Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől függ a baba súlya?

Mitől függ a baba súlya?

Figyelt kérdés

Úgy értem, lehet előre tudni azért kb, hogy mekkorára számíthatok?

mondjuk onnan ki lehet számolni, hogy mennyit híztam eddig? vagy ilyesmi? vagy ez tényleg teljesen a természetre van bizva :)

2012. márc. 28. 16:50
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Genetika leginkább,és állítólag a túlsúlyos nőknek nagy gyerekük születik.

Én 89kg-mal lettem terhes,összesen 9kilót híztam. Az orvosom 4000-4200gramm körüli születési súlyt mondott,ehhez képest 4950grammal született a lányom! Ráadásul első gyerek.

Azért lehet abból következtetni hogy a családban "mekkora" babák születtek. Én 3800g voltam,de a testvéreim mind nagyobb súllyal születtek. A legkisebb már 4560g volt. Igaz a párom és a testvére nem voltak nagyok.

2012. márc. 28. 17:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ.

A 36 hetes UH-n megbecsülik utoljára, ott is sokat tévedhetnek, de annyi kiderül, hogy kicsi-közepes, vagy inkább közepes-nagy babára számíthatsz.

Abból semmi nem derül ki, hogy mennyit híztál.

2012. márc. 28. 17:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy mitől függ. A férjem és én családomban 3500 g körüli babák születtek nagyjából 56 - 58 cm átlagban.

Én pl soha életemben nem voltam dundi, sőt, inkább hízni akartam mindig!

Férjem sem egy vaskos férfi. A dokim kb 3000-3200 g-os babát tippelt nagyjából.

Kislányom 4140 g-al és 61 cm-vel született.

Szóval mivel ekkora lett a kincsem ezért mindenki döbbenten nézett rám, hogy lehet, hogy egy ekkora babát természetes úton meg tudtam szülni.

Amúgy én az egész terhesség alatt ettem. Mindig volt valami amit rágcsáltam, főétkezések között is. Arról szólt az egész napom, h ettem. :)

Nem tudom, h ez számított e valamennyit, de biztos, mert nekem tényleg nem kellett szerencsére figyelnem, hogy ne hízzam túl magam.

2012. márc. 28. 17:17
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Hát nálunk a férjemék ágán átlag babaák vannak 3300gramm/50-53cm

Nálunk inkább kicsik,én pl 2900gramm voltam és 48cm 40hétre!

Az első lányom 3950/61-gyel született 21 kilót híztam,de nem voltam előtte dagi,és közben sem cukros!

Most várjuk a hugit,a doki nagyobbra és hosszabbra saccolja,de ahasamon is látszik,hogy nagyobb...Pedig vele 34 hetesen járok 10 kilónál!most sem vagyok cukros!

Ja és direkt egy szem terhesvitamint sem szedtem amásodik csajszival...

2012. márc. 28. 17:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyban genetika. A férjem és én is 3300gmal születtünk, nem vagyok se sovány se kövér, mégis 4790gmal született a fiam. Olyan voltam a terhesség vége felé, mintha 3as ikreket várnék. :-) A fiam egy az egyben a nagyapjára ütött testalkatra. Anno Ő született 5kg-val. Most várjuk a hugit, és a doki szerint még a 4kg-t sem fogja elérni. 4 hét műlva megyek a 36.heti súlybecslésre, kiváncsi vagyok, mekkora lesz.
2012. márc. 28. 19:24
 6/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat eddig! :)

én 70 kg-san kezdtem most 24. hétbe lépünk lassan, és már inkább közelebb vagyok a 80 kg-hoz :S

nem látszik mert amugy is kicsit husisabb voltam mint a vékony csajszik

a kép a 22. hétben készült

[link]

a védőnő azt mondta hagyjak a terhesség végére is, de ha éhes vagyok ??? :S irta itt valaki hogy evett egész nap, hát valami hasonló vagyok én is :-P

tehetek ellene?

2012. márc. 29. 07:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem... de ha egyszer rátör az emberre a farkaséhség, én pl nem tudtam betelni egy kis szendviccsel meg joghurttal. És szerintem amit megkívánsz, azt jó meg is enni.

Nekem a dokim azt mondta,h ne vonjak meg semmit,mert az csak rosszabb, meg úgyis sanyargatni fogom magam, h "dejólenneenniiiolyat!"

azt mondják, hogy a 15 kg az elfogadott hízás terhesség alatt..

Egy barátnőm 30-at hízott és szülés közben semmi probléma nem volt, sőt utána le is ment róla gyorsan. Mindenféle sportolás nélkül (vagy ha a házimunka annak számít akkor max azt sportolta).

Bár aki hízékony annak talán nehezebb dolga van.

Nem tudom, te mennyire vagy hízékony.. de ha nem annyira, akkor azt tanácsolom neked, hogy tényleg egyél azt, ami jólesik! :)

2012. márc. 29. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a szülők mérete is befolyásolja, de sokat számít a terhesvitamin szedése. Őszintén szólva a túl sok vitamin nagyon növeli a babát.-meg is kell szülni- (étkezz egészségesen, és minden másnap elég egy terhes vitamin,legalábbis nekem elég volt. egészséges lett a baba és ez a lényeg).
2012. márc. 29. 09:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóhoz:

a terhesvitamin szedése és a baba mérete közötti összefüggést már megcáfolták, illetve nincs bizonyíték arra, hogy a terhesvitamint szedő nőnek nagyobb méretű gyermeke lenne.

2012. márc. 29. 10:57
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek:)
2012. márc. 29. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!