Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek van az alábbi...

Szerintetek van az alábbi keresztneveknek negatív hatása a Nagy vezetéknév miatt?

Figyelt kérdés

Nagy Áron

Nagy Buda

Nagy Álmos

Nagy Félix

Nagy Bátor

Nagy Tas

Nagy Ariel (nem lányos?)

Köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 3. 22:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Talán az Áron és a Bátor érdekesen hangzik a vezeték névvel. Az Ariel nem lány név? Már a kis hableányból kiindulva.
2012. ápr. 3. 22:08
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én a Tast, Arielt és a Bátort nem adnám. De a többi szerintem jó.

A Nagy vezetéknévhez én hosszabb nevet és különlegesebbet választanék (itt ez meg is van).

El tudnám képzelni:

Ármin, Ádám, Alexander, Levente, Benjámin, Zsigmond, Botond, Bendegúz, Brúnó, Szilveszter, Szabolcs, Dániel, Hugó (mondjuk ez rövid), Zsombor, Bálint, Barnabás

2012. ápr. 3. 22:12
 3/21 anonim ***** válasza:
86%

Ami nekem innen tetszik, az a Nagy Áron, a többi név vagy nem tetszik egyáltalán vagy a Nagy után furcsán hat (Tas, Bátor) Egyébként nekem is a Nagy után kellett választanom, igaz nálunk lányok vannak, nos nem könnyű. Nekem fiúnévnek tetszett volna mellé a Balázs a Márton a Benedek. Nem könnyű választani hozzá, szerintem szebb az összhatás, ha a keresztnév nem rövid, nem "beszédes" (Ivó, Álmos,).

Esetleg, ha az extrább különlegesebb neveket részesíted előnyben, akkor mit szólnál az Árminhoz? Nekem nagyon tetszik, de a párom vétózta (mondjuk mint mondtam lányaink lettek)

2012. ápr. 3. 22:14
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem egyedül a Nagy Félix állja meg a helyét.

Nagy Áron - jelentéstartalom miatt nem jó

Nagy Buda - még jó, hogy nem Óbuda...

Nagy Álmos - meg a kis virgonc

Nagy Tas - a-a. Rövid, kemény, odacsaptak a légycsapóval hangzás.

Nagy Ariel - de bizony hogy túl lányos. Vagy így együtt innkább b*zis

már bocs. és hozzáteszem, hogy ez szubjektív vélemény teljesen, mások biztos mondanak majd okosabbakat

2012. ápr. 3. 22:14
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Nagy Félix tetszik:)

De most beugrott, hogy ilyen vezetéknévvel ismerek egy srácot, az ő neve Szeverin:) Nekem nagyon tetszik ez a név:)

2012. ápr. 3. 22:17
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

szerintem egyértelmű jelentésű neveket ne rakj a nagy mögé.

hosszú keresztnevet választanék pl nagy domonkos, barnabás, stb. és ne idegen csengésűeket, mert az idétlenül hathat.

ez nehéz dió, teljesen együttérzek veled, mert a nevem nagy éva.em vicc.

a férjem neve is magyaros, csak szerencsére volt egy név, ami rögton megtetszett, veronika, de ez neked nem segít.

egyébként a régi magyar nevek a nagy vezetéknévvel vagy a bibliai keresztnevek szerintem kifejezetten méltóságteljesek.

gondolkozz esetleg dupla keresztnévben.

2012. ápr. 3. 22:20
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

4. Mindent elmondott. Ezek sajnos nem igazán jók. Igen, egyedül a nagy Félix-be nem lehet belekötni tartalmilag, de ennek ellenére az sem illik egymáshoz, döcögős a hangzása.

Nehéz, ha neked ezek tetszenek, azért néhány ötlet, amik szerintem jók együtt, hátha... (Márha névválasztás miatt kérded)

Nagy Ádám

Nagy Gábor

Nagy Zsombor

Nagy Dominik

2012. ápr. 3. 22:27
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal szebben hangzanak a 3 szótagos keresztnevek a rövid Nagy után, mint az itt felsoroltak bármelyike.

Válasszatok egy hosszabbat, ha szép hangzású teljes nevet szeretnétek.

Arielről nekem is a hableány jut az eszembe.

2012. ápr. 3. 22:28
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Uhh, inkább ezeket ne!

hosszabb, dallamosabb név kéne hozzá, ami nem beszédes név. Lehetőleg a cifra / idegen hangzású neveket is kerüljétek.

írok párat én is :)

Nagy Benedek

Nagy Domokos

Nagy Kornél

Nagy Ádám

Nagy Barnabás

Nagy Botond

Nagy Kristóf

2012. ápr. 3. 22:48
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

A negyedik válaszolónk igaza van a 1/2 X kivételével min borzalmas.... ne csessz ki ennyire a gyerekeddel.

Tudom mit beszélek!

Üdv: Major Anna

2012. ápr. 3. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!