Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most 14 hónapos a kislányunk,...

Most 14 hónapos a kislányunk, és szeretnénk neki egy kis testvért, csak itt jön képbe anyósom?!

Figyelt kérdés
Már nagyon rajta vagyunk a kis tesó témán, csak hogy anyósékkal lakunk együtt. Egy forintot nem kérnek el tőlünk, arany életünk lehetne, csak közben van egy svájci frank alapú hitelünk. Hiába van 2 telkünk is, egyikre sem tudunk építkezni, mert egy forintunk sem marad hogy tudjunk spórolni, és valaha is elkezdjünk építkezni. Anyósom azt mondta hogy ha 3 éves lesz a lányunk, akkorra jó ha jön a tesóka, mert akkor már a nagyobbikat lehet vinni mindenhova, nem lesz állandóan velem, mert hogy milyen anyás most....(szerintem természetes hogy anyás egy gyerek, mert csak hozzám ragaszkodik jobban, én vagyok vele egész nap...stb, tudjátok). Ezt nem értem hogy mire fel mondta. Sógornőm azt mondta hogy mindegy hogy mikor de ha lesz tesó, annál jobban hagyni kell hogy együtt legyenek, nem kell őket szétválasztani. A férjem is kezdte beleélni magát hogy na akkor vállaljuk be a második babát, csak most az anyja elvette egy kicsit a kedvét, vagyis egy kicsit fél hogy mit szólnak hozzá ha mégis szülök még egy babát ide anyósomékhoz. Nem vagyunk rosszba, sőt, ugyan jóba vagyunk, csak nem tudom hogy most mi legyen. Ha az anyagiakat nézem, jobban járunk ha minél hamarabb jön a baba, de ott van egy kicsit a félsz, hogy mit fognak hozzá szólni. A házuk nem kicsit, 3 szobás, bőven elférünk, szóval hely hiányban nem szenvednénk. Van valaki aki ilyesmi cipóban jár, mint mi? Szerintetek mit tegyünk?
2012. márc. 23. 15:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem biztos orulni fognak.ezt is csak azert mondta talan hogy konnyebb mar ha egy kicsit nagyobb az elso. nem hiszem hogy rosszindulatbol.
2012. márc. 23. 16:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne hagyjátok, hogy ezt a döntést az anyós hozza meg. Értem, hogy náluk laktok, de nálunk ez nem volt szempont a döntésben.

Mi az én szüleimnél lakunk és amikor úgy éreztük, hogy eljött az ideje, akkor elkezdtünk dolgozni a kistesón. Férjem elszólta magát, én nem akartam bejelenteni, hogy dolgozunk rajta, csak akkor, amikor már megvan a 2 csík.

Annyit mondtak, hogy hely van. :D

Az egyetlen eset, amikor ebbe bele szólhatnak az, ha ők tartanak el titeket. Akkor megértem, ha azt mondják, hogy ne tervezzetek több gyereket, mert nem bírják anyagilag. De más esetben nem hiszem, hogy joguk lenne beleszólni.

2012. márc. 23. 16:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem azért ellenzi, mert neki kényelmetlen lenne, akkor ne foglalkozz vele. Nekem is azt mondja anyukám, jobb, ha a nagy tényleg nagy, amikor jön a kicsi.

Amúgy nem értem: van lakáshiteletek, de anyóséknál laktok?

2012. márc. 23. 17:03
 4/7 anonim ***** válasza:
19%

én ilyen kiszolgáltatott helyzetbe nem vállalnék 2. gyereket. és már bocsi,de miért vagytok egymás nyakán?? telkeket adjátok el, hitel vissza,és álljatok a saját lábatok! 2 elényeztetett kölyök. nem csodálom h anyósod nem akar még egy babát most,kicsi mellépicit,olyan szülőknek,akik ennyire kihasználják őket. azt sem értem,h ha nekik semmibe sem kell adnotok,miért nem raktok félre?

elképesztőek vagytok,komolyan mint 2, 5 éves kölyök

2012. márc. 24. 11:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezért utálom csak ezt az oldalt, mert midig van valaki, aki azt hiszi magáról, hogy ő az Isten, és leugat mindenkit. Szabad felhasználású hitelünk van, mert a szüleim, és az egyetlen húgom 2 éve autóbalesetben meghaltak, és ami nekik volt hitelük, nekem kellett kifizetni. Nem hiszem magam elkényeztetettnek, meg amúgy is a 23 évem alatt több rossz dolgot megéltem már mint egyik másik 40-50 éves ember!!! Hiába van telkünk, zárt kert mind a kettő, és nem adnak rá építési engedélyt csak 30 m2-es házra, az is gazdasági épület ként szerepelhetne. Nem akarom egy akkora egér lyukban nevelni a gyerekemet. Anyósék "magukhoz vettek" miután egedül maradtam.
2012. márc. 24. 14:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy a telkek már régóta hirdetve vannak, de a kutyának sem kell, pont azért mert zárt kertben van. Ezek is a nyakamon maradtak, mint anyuék adósságai. Egyetlen egy rokonom van, az is kint él külföldön, soha nem tartotta velünk a kapcsolatot, senkim nincs, csak a férjem a kislányom, és anyósék. Köszönöm a válaszaitokat!
2012. márc. 24. 14:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne húzd fel magad a válaszolóknon!

A lényeg hogy ez a ti döntésetek nem másé, nem anyósé, tényként közölném vele hogy mi szeretnénk másodikat ha segítenek és támogatják a dolgot jó, ha nem úgy is jó, magatoknak szülitek a gyereket!

2012. márc. 25. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!