Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 27 hetes kismama vagyok!...

Katucika0912 kérdése:

27 hetes kismama vagyok! Szeretnék elszívni egy szál cigit! Szerintetek baj lehet belőle?

Figyelt kérdés
27 hetes kismama vagyok ! Szeretnék elszívni egy szál cigit !szerintetek baj lehet belőle??? Nagyon stresszes vagyok, már azzal álmodok , hogy titokban dohányzom! ! hetesen tettem le a cigit, nem is szívtam azóta, de mostanában rengeteget sírok és mindig nyúlnék a cigihez , de nem merek! Attól félek , hogy a sok stressz sírás többet árt az Én babámnak , mint ha egy szál cigit elszívnék.. :(

2012. márc. 31. 08:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

Nagyon sok minden árthat egy terhes nőnek, és a babájának. Mégsem mond senki olyasmit, hogy pl. "ne szállj fel terhesen a buszra influenzaszezonban, mert szinte biztos, hogy beteg leszel", vagy hogy "ha babát vársz, költözz ki a belvárosból, mert a szmog, és a szálló kutyapiszok miatt - főleg nyáron - állandó veszélynek vagy kitéve a babáddal együtt", vagy hogy "költözz el a rosszul szigetelt, penészes lakásodból, mert hiába is pucolod le a falat, nem fogod tudni kiirtani a penészt, ami szinte biztos, hogy fog még gondot okozni a kicsi gyerekednél". A buszon simán elfordítják a fejüket a pocakodról, fellöknek a sorban, elütnek a zebrán, mert szája az mindenkinek van, ha "a magzat védelmében" kritizálni kell másokat, de ha már ő maga tehetne valamit, akkor már más a helyzet... De ha elszívsz egy cigarettát, amikor már nem bírod cérnával, akkor maga vagy a sátán. Miközben még a védőnők és a szülészorvosok zöme is azt állítja, hogy a folyamatos stressz legalább annyit árt annak a magzatnak, mint egy-egy ALKALOMSZERŰEN elszívott cigaretta, amit az egészséges placenta még gond nélkül kiszűr. (Nem napi 20 szálakról beszélünk, csak alkalmankénti rágyújtásról.)

40 évesen szülni az első gyereket, mert addig a nő "építi a karrierjét", és aztán rettegni, hogy beteg lesz-e vajon, előtte kikapartatni 10 másik magzatot, akinek a jogai nem érdekeltek senkit, az belefér. Na de RÁGYÚJTANI, terhesen??? Azt soha!!!

2012. márc. 31. 13:33
 12/21 anonim ***** válasza:
69%
Attól az egy száltól semmi baja nem lesz a babának. Viszont már 23 hete nem gyújtottál rá, ez tök jó, ne rontsd el azzal, hogy most újra cigihez nyúlsz. Nem is az az 1 szál a baj, hanem az, hogy abból könnyen lesz több is, mert a cigi nem old meg semmit, lehet, hogy pár órára, vagy aznapra jó lesz, de következő nap kezdődik elölről, megint stresszel, és megint kellene a cigi, és újra rendszer lesz belőle. Sajnos tapasztalatból beszélek, én így szoktam vissza, bár akkor már a szoptatáson is túl voltam, de akkor is jobb lett volna, ha nem teszem. Kibírtál 23 hetet, hidd el, menni fog a többi is cigi nélkül. Kitartás!
2012. márc. 31. 13:35
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

Én is cigiztem előtte és most ki akarom bírni, hogy nem gyújtok rá. 30. hétben vagyok és még bírom. Ha most rágyújtanék, akkor nem lenne megállás, ismét folytatnám.

Tudom, már jártam így. :((((

Nagyon tré érzés volt és csalódtam magamban. :(

2012. márc. 31. 15:58
 14/21 boer beata ***** válasza:
37%
En terhesseg alatt elszivtam napi par szalat 2-3 a gyerek tok egeszseges nem szuletett kis sullyal nem volt eloregedett a placenta szellemi fejlodesi tokeletes ...nem mindenkinel valik be ....nyugodtan lepontozhatok..
2012. ápr. 1. 08:17
 15/21 boer beata ***** válasza:
100%
elozo vagyok. de azert amennyiben lehet egy terhes no probalja megallni hogy ne szivjon ha lehetseges annak ellenere h nincs semmi gond banom h nem tudtam megallni
2012. ápr. 1. 08:19
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Aki azt írta , hogy a stressz a terhesség miatt van , annak elmondom ... halálos beteg a családban (24 évesen) zsúfoltság a lakásban..annyira hogy a kiságynak se tudom hol lesz helye, de már lassan én sem férek el.

