Fejfájás? Szenvedni vagy gyógyszert bevenni?
18 hetes kismama vagyok, és jön a front vele együtt a fejfájás, idáig egyszer kellett bevennem egy Rubophent, mert akkor már sírni tudtam volna,annyira fájt.
Nem ártok vele, ha egy szemet beveszek,ugye??
Olyan gyógyszer nincs, amit recept nélkül lehet venni és egy-két szemtöl baja lehetne a babának. Ha rendszeresen szeded, illetve több napon keresztül, az más, akkor elötte célszerü az orvossal beszélni, de EGY szem miatt nem.
Nyugodtan szedj be egy-egy fájdalomcsillapitót, ha szükséges, ne szenvedj.
Dehogy ártasz!
A harmadik trimesztering diklofenák tartalmút is lehet szedni.
Én sajnos meg tudom különböztetni, hogy egy fejfájás "magától múló fajta"-e vagy sem. Ha olyan, ami nem múlik, akkor mindenképp be KELL vennem valamit. Különben úgy járok, hogy elalszom, ha sikerül még az enyhe fájdalomnál, és 3-4 óra múlva olyan görcsre ébredek, hogy nem tudok megmozdulni sem, és ilyenkor sajnos a gyógyszer is sokkal lassabban hat.
Tehát nekem az a taktikám, hogy amikor kicsit már fáj, és érzem, hogy romlana, akkor beveszek egy gyengébb gyógyszert, ami nem engedi elhatalmasodni. Ez mindenkinek a legjobb, babának-mamának.
Én a 2. trimeszter végéig Voltaren dolot vettem be (a 12,5 mg-osat, és lágy kapszulát, ez a gyomromat sem bántja, könnyű lenyelni), a 3. trimeszterben pedig Algopyrint, bár eddig fejfájás szerencsére nem volt még, de ha lesz, ehhez nyúlok majd, még 6 hetem van... :o)
Jobbulást!
Nekem az elején az alacsony vérnyomás miatt fájt, aztán néha a frontok miatt. Sikerült elkerülnöm, hogy gyógyszert vegyek be. 1-2szer szenvedtem jobban, máskor szerencsére hatásos volt a több folyadék, lóbalzsam és hogy hideget tettem a halántékomra és próbáltam aludni.
De szerintem egy-egy szem gyógyszerrel nem ártasz semmit, csak figyelj oda, mit ír a tájékoztató (pl. nekünk algoflex van itthon, azt az utolsó trimeszterben abszolút nem szabad).
Boldog Babavárást!
11 napos Kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!