Rossz a terheléses cukor eredményem?
Először tűvel megszúrták az ujjam, cukormérőn megmérték ami 5,9 mmol/l lett. Majd levették az éhgyomrit, ami 4,7 lett. Aztán cukros lötyit kellett innom.
60' 7,9 mmol/l
120' 6,1 mmol/l.
Szerintem is magas. Az enyémnek tegnap lett meg az eredménye: éhgyomori: 4,6
60': 4,7
120' 4,7
Nekem is cukros lötyit kellett innom.
Nekem az éhgyomri 4-es volt, megittam a cukros vizet (1 citrom levét bele lehetett önteni), 120 perc múlva mérték másodszor, akkor is 4 lett. A védőnőm azt mondta, hogy tökéletes.
Majd az orvos vagy a védőnő (helytől függ) elmondja, hogy kell-e tenni valamit, vagy jó-e.
Nekem a leletemen rajta vannak a referenciaértékek is. Éhgyomrinál 3,5 - 6,1 az érték, a 120 percnél pedig 3,1 - 7,5.
26h kismama
1.vagyok.
Nekem az első gyereknél csak éhgyomrit meg 2 órást néztek. A 2órásra emlékszem, hogy az pont 7 lett. Egy kicsit csóválta a fejét a dokim de aztán azt mondta, "jó rendben". 7,6 volt asszem a max ami még elfogadható. Sajnos nekem akkor 1 órást nem néztek. Most a másodikkal 4,2 volt éhgyomorra, 4,6 a 60perces és 4,7 a 120 perces. Erre azt mondta tökéletes. Valszeg diétára fognak majd téged de nem félj nem olyan borzasztó! A tesóm cukros... hát jobbakat eszik mint én és sosem fog elhízni. 5x kell enni egy nap és a bevitt szénhidrátot kell nézni de azt hamar megszokod, nem bonyolult. Mindenre rá van írva csak el kell olvasni a csomagolást. Teljes kiőrlésű vagy tiszta rozs pékárút ehetsz csak (én is csak azt eszek pedig ehetnék bármit). Lehet a diéta 150g-os, 180 vagy 200g-os. Ez a naponta bevihető szénhidrát mennyiségét jelöli. Tényleg nem gáz, nem kell éhezned, sok mindent ehetsz amibe nagyon kevés van, még nasizhatsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!