Volt/van valakinek herpesze?
Nekem az első terhességem alatt annyi herpeszem volt, mint az elmúlt 10 évben. Szerintem a legyengült immunrendszer miatt. Én igazából nem kezeltem semmivel. Nem is szoktam. Mivel alapvetően azt vettem észre, hogy ha kenem, ha nem, 2 hét kell neki. Akkor mi a fenének vegyem a méregdrága kenőcsöt? Persze, ha nagyon eldurvul, akkor azért kend, bár szerintem az a legjobb, ha házipálinkával borogatod. Ez komoly, a legjobb vírusölő. (Terhesen ne nyeld le.)
A szájon lévő herpesz a babára nem veszélyes, csak a nemi herpesz. A doki mondta, úgyhogy ne aggódj.
Szia!
Elméletileg nem lehet használni, de ha semmi nem segít, akkor ezt szokták adni. Amikor a fiammal terhes voltam, a 24. héttől olyan szinten kijött a herpeszem, hogy a védőnő egyszer megemlítette, hogy ugye tudom, hogy úgy nézek ki, mint akit megvertek (az alsó ajkamon 5, a felsőn 3 részen kicsattant a bőr és begyulladt). Addig gyógynövényes krémet használtam rá a kicsi miatt, nem ért semmit, a bőrgyógyász azt mondta, térjek vissza a Zoviraxra. Sajnos az sem hozta meg a várt sikert, de szülni már "csak" egy hatalmas herpesszel mentem (a szülésznő rákérdezett, hogy ez herpesz vagy valami baleset történt...). A szülés után 3 nappal a herpeszem eltűnt. Most 12 hetes vagyok a kistesóval és már 8 hete kijött a "szülős herpeszem" és akármivel kenem nem múlik. A férjem pedig már előre aggódik, hogy megint furcsán fogják méregetni, amikor együtt megyünk valahová...
Én fogkrémmel szoktam bekenni - így gyorsan leszárad:) Max. 4-5 nap, és már csak a helye van meg, aztán az is elmúlik.
Még ezer éve tanácsolta a háziorvos, és nekem bevált:)
belülről kezd el erősíteni az immunrendszeredet, mert előfordulhat több is.
Édesanyámnak sosem volt de terhesség alatt végig (azóta sem volt neki), úgyhogy iylenkor gyakoribb, nekem anélkül is gyakran van, volt h 2 hónapig 5-6 ment végig a számon...
fokhagyma immunerősítő, és vírusölő, és a szaporodásukat is gátolja. ilyenkor a levertség ellen használ a koffein, mivel kisamama vagy csak mértékkel.
a fokhagymát lehet tabletta méretre vágni és úgy lenyelni, hogy ha nem akarod, hogy érződjön a szádból, viszont túl sokat sem szabad, mert vérhígító hatása van, (2-3 gerezdtől nem lesz bajod:)
multivitamin, és C vitamin nagy mennyiségben, (zsírban oldódókra figyelni-ADEK, a többit nem tudod túladagolni...)
amúgy én teafaolajjal szoktam kenni, az elég jól lehúzza (kismamaként nem tudom lehet-e, most nem néztem utána)
Ha bemész a patikába lehet kikevert kenőcsöt kapni, nagyon olcsó, és jobb mint a zovirax, ráadásul nincsen benne semmi olyan gyógyszer, ami ártana a babának...(Zovirax halottnak a csók, ha már kijön, max amikor az égő érzés van bekenem, akkor előfordul, hogy nem jön ki...)
Egy kisgyerekkortól rendszeresen herpeszektől szenvedő:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!