"27 hét hetes kis mama vagyok! Ma a házi orvosom vér nyomás csökkentőt írt fel! Dopegyt 250 mg sat.2x1 adagolással Olyan válaszát várom akik ezen át estek! Volt valami mellék hatása nálatok?
első terhességem alatt az utolsó hónapban szaladt eé a vérnyomásom, akkor szedtem.
most 34hetes vagyok, 1hete szedem már. semmi mellékhatásom nincs tőle. szülés után helyreállt,most is biztos igy lesz. ne keseredj el ezen, ennél nagyobb bajunk ne legyen:)
Én a 12. héttől szedem a Dopegyt-Cardilopin kombinációt 3x1-2x1 arányban. Semmi bajom nincs tőle, a baba is jól van, és szépen beállította a vérnyomásom, remélem így marad ez a 36. hét után is.
Arra azért számíts, hogy lehet nem fog elsőnek beválni, akkor kombinálják vagy cserélik, bár nekem a belgyógyász azt mondta, hogy összesen 3 féle vérnyomáscsökkentőt szedhetnek a kismamák, így sok kombinációs lehetőség nem marad.
Ha tudod napjában háromszor mérd a vérnyomásod felkaros vérnyomásmérővel és vezess róla naplót, hogy felkészülten tudj a következő vizsgálatra menni és hogy tisztában légy azzal, mennyire hatásos a gyógyszer.
Jó egészséget és boldog babavárást kívánok neked.
34 h km
nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Mindenkinek minden elképzelhető jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!