Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ajult mar el valaki terheleses...

Ajult mar el valaki terheleses vercukor vizsgalat alatt?

Figyelt kérdés
Eleg ajulos vagyok, es jovoheten kell mennem vervetelre. amikor megiszom a cukros vizet utana varni kell, van eselyem elajulni? Vagy utana mikor megyek haza?

2012. márc. 30. 16:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

A cukros löttyt ott csinálják.

Csak 1 óra várakozás (legalábbis nekem).

Engem anyum kisért el.

Én csak a tütöl félek

2012. márc. 30. 17:37
 12/25 anonim ***** válasza:

Győrben a terhesgondozóban készítik a löttyöt, nem lehet bele citromot tenni. 2 órát kell várni, ebben a 2 órában akár el is lehet menni sétálni. A nővérek nem a legszimpibbek, figyelmességről pedig nem is hallottak.

Egyébként én is émelyegtem utána, rendkívül hányingerem volt. De túléltem. Vigyél magaddal újságot, rejtvényt, könyvet, és akkor repül az idő, és nem arra koncentrálsz, hogy most rosszul leszel vagy sem.

Tehát úgy állj hozzá, hogy eddig még mindenki túlélte és nem leszel rosszul. Hidd el ezzel sokat segítesz önmagadon.

2012. márc. 30. 20:28
 13/25 anonim ***** válasza:
Én is nagyon féltem ettől a vérvételtől, mert olyan sok rosszat olvastam. Aztán elmentünk a férjemmel, megszúrtak, megittam (citromlével) és a következő két órát végig vásárolgattuk. Semmi baj nem volt, meg sem éreztem. Szerintem jobb ha járkálsz, mintha lefekszel.
2012. márc. 31. 10:09
 14/25 A kérdező kommentje:
Koszonom a valszokat. Kedden megyek, majd megirom hogy birtam. :)
2012. márc. 31. 10:38
 15/25 anonim ***** válasza:

én még azt hozzá tenném, hogy inkább ne nagyon vásárolgassál a 2 óra alatt, ugyanis az befolyásolja az eredményedet.

fals negatív lehet a sok mozgás miatt.

üdv cukros kismami!

amúgy meg ne féljél, tök pici vért vesznek le, nem ló adagot :)

citromlevet vigyél magaddal, nyugodtan önthetsz bele fél decit, úgy nem annyira undorító az íze :)

2012. márc. 31. 11:42
 16/25 anonim ***** válasza:
Én abszolút nem vagyok ájulós. Elmentem a vércukor vizsgálatra, megittam a lötyit, a legnagyobb bajom az volt, hogy borzalmasan büdös volt, utána elmentem anyukámhoz. 2 óra múlva vissza újabb vérvételre. Elindultam a nagyimhoz, aki 10 percre lakik, gondoltam nála megreggelizek. Mit ne mondjak, mikor a lépcsőn mentem felfele már szédültem, az ajtón alig bírtam bemenni. Persze nem volt otthon senki én meg csak arra tudtam gondolni, hogyha most elájulok és nagymamán hazajön, szegény ott kap infarktust, ha meglát terhesen a földön fekve... Úgyhogy összeszedtem minden erőm, iszonyat remegő kezekkel vágtam egy szelet kenyeret (csoda, hogy a kezem nem vágtam el), majd leroskadtam a székbe és ettem. Utána szerencsére jobban lettem. De nagyon rossz érzés volt... :(
2012. márc. 31. 19:54
 17/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon rosszul lettem a cukros lötyi után, végig feküdtem a 2 órát,kaptam hideg borogatást, amitől egy kicsit jobb volt. Nálunk 30 percenként vesznek vért (XV. ker SzTK) az erős hányinger és a szédülés miatt az első 30 perc kimaradt, de utnak 3x vettek még vért. Állítólag ez ad rendes eredményt, és nem az,ha éhgyomor után 2 órával 1x vesznek vért. Jobban látják, hogy az idő elteltével,hogyan alakul a vércukorszint.

De ne aggódj, te is túl fogod élni, csak próbáld ne kihányni a lötyit,mert akkor abba kell hagyni a vizsgálatot.

Üdv:24+5 hkm

2012. ápr. 1. 17:28
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

És még annyi, hogy állítólg minél kevesebbet szabad mozogni,mert ha mozogsz túl gyorsan szívódik fel a cukor, így más eredmény jön ki.

Üdv: 24+5 hkm

2012. ápr. 1. 17:30
 19/25 A kérdező kommentje:
Sziaztok! Ma voltam a vervetelen, es nagyon roszul voltam. Szedultem es nagyon melegem volt. Lefektetek meg mondtak igyak vizet, de csak par percre lett jobb utana ujbol szedultem. A sogornom volt velem azt mondta nagyon feher vagyok. Megijedtek a noverek es azt mondtak inkabb maskor csinaljuk meg ujbol, mert igy nem lesz jo. Adtak kekszet es egybol jol voltam. Jovoheten megyek megint.
2012. ápr. 3. 12:16
 20/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha most rosszul voltál, akkor valószínűleg következő alkalommal is rosszul leszel. Nekem 1 óra kellett mire rendbe jöttem. Feküdd végig a 2 órát, nem lesz semmi baj, nyugodtan megcsinálhatják a vizsgálatot.

Üdv: 25 hkm

2012. ápr. 3. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!