Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenkinek fél liter cukros...

Mindenkinek fél liter cukros vizet kell inni cukorterheléskor?

Figyelt kérdés

Nekem a doki,aki adta a beutalót,azt mondta max.2.5dl

Bekeverte a nő ma reggel és fél liter volt,de citromlé nélkül,azt nem tehettem bele,mert szerintük nem lesz pontos az eredmény.Nem is az ízével volt a gond,hanem a mennyiséggel,de még így is tömény volt.

2009. jún. 15. 12:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Fél liter????Hát ha annyit kellett volna meginnom,tuti mentő visz el.. :)

Nekünk 2.5-3 dl-t kellett.

Persze,h tömény volt.Ha 70gr glükózt 1l vízbe teszel,még az is baromi tömény lenne.

2009. jún. 15. 12:27
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát sztem mindenképp rossz...igaz hogy nekem 2,5 dl-.be keverték de annyira rossz volt mintha folyékony cukrot innék.( Hogy ha nem akartam hogy visszajöjjön, megittam mellé a magammal hozott ásványvizet (ami szintén volt vagy 3 dl).

Szóval mennyiségben ugyanott tartottam.Talán annyiból volt így jobb, hogy legalább mikor a vizet ittam, nem éreztem azt a borzalmas tömény édes ízt.

2009. jún. 15. 12:27
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem mindíg kellett cukros vizet innom. A védőnőm azt mondta, anno, hogy egyek meg két zsömlét reggelire 3 deci tejjel és másfél óra múlva jelentkezzem a laborban. Másik orvos, másik védőnő, másik terhesség alatt mondták a cukrosvizet. Az orvosom azt mondta, hogy otthon készítsem el én és vigyem magammal a vizsgálatra, citromot is tehettem bele. Akkor egy napon sima vérvétel és terheléses is volt. Nekem sem jött be a cukrosvíz, úgyhogy következő alkalommal megkérdeztem, hogy nem lehetne-e zsömle és tej, és lehetett.
2009. jún. 15. 12:32
 4/12 anonim ***** válasza:

Szegény :( Ez szörnyű lehetett :(

Nekem két deci tejet kellett meginnom és egy zsömlét megennem. Előtte, és utána egy órával vettek vért.

2009. jún. 15. 12:40
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem fél litert kellett innom.Citromot vittem, bele is rakták.Anélkül tuti nem ittam volna meg.Nagyon tömény volt.Először éhgyomorra vérvétel, aztán meginni, majd 3x 1 óránként újabb vérvétel.

Az 1 órásom magas lett ezért csinálnak egy zsemlés-tejest is.

2009. jún. 15. 12:41
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem is fél litert kellett meginni. De nem volt szörnyű. Tehettem bele citromlevet is. Úgy zajlott, hogy vért vettek, utána kellett meginni(én két hajtásra legyűrtem)egy óra múlva újabb vérvétel, majd még egy óra múlva ismét vérvétel. Teljesen kibírható.
2009. jún. 15. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Én most voltam cukorterhelésen. A pohár 3/4-ig volt fehér porral (cukor), de csak félig engedhettem vízzel. Elég érdekes volt, majdnem megkötött. Szinte alig folyt. Tömény volt, de szerintem nem elviselhetetlen. Én citromlevet sem raktam bele. Gyorsan megittam, s utána még vagy 2,5-3 dl ásványvízzel "öblítettem". De úgy látszik ez is helyenként, kórházanként változó.
2009. jún. 15. 13:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a 4.kerületi Sztk-ban 1/2 l vízben keverték el a glükózt,és utánna annyi citromlevet tehettem bele,amennyi jól esett... Nekem nem volt így vele semmi bajom. Olyan volt,mintha egy sima limonádét ittam volna,kicsit édesebben... De mondjuk én amúgy is sokat iszom,tehát nálam nem volt gond a mennyiséggel sem..
2009. jún. 15. 13:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Köszönöm a válaszokat!:)

Nekem is volt már 16 hetesen zsemle+tej terhelés,jó is lett,erre a nőgyógyász adta a beutalót.

A mostanira pedig a háziorvos,24 hetes vagyok.Ragaszkodott hozzá,mivel diabetológus,és szerinte a zsemlés nem ad jó eredményt.A nőgyógyi azt mondta felesleges megcsináltatni,de muszály volt,mert akkor nem lesz a háziorvosi része lepecsételve a kiskönyvben.

Mindegy,túléltem,remélem nem lesz gond most sem.Eddig minden rendben volt,holnapra lesz eredmény.Mégegyszer köszönöm a válaszokat!Mindenkinek kellemes babavárást és babázást kívánok!:)

2009. jún. 15. 16:37
 10/12 anonim ***** válasza:

De érdekes h mindenhol másképp csinálják!!!

Ennek nem az lenne a lényege,h ugyan úgy történjen mindenhol??

Ha én a kecskeméti kórházban csináltatom a cukorterhelést-mert ott lakom- és fél liter vízzel itatnak meg,majd utána egy órával később 1* vesznek vért,de a magándokim Győrben van,ahol az a szokás h 3 dl vizzel itatnak és utána 3 * óránként ellenőrinek,akkor teljesen más eredményt fogunk kapni.

De akkor mi értelme ennek az egésznek???????

2009. jún. 15. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!