Kismamák! Történt már mással is ilyen? Aggódjak?
Ne aggódj, előfordul, hogy annyira a méh hátsó falához simul a baba, hogy képtelenség elölről meghallani a szívhangját. De én holnap visszamennék a magam megnyugtatása érdekében a védőnőhöz, hogy próbálja meg újra.
Biztos nem fog elküldeni, hogy minek jöttél.
Nekem a második babámmal volt olyan, hogy nem találta a védőnő a doplerrel a baba szívhangját. Nem én voltam az első, akinek nem találta, mert csak a rosszabbik (régebbi) készüléke volt bent a rendelőben (a jóval éppen területen volt a másik védőnő). Én egyből mentem a dokimhoz uh-ra, minden rendben volt, de egyébként ezt javasolta a védőnő is. Biztos, ami biztos alapon. Én nem lettem volna nyugodt, ha nem hallom a saját fülemmel a szívhangját.
Bocs, de ezt nem bírom kihagyni: ha itt azt mondják az anyukák, hogy ne aggódj, minden rendben van, akkor tényleg nem fogsz aggódni? És nyugodt lesz a lelkiismereted, ha tényleg (ne úgy legyen) valami baj van? Ugye, hogy nem. Inkább menj el a dokihoz.
Tudom, ez most nem fog vigasztalni, de nyugi!!!
27 hetesen beindult a szülésem, elkezdték visszatartani.
48 órás folyamatos NST-n estem át.
Oda raktak mellém egy tanuló kislányt (nálam 5 évvel fiatalabbat). Okos, szép leányzó volt, de szerintem azt se tudta mit csináljon.
Na most képzelj el engem: Első gyermek, nem éppen kockázat mentes terhesség, félelem érzet, remegés, kétségbeesés, sírás, fájdalmak, stb..
A leányzó 1 órán keresztül tamagoccsizott a hasamon, hogy megtalálja a lányunk szívhangját.
Én kezdetektől hívtam a nővérkéket, akik azt mondták, hogy ezt is meg kell tanulniuk a gyakornokoknak!
Végül az egyik uh-os hölgy jött át körbenézni csak úgy a szülészetre, hogy estére hány anyuka várható szülni és meglátott.
Kérdezte, hogy mi a baj? Mi történt velünk? Ismertük egymást..
Mondtam, hogy nincs szívhang.. nem találja a lány.
Szerencsére egyből meglett.. megnyugodtam valamilyen szinten...
Nálam fordítva volt: védőnőnél voltam, kb 30 percig nem találta, elküldött a nőgyógyászhoz. Ő 1 perc alatt megtalálta. Biztos a sietség miatt kicsit megfordult; vagy már nem akarta, hogy máshová is cipeljem, és inkább megmutatta :-))) Egészséges, most már 5 hónapos.
Ne izgulj, esetleg ha van rá lehetőség, holnap is menj vissza a védőnőhöz.
Rendben, értem én, hogy mit szerettél volna megtudni. Igen, van olyan, hogy nem hallja, de minden rendben van. És van olyan is, hogy minden rendben van és pár óra múlva már nem... Én úgy vagyok vele, hogy ha csak a gyanúja felmerül annak, hogy nincs minden rendben, akkor jobb az, ha az orvos lát.
A harmadik terhességem ez, kettőnél volt olyan, hogy a rendelőből hangos zokogás jött csak ki, majd egy nagypocakos csaj, vörös szemekkel. Az egyik két hete volt: három napja nem mozgott a babája... "azt mondták, ez normális"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!