Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fejfájás? Szenvedni vagy...

Fejfájás? Szenvedni vagy gyógyszert bevenni?

Figyelt kérdés

18 hetes kismama vagyok, és jön a front vele együtt a fejfájás, idáig egyszer kellett bevennem egy Rubophent, mert akkor már sírni tudtam volna,annyira fájt.

Nem ártok vele, ha egy szemet beveszek,ugye??

2012. márc. 28. 13:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem artasz.
2012. márc. 28. 13:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem kell szenvedni, vannak olyan fejfájás csillapító gyógyszerek, amit be lehet venni terhesen is, pl:Mexalen, stb. Persze ezeket sem kell két pofára falni, lehet előtte próbálozni bizonyos praktikákkal, pl. kimenni friss levegőre, mély levegőt beszívni (ezáltal több oxigén jut az agyba), vagy meginni egy pohár vizet (szintén több oxigén), lehet masszírozni a halántékot. Ha nem szűnik meg a fájdalom, nyugodtan be lehet kapni egy gyógyszert.
2012. márc. 28. 13:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Olyan gyógyszer nincs, amit recept nélkül lehet venni és egy-két szemtöl baja lehetne a babának. Ha rendszeresen szeded, illetve több napon keresztül, az más, akkor elötte célszerü az orvossal beszélni, de EGY szem miatt nem.

Nyugodtan szedj be egy-egy fájdalomcsillapitót, ha szükséges, ne szenvedj.

2012. márc. 28. 13:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Én nem mertem bevenni semmit.
2012. márc. 28. 13:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Dehogy ártasz!

A harmadik trimesztering diklofenák tartalmút is lehet szedni.

Én sajnos meg tudom különböztetni, hogy egy fejfájás "magától múló fajta"-e vagy sem. Ha olyan, ami nem múlik, akkor mindenképp be KELL vennem valamit. Különben úgy járok, hogy elalszom, ha sikerül még az enyhe fájdalomnál, és 3-4 óra múlva olyan görcsre ébredek, hogy nem tudok megmozdulni sem, és ilyenkor sajnos a gyógyszer is sokkal lassabban hat.

Tehát nekem az a taktikám, hogy amikor kicsit már fáj, és érzem, hogy romlana, akkor beveszek egy gyengébb gyógyszert, ami nem engedi elhatalmasodni. Ez mindenkinek a legjobb, babának-mamának.

Én a 2. trimeszter végéig Voltaren dolot vettem be (a 12,5 mg-osat, és lágy kapszulát, ez a gyomromat sem bántja, könnyű lenyelni), a 3. trimeszterben pedig Algopyrint, bár eddig fejfájás szerencsére nem volt még, de ha lesz, ehhez nyúlok majd, még 6 hetem van... :o)

Jobbulást!

2012. márc. 28. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
én algopyrint tartottam itthon és panadolt. Nekem fogfájásra kellett. Sajnos beszedtem egy párat, mire kaptam időpontot. Ne hurrogjatok, le tudom, hogy fogfájással el kell látniuk azonnal. De a körzeti fogorvosom szabin volt, a másik csak megnyitotta a fogat, és közölte, hogy 3 hónapig nincs is időpontja..:( De 1,5 hétig szenvedtem, mire visszajött az én dokim. Szóval sajnos napi 1 tuti befigyelt, de a szenvedéstől már ez is jobb volt. Napközben még csak elvoltam, de éjjel jött a tuti.
2012. márc. 28. 13:35
 7/10 anonim ***** válasza:
A nőgyógyászom mondta, hogy Algopyrint lehet bevenni.
2012. márc. 28. 14:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Algopyrint, de ne túl gyakran. Esetleg keress fel egy homeopátiával foglalkozó orvost. (akkor nincs mellékhatás.)
2012. márc. 28. 14:21
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és hatás sincs...
2012. márc. 28. 14:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem az elején az alacsony vérnyomás miatt fájt, aztán néha a frontok miatt. Sikerült elkerülnöm, hogy gyógyszert vegyek be. 1-2szer szenvedtem jobban, máskor szerencsére hatásos volt a több folyadék, lóbalzsam és hogy hideget tettem a halántékomra és próbáltam aludni.

De szerintem egy-egy szem gyógyszerrel nem ártasz semmit, csak figyelj oda, mit ír a tájékoztató (pl. nekünk algoflex van itthon, azt az utolsó trimeszterben abszolút nem szabad).

Boldog Babavárást!

11 napos Kisfiú anyukája

2012. márc. 29. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!