Igen kitartó ember vagyok , de lassan 4 hete csak sírok , minden nap , álmomban is ... Ha egy szál cigi csak egy napra is megnyugtatna elszívnám...Nem kívánok egy kismamának se ilyen szitut, de szerintem más már megörült volna ! A terhességemet nagyon jól viselem , eddig nem voltam feszült , ingerült! Pont ez a félelmem központja!! Eddig semmi stressznek nem volt kitéve a Babám , akit már most a világon mindennél jobban szeretek , és ha nem lenne lelkiismeretem , rágyújtottam volna anélkül , hogy az nem is érdekelt volna más mit tanácsol! 28 éves felnőtt érett okos talpraesett nőnek tartom magam , de vannak az életbe olyan dolgok , amikor már ez mind kevés...

Minden esetre még mindig nem gyújtottam rá, bár ha újra annyira padlón lennék , mint tegnap , mikor a kérdést kiírtam... nyugodt szívvel gyújtanék rá , mert tudom , hogy nem lenne 2. 3. , mert így is lelkiismeret furdalásom van , már csak a gondolattól is , hogy rágyújtanék...

2012. ápr. 1. 08:26
 17/21 anonim ***** válasza:
71%
Leiah, ez nagyon butuska hozzászólás volt. Persze, nem minden terhes nő teheti meg, h ne szálljon buszra járványkor, meg hogy zöldövezetbe költözzön. De a cigi az pont olyan dolog, amiről dönthet, h rágyújt vagy nem. És ha már dönthet, akkor döntsön úgy, h nem gyújt rá, mert már nemcsak a saját élete/egészsége a tét.
2012. ápr. 1. 13:20
 18/21 anonim ***** válasza:
81%

17-es, 76%-os válaszolónak:

Akkor kifejtem higgadtan, mert látom, nem voltam érthető.

Az álszentség az, ami engem ebben a témában felháborít, hogy többnyire éppen azok a legkritikusabbak, akik egyébként a kisujjukat sem mozdítanák sem a terhes nő, sem a magzat érdekében. Valamint az, hogy rengeteg olyan tényező van, ami sokkal ártalmasabb, mint az alkalomszerű rágyújtás, mégis, az nem bántja senki szemét. A cigaretta, ha folyamatosan dohányzik a kismama a terhessége alatt, bizonyos betegségekre hajlamosabbá teheti a magzatot abban az esetben, ha a magzat genetikai kódjában a hajlam a betegségre már eleve megtalálható. Így lehetséges az, hogy vannak babák, akik makk egészségesek, pedig az anyjuk végig dohányzott, más babák esetében pedig hiába élt egészséges életet az anyuka, mégis betegesek.

A másik dolog, hogy az is köztudott, hogy minél idősebb fejjel szül az anyuka, annál nagyobb az esélye annak, hogy a születendő babának valami baja lesz. (Itt sem automatikusan lesz beteg a baba, de ha a genetikájában megvan a hajlam az adott betegségre, akkor annak a betegségnek az anya életkorának növekedésével megnő a valószínűsége.) Mégis divattá vált 35-40 éves fejjel szülni az első gyereket, addig pedig "építeni a karriert", és csivavát pelenkázni gyerek helyett... Nem akarok megbántani senkit, de ha arányaiban nézzük a kockázatot, ezek az anyák nagyobb kockázatnak teszik ki a magzatukat, mint azok, akik elszívnak egy szál cigarettát akkor, amikor már úgy érzik, hogy elegük van, és hogy ez megnyugtatná őket. (Még mindig nem a folyamatos dohányzásról beszélek.)

Ebben a társadalomban elvileg végtelen számú abortuszt el lehet végeztetni. Sajnos magam is ismerek sok olyan nőt, aki 5-10-15 abortuszt elvégeztetett már, mondhatni "kényelemből". Én soha nem vetettem el egyetlen babámat sem. Ellenben volt, hogy rágyújtottam terhesen. Ettől függetlenül nem érzem magam rosszabbnak senkinél. Sem a 40 éves kismamánál, sem a futószalag-abortuszosnál. Mégis mindkettő engem néz le. Mint ahogy a társadalom is. Az a társadalom, amelyik egyébként simán elfordítja a fejét, amikor nagy pocakkal, oldalamon a 4 évesemmel majd' kiesünk a buszból a kanyarban...

2012. ápr. 1. 19:12
 19/21 anonim ***** válasza:
71%
Leiah első hozzászólása sem volt butuska, a második pedig kifejezetten intelligens. :)
2012. ápr. 1. 19:21
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én hallottam már olyat hogy valakinél azért lett baj a terhességénél,mert elvonási tünetei voltak a cigi miatt és így í babának is ugye.. Van aki azért ártott a babának mert sokat cigizett és van aki cigizett végig és semmi baja nem lett a babának. Sztem mindenki maga dönti el mit bír ki a babája miatt.. én is dohányos voltam de ahogy kiderült leraktam. Szerencsére folyamatosan a babámat tartottam szem előtt és így könnyen ment-megy. Az ő egészsége miatt bármiről lemondanék. És ha ennyire sírós ideges hangulatod van,sztem gondolj a babádra hogy ő ott van neked többet segít mint gondolnád..
2012. ápr. 5. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!