24-hetes kismama napi 10-szál cigi, és a jóisten vele van
tökéletesek az adatai! (ő a nővérem) remélem nem lesz
baj?
Figyelt kérdés
2009. febr. 24. 08:27
1/9 anonim válasza:
Nekem a barátnöm most várja a második babáját és mind a 2 terheséget végig cigizte szerencsére az elsö egészséges lett reméljük a második is.De jobb lenne ha eltudná hagyni a cigit inkább tudum nehéz de valahogy tákéne beszélni,hogy ne szivja.
2009. febr. 24. 08:33
2/9 anonim válasza:
A dohányzásnál nem azt mondják, hogy beteg lesz a gyerek, hanem, hogy az esélyei arra, hogy valami baj legyen szignifikánsan magasabbak. Tehát nagyon az esély, hogy baj legyen, mint amúgy. Csak remélni tudom, hogy nem azért 10 szál mert mindig is ennyit szívott, hanem mert ennyire azért lecsökkentette az adagot. Amit azért fokozatosan lehetne csökkenteni.
Az én nővérem letette a cigit, ahogy babás lett. Anyám viszont nem. Életem egyik legnagyobb csalódása volt, amikor megtudtam, hogy terhesen cigizett velünk... Mondjuk akkoriban ez még nem volt ilyen agyonsúlykolt és egyértelmű dolog mint manapság...
2009. febr. 24. 08:36
3/9 anonim válasza:
Nehéz ilyenkor jósolni, tény, hogy dohányozni még nem terhesen sem ajánlott. De az is tudni kell, hogy nem igazán van olyan probléma egy terhességben amit egyértelműen és kizárólag csak a dohányzás hatásának tudható be. Ahhoz, hogy komoly gond legyen a babával, általában több dolognak kell szerencsétlenül összejönni. Ezek közül az elemek közül a dohányzás csak az egyik, viszont az az elem amit tudatosan ki lehetne kerülni. Reménykedni lehet, hogy nagy valószínűséggel nem lesz baj, de a másik oldalról azt is tudni kell, hogy akkor is lehetnek komoly gondok, ha az ember soha életében nem dohányzott.
2009. febr. 24. 08:40
4/9 A kérdező kommentje:
én nem szolok neki engem nem érdekel ha ennyi esze van akkor mit tudjak vele csinálni már van egy nagy fia vele is eljátszotta ezt.hálistennek egy egészséges szép 8-éves fiu az én kis kereszt fiam.amugy egy nap egy dobozzal szivott.
2009. febr. 24. 08:49
5/9 anonim válasza:
bírom,amikor vannak olyan okos emberek,akik olyanokat írnak erre a kérdésre,hogy " a barátnőm,meg a sógornőm,a a pasim anyukája...végig cigizte,és nem lett semmi baja"
ezzel csak bíztatjátok!!!
az ilyen embereknek először ész kellene,és utána pozitív teszt! és ezt nem egy olyan ember mondja,aki sose cigizett,hanem egy olyan,aki letette a cigit a terhességnél rögtön,és az első baba mégis beteg volt!
38 hetes
2009. febr. 24. 09:04
6/9 anonim válasza:
Nem feltétlenül a dohányzás miatt lett beteg. Amúgy meg ha terhesség közbe hagyod abba a dohányzást lehet, hogy jobban ártasz vele a babának mintha pl akkor teszed le mikor még csak a baba tervbe van. Én is dohányoztam és úgy sikerült leraknom, hogy a reggeli rosszullétek kihatottak az egész napra és undorodtam tőle.
2009. febr. 24. 09:33
7/9 anonim válasza:
Azt hiszem ebben a kérdésben nem lehet igazságot tenni.Én sosem dohányoztam,ezért nem tudom,milyen gyötrelmekkel jár letenni valamit,amihez hozzá van szokva a szervezet.Ennek ellenére úgy gondolom,hogy aki felelősséggel vállal gyereket,az le tudja tenni.Nem azért,mert ezzel biztosan elkerülhető,hogy beteg gyermeke szülessen,hanem azért,mert még a lehetőségét is el akarja kerülni annak,hogy ártson a saját magzatának.És szerintem ez a lényeg!
2009. febr. 24. 10:15
8/9 anonim válasza:
Amikor abbahagytam a fogamzásgátló szedését, aznap szívtam el az utolsó szál cigit is. Nagyon nehéz volt letenni, de a baba érdekeire gondoltam amikor nagyon hiányzott egy-egy slukk.
Nagy esélye van a nővérednek, hogy egészséges kisbabája lesz. Viszont nagyobb esélye van komplikációra mint egy nemdohányosnak.
Amikor bennt voltam a kórházban, akkor szült meg egy csajszi egy meghalt babát. A doki szerint nem közvetlenül a cigi miatt, de az is belejátszott abba, hogy levált a méhlepény és megfulladt a kicsi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!