A baba születési súlya függ az anya terhesség alatti súlygyarapodásától?
Ha magamból indulok ki, nem.
2490 grammos baba a 37. héten és csaknem 20 kilót híztam...
Biztos hogy ilyen formán nem. Kivéve, ha az anya éhezik szabályosan, akkor biztos, hogy alacsonyabb születési súlyú baba is lesz, bár úgy tudom, a világháborús tanulmányok alapján, hogy ha az első két trimeszter számít ebből a szempontból is.
És hogy akik éheztek, azok gyerekeinek lettek kiugróan alacsony súlyú gyermekeik. Ez érdekes.
Minden esetre manapság nálunk ez nem jellemző, maximum a fejlődő országokban.
Én pontosan ugyanannyit híztam mindkét terhességem alatt, és az első 2850-el, a második 3660-al született, pedig másodjára 4 kilóval kevesebbről indultam.
Ami állítólag még számít: az első gyerekeknek jobban kell tágítani a méhszalagokat, ezért gyakran az első baba kisebb súlyú, mint az őt követő(k), aki(k)nek könnyebben tágul már minden, és gyorsabban tud gyarapodni/növekedni.
1. gyerek 28 kiló 2750g
2. gyerek 14 kiló 3050g
Várandósan a túlzott C-vitamin bevitel okozhat kis súlyú babát.
Második vagyok
Utánajártam ennek a II. világháborús vizsgálatnak, kicsit helyesbítenem kell.
Szóval megvizsgálták, hogy mi történt a várandós nőkkel az éhezés után, és gyerekeikkel, mert az éhezés az egész országot sújtotta.
Akik az első két trimeszter valamelyikében éheztek, de a harmadikban már nem, azoknak átlagos súlyú gyereke született, viszont az ő gyerekeiknek alacsony súlyú gyermekük született később.
Akik pedig az első kettőben normálisan táplálkoztak, de a harmadik trimeszterben éheztek, azoknak alacsonyabb súlyú gyermeke született, viszont az ő gyermekeiknek ismét átlagos súlyú.
Elso terhessegnel 25 kilot szedtem fel es kozel 4 kg lett a babank.
Masodik terhessegnel 11 kg nekem, a baba 3100 gramm lett.
Kezdosulyom a masodik baba elott picivel meg kevesebb is volt.
Viszont nalunk azert lett kisebb a masodik baba, mert:
- pici volt a korkulonbseg, azt mondjak, hogy ilyenkor inkabb kisebb a masodik baba
- ikerterhessegnek indult, de az egyik baba elhalt, felszivodott, maradvanyok tapadtak a mehlepenyre, igy a lepeny furcsan nott, kisebb is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!