28 hetes terhes vagyok normális hogy csak 2 uh voltam edig?
ha nem magándokihoz jársz, 3kötelező nagy u.h. van a 12.heti, a 18.heti/18-20hét között/és a 29-33hét közötti.aztán úgy tudom 36.héttől hetente nst.
én magánorvoshoz járok, havonta u.h. -ot csinál, de ezekre a kötelezőkre a kórházba kell mennem.
25hetes vagyok
boldog babavárást
Átalában van az első viszgálatkor, a 12, 18, 26, 32 és 36 hetes uh. Labor van 7, 16, 26 és 36 hetesen.
De minden kórház másképp csinálja.
most találkozól vele másodszorra?és mikor voltál ezelött?
gondolom nem rég fogadtad meg.magándokik általában havi egyszer szeretnek látni.és akkor u.h. is van.
Szia! Ne aggódj, ez teljesen rendben van. Ne ihdd, hogy a sok uh jót tesz a bébinek.
1 terhesség alatt teljesen elég a 4 nagy uh. Ezek: 12. hét körül, 18. hét körül, 30. hét körül, és a 36. hét környékén. +/- 2 hét engedélyezett. Ebből már mindent lehet tudni, amit az orvostudomány ismer.
Persze, előfordul, hogy a doki csinál kis uh-ot, ez ilyen bepillantás, mint amikot meállapítja a terhességet. Megnézi a szívdobogást, leméri e fejet. Erre elég néhány perc és nem számít rendes uh-nak. Ebből lehet több egyeseknek, akik gyakran járnak ellenőrzésre, vagy valami gond van.
Úgyhogy felesleges aggódnod, tudja mit csinál a dokid, a lényeg, hogy a 4 uh meglegyen a végéig.
Vedd figyelembe pl.: hogy az Egészségügyi Világszervezet elutasítja ezt a vizsgálatot, mint rutineljárást. Mert: a hatékonysága nem bizonyított. Az eredmények alsó-felső határát állandóan változtatják, ahogy pozítivabb, tehát az eredményessége emiatt vitatott. Ezenkívül a tapasztalatok szerint magas a hibaarány.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!