Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sinupret tabletta homeopátiás?

Sinupret tabletta homeopátiás?

Figyelt kérdés

Nem hiszek a homeopátiás szerekben, és nem akarok ilyet szedni. A doki azt mondta, hogy a Sinupret tabletta nem homeopátiás szer, hanem csak gyógynövényekből van. De mégis csomó helyen homeopátiás szerként beszélnek róla. Mi a véleményetek? Egyáltalán hol válik ketté a homeopátia a növényi eredetű dolgoktól? És hogyan lehet különbséget tenni a kettő között?

(34heteskm.)

2012. ápr. 2. 21:45
 1/2 anonim ***** válasza:

A homeopátia vezérelve: hasonlót hasonlóval gyógyítunk. Az alapelve, hogy ha egy anyag nagyobb mennyiségben előidéz bizonyos tüneteket, akkor kis mennyiségben alkalmazva mellékhatások nélkül gyógyítani képes az ugyanazokat a tüneteket kiváltó betegséget.

A sinupret tabletta valóban nem homeopátiás, csak gyógynövényekből készült. A homeopátiás szerekben nagyon ritka, hogy ennyi mindent összekevernének.

2012. ápr. 2. 21:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem, a Sinupret nem homeopátiás.

Alapvető különbség, hogy a homeopátiás szerek nem tartalmaznak hatóanyagot, sem növényit sem másmilyent. Hatásuk erősen megkérdőjelezhető, de még ha feltételezzük is, hogy hatnak, ennek oka akkor sem a hatóanyagban keresendő.

Én is teljesen homeopátia ellenes vagyok, Sinupretet szedtem, nekem annyit segített, hogy fellazította a hurutos nyálkát, és könnyebb volt felköhögni.

2012. ápr. 2. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!