Terheléses cukor! Lenne pár kérdésem, segítenél?
Tegnap voltam a dokimnál, nem adott beutalót, nem gond hogy nem lesz? Receptet adott a cukorra.
Most 20 hetes vagyok, két hét múlva hívott vissza a doki de nem mondta mikor menjek a vizsgálatra. Itt mindenhol azt olvasom hogy a 24. héten a legjobb. Anno kaptam egy papírt az előző orvosomtól, hétről-hétre le vannak írva a vizsgálatok, ott is a 24. hetet írják. Nem baj hogy ilyen korán megyek?
Még annyit hogy a cukrot majd kiváltom és mennyi vizet kell vinnem hozzá? Csak annyi a dolgom hogy összekeverem a vízzel és megiszom majd? Itthon keverjem vagy inkább ott?
Bocsi a sok buta kérdésért, első babám, és előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem 24 hetesen adta oda a beutalót a doki a terheléses cukorra, szóval nem vagy elkésve, de beutaló kell.
A cukrot kiváltod a patikában, otthon (javaslom, hogy előző este) feloldod kb 2,5-3 deci vízben és ha nem akarsz nagyon mazochista lenni, akkor csavarj bele egy fél citromot. Reggel viszed magaddal vérvételre a lötyit. Leveszik vért, majd megiszod a cukros lötyit és ha 120 perceset néznek, akkor két óra múlva bemész megint és vesznek újra vért. Ha a cukroslötyi utáni 2 órás eredményed 7,8 alatt van, akkor jó vagy (bár engem 7,7-el is elküldtek a diabetológiára).
A terheléses vércukor vizsgálat a 24. héten van. Te 20 hetes vagy, 2 hét múlva mész a dokidhoz, és Ő ad majd beutalót rá, előbb ne menj, nem véletlenül van a 24. héten és ezt a dokid is nagyon jól tudja... Vért vesznek éhgyomorra, aztán amit kiváltottál a patikában, azt feloldják neked vízben, egyáltalán nincs rossz íze, nem tudom miért írják, én már vártam mikor ihatom végre meg, mert legalább elvette az étvágyamat és kibírtam azt a 2 óra várakozást. Majd akkor újra vért vettek, és mikor megvolt, küldték az eredményt a védőnőmnek. (Nekem ő adta amúgy a beutalókat is, mivel nem is 1 kell arra a vizsgálatra, hanem 2, és a 2.-hoz kapsz vizsgálatkérő lapot is, amin be van jelölgetve, hogy mit kell megnézzenek a véredből)
30hkm
Szia!
Én is 24 hetesen voltam és mindenféleképpen kell beutaló.
Beutaló nélkül elküldenek.Nekem ott adták a cukrot,fel is oldották tettem bele citromot és megittam,de egyáltalán nem szörnyű az izé.
Szerintem beszélj a dokiddal a beutaló miatt.
Szia!
Szerintem a legegyszerűbb, ha felhívod az orvost és megkérdezed, hogy mit csináljál.
Én ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton és 24 hetes vagyok, az orvos is így küldött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!