Most derült ki, hogy babát várok, de dohányzom. Lerakhatom fokozatosan is a cigit 2-3 hét alatt?
Még nagyon fiatal a terhesség, most maradt el a mensim. Napi 10-12 szálat szívtam idáig.
Egyértelmű, hogy a ciginek mennie kell.
Nem félek attól, hogy nem tudom lerakni, mert már kétszer is leraktam két-három évre. De ismerem magam, azzal is tisztában vagyok, hogy én nem tudom egyik pillanatról a másikra eldobni. Amikor azzal próbálkoztam, annak néhány napos ideglelés, valamint újra pöfékelés lett a vége.
Én csak fokozatosan tudok leszokni 2-3 hét alatt, hogy egyre kevesebbet cigizek. Például ma már csak 5 szálat szívok egész nap, csütörtöktől már csak négyet, stb, míg az utolsó hétre eljutok addig, hogy már csak a reggeli kávéhoz engedek meg egy fél szálat és végül attól is elköszönök.
Jó ez így? Vagy mit kellene tennem? Tapasz, nikotinos rágó segítségként kilőve, mert a babának szerintem azokkal még többet ártanék, mint a csökkentéses lerakással.
De így ebből nagy baj lehet? Vagy hogy csináljam?
Nem bántás kérek, én leszokni akarok. Épp a baba miatt. Tudom, hogy sokan vannak, akik pozitív teszt után már rá sem tudtak gyújtani, biztosan ők vannak többen, mert rákerestem korábbi kérdésekre és láttam, hogy ott a válaszadók 80%-a elvileg egyik pillanatról a másikra lerakta a teszt után. Minden elismerésem az övék, de nem is ilyen történeteket szeretnék, mert ez nekem nem megy ilyen könnyen.
Szia!
Teljesen helyesnek tartom az ötleted és biztos sikerülni fog leszoknod fokozatosan. De mivel még nagyon a terhességed elején vagy, akár pár nap múlva már előjöhet az, hogy magad megundorodsz a cigitől. Remélem ez lesz nálad és könnyebb lesz a leszokás neked. Én is dohányoztam terhesség előtt, tudom, hogy milyen nehéz lemondani róla. Van egy barátnőm aki sajnos nem szokott le még a 9. hónapban sem, de ettől függetlenül semmi baja nem lett a babának, szép egészséges 10 éves lány már...
Én hiszek abban, hogy boldoggá tesz téged ez a baba és erőt fog adni, hogy lemondj errőla káros szenvedélyről! Sok sikert és boldog babavárást!
szia!
en is 10 hetes terhes vagyok es az elejen eleg sokat szivtam en is mig nem tudtam hogy terhes vagyok... sajnos utanna sem sikerult egybol letennem de minimalisra csokkentettem a cigit de meg ezt is lefogom adni egy szal nem kell... napi 4 szalat szivok el kb ,de leteszem ezt is! ugyhogy tudom mit erzel....
Nekem is így sikerült. 5 hetesen tudtam meg hogy terhes vagyok, ekkor napi fél doboz cigit szívtam. Mikor megtudtam lement 2-3 szálra, de sokszor ennyi is megöklendeztetett (bocsi), de a tüdőm kívánta. Aztán 7+2 lehetettem, amikor eljött az államvizsga előtti nap. Na ekkor vissza a fél doboz, de ahogy eltelt a vizsga, másnaptól 1 szál se. Illetve azóta kétszer 2-3 slukk a sógornőméből. De csak emlékként, mert nem esett túl jól.
A szervezeted úgyse fogja kívánni a cigit szerintem.
Amugy jó az ötlet, sok erőt a megvalósításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!