagy Barnabás
Nagy Botond
Nagy Kristóf
A negyedik válaszolónk igaza van a 1/2 X kivételével min borzalmas.... ne csessz ki ennyire a gyerekeddel.
Tudom mit beszélek!
Üdv: Major Anna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!