Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukor! Lenne pár...

Terheléses cukor! Lenne pár kérdésem, segítenél?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam a dokimnál, nem adott beutalót, nem gond hogy nem lesz? Receptet adott a cukorra.

Most 20 hetes vagyok, két hét múlva hívott vissza a doki de nem mondta mikor menjek a vizsgálatra. Itt mindenhol azt olvasom hogy a 24. héten a legjobb. Anno kaptam egy papírt az előző orvosomtól, hétről-hétre le vannak írva a vizsgálatok, ott is a 24. hetet írják. Nem baj hogy ilyen korán megyek?

Még annyit hogy a cukrot majd kiváltom és mennyi vizet kell vinnem hozzá? Csak annyi a dolgom hogy összekeverem a vízzel és megiszom majd? Itthon keverjem vagy inkább ott?

Bocsi a sok buta kérdésért, első babám, és előre is köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 27. 15:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ez érdekes nagyon, hamarabb nem szokták szeretni ha mennek a kismamák, nem véletlen van megadva a 24.hét. Próbálj minél később menni. Vidd a cukrot és egy kis citromlevet (könnyebb meginni, egyébként könnyen visszajön) majd ott összekeverik. Egyébként is először vért vesznek, majd megiszod a cukros löttyöt, utána pihi és 1-2 óra múlva megint vér.
2012. márc. 27. 15:38
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem 24 hetesen adta oda a beutalót a doki a terheléses cukorra, szóval nem vagy elkésve, de beutaló kell.

A cukrot kiváltod a patikában, otthon (javaslom, hogy előző este) feloldod kb 2,5-3 deci vízben és ha nem akarsz nagyon mazochista lenni, akkor csavarj bele egy fél citromot. Reggel viszed magaddal vérvételre a lötyit. Leveszik vért, majd megiszod a cukros lötyit és ha 120 perceset néznek, akkor két óra múlva bemész megint és vesznek újra vért. Ha a cukroslötyi utáni 2 órás eredményed 7,8 alatt van, akkor jó vagy (bár engem 7,7-el is elküldtek a diabetológiára).

2012. márc. 27. 15:40
 3/14 A kérdező kommentje:
Hmm, köszönöm a válaszokat, nem tudok később menni mert amikor megyek vissza a dokihoz akkor már kell neki az eredmény. Utolsó: nem attól félek hogy későn megyek hanem hogy túl korán! :-) Meg amikor voltam a másik vérvételen, mellettem egy anyuka ment terhelésesre és kérdezték tőle hogy ugye nem oldotta fel a cukrot mert nem szabad. Szóval én sem fogom. De nem értem hogy ha kell beutaló akkor miért nem adott a dokim? Mindegy, maximum elzavarnak akkor meg megmondom majd neki hogy ő volt a hülye. Egyébként 2 órásat néznek. Ezt amúgy SZTK-ban csinálják, de eddig is adott mindig beutalót nem tudom elképzelni hogy most miért nem. Hülye voltam hogy nem kérdeztem meg, csak annyira elvoltam foglalva a baba nemével hogy gondolkodni se tudtam. Tegnap tudtam meg hogy kislányunk lesz, én pedig kislányra vágytam! :-)
2012. márc. 27. 15:46
 4/14 anonim ***** válasza:
42%

A terheléses vércukor vizsgálat a 24. héten van. Te 20 hetes vagy, 2 hét múlva mész a dokidhoz, és Ő ad majd beutalót rá, előbb ne menj, nem véletlenül van a 24. héten és ezt a dokid is nagyon jól tudja... Vért vesznek éhgyomorra, aztán amit kiváltottál a patikában, azt feloldják neked vízben, egyáltalán nincs rossz íze, nem tudom miért írják, én már vártam mikor ihatom végre meg, mert legalább elvette az étvágyamat és kibírtam azt a 2 óra várakozást. Majd akkor újra vért vettek, és mikor megvolt, küldték az eredményt a védőnőmnek. (Nekem ő adta amúgy a beutalókat is, mivel nem is 1 kell arra a vizsgálatra, hanem 2, és a 2.-hoz kapsz vizsgálatkérő lapot is, amin be van jelölgetve, hogy mit kell megnézzenek a véredből)

30hkm

2012. márc. 27. 16:08
 5/14 A kérdező kommentje:
De a doki azt mondta menjek addig amíg nem találkozunk... nem véletlenül adott receptet. Nem tudok vele ellenkezni, ő az orvos. Ha a laborból elküldenek azt megtudom mondani neki, de én nem mehetek vissza vizsgálati eredmények nélkül. Már mint nem én kapom kézhez, hanem ő. Hát tényleg nem tudom mit csináljak.. Elmegyek, maximum elküldenek. :-S
2012. márc. 27. 16:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Hát el fognak küldeni beutaló nélkül ez szinte 100%, inkább menj vissza a dokidhoz és kérd el a 2 beutalót. Nem tudom, nekem akkor is korainak tűnik, mindenhol 24 hetesen csinálják..
2012. márc. 27. 16:27
 7/14 timszy25 ***** válasza:

Szia!

Én is 24 hetesen voltam és mindenféleképpen kell beutaló.

Beutaló nélkül elküldenek.Nekem ott adták a cukrot,fel is oldották tettem bele citromot és megittam,de egyáltalán nem szörnyű az izé.

Szerintem beszélj a dokiddal a beutaló miatt.

2012. márc. 27. 16:49
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a 16. héten kellett mennem először aztán meg majd a 28. héten kell majd mennem most vagyok 21 hetes és nincs a családban cukorbeteg sőt a 16 hetes eredményem jó lett szóval nálunk nincs a 24. héten cukorterhelés. Amúgy beutaló mindenféleképpen kell mert nem csinálják meg.
2012. márc. 27. 17:11
 9/14 A kérdező kommentje:
Hát ha elküldenek akkor megint kifogtam egy csodálatos orvost! A genetikai UH-mat később csinálták meg mint kellett volna, AFP eredményem se lett kész időben mert elnézte a terhességi heteimet..! Egyébként nem rég került át a kispesti SZTK-ba eddig a Bajcsy kórházban dolgozott és mondta is hogy ő teljesen máshogy fogja csinálni mint az itteni orvosok, először nem is tudta mikor szokás a genetikai UH-t, az asszisztens világosította fel.
2012. márc. 27. 17:32
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a legegyszerűbb, ha felhívod az orvost és megkérdezed, hogy mit csináljál.

Én ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton és 24 hetes vagyok, az orvos is így küldött.

2012. márc. 28. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!