Füstölt érlelt sonkából ettem 2 szeletet, nem házi, bolti, szerintetek baj lehet?
azért mert nem hőkezelt, még nem nyers!!!!!!!
Füstölt pácolt..stb..
szerinted mitől áll el a parasztsonka, vagy az olyan különleges sonkák, amiket évekig érlelnek? attól, hogy a vízaktivitását lecsökkentik (sózzák, szárítják), így nem lesz benne aktív víz, tehát amit a mikroorganizmusok az élethez,vagy a szaporodáshoz fel tudnának használni,
A Toxoplasma gondii paraziták a földben 18 hónapig maradnak életképesek (ez nem kevés, tehát kerti munkával is meg lehet kapni)
A húst lefagyasztod, akkor ezek elpusztulnak (most nem a füstölt sonkára gondoltam), tehát a toxoplazmózis ellen ez is egy védekezési forma lehet.
Sertéshústól, a füstölttől/szárítottól is TRICHINÓZIS-t lehet kapni, ez egy bizonyos féreg ami a húsba tokozódik be. Mivel a boltokban kapható termékek orvosi vizsgálaton átestek, így ezt a fertőzést csak kétes helyről származó hústól lehetmegkapni...
tehát:
Nem lesz semmi bajod tőle.
Nagyon köszönöm azoknak, akik normálisan válaszoltak.
Akik pedig azon háborognak, hogy mit parázok ezen, csak annyit jegyeznék meg, hogy nem hülyegyerek vagyok, de mivel még sosem voltam hasonló szituációban, és nem magamról van szó, hanem egy másik emberkéről, főleg az én babámról, ezért féltem...sok mindent találtam a neten, de azt, hogy a Schwarzwalder Schinken ehető-e a terhesség 5.hetében nem, bocsi
ÍMég egyszer köszi a kedves megnyilvánilásokat, még biztos fogok kérdezni
utolsó vagyok
ha én leszek várandós tudom, hogy ugyanígy fogok én is aggódni
Az ételek nekem csak azért evidensek mert élelmiszermérnök vagyok, tehát tudom mi hogyan készül (elviekben)
a "Fekete-erdei sonkát" is eheted, a különlegessége, hogy bükkfaforgáccsal füstölik ....
amúgy nem tűntél "paramaminak" :)
Inkább kérdezzen mint bajt csináljon az ember....
Jó egészséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!