Gyedet mi alapján számítják a második gyermeknél?
próbáltam rákeresni a neten,sok okosat nem tudtam meg,úgyhogy ha valaki tud segítsen.
ez év febr.20-tól kapom a gyest a lányom után.
most újra terhes vagyok és nem tudom hogy kéne neki állni hogy anyagilag jól járjak.a tgyás és gyed összegét visszamenőleg mennyi időre nézik a számításhoz?
mert van még 43 nap szabadsaágom és azt a végén venném ki,a 28 hét elött,mert a 28 héttől igénybe vehető a tgyás,azt tudom hogy az 70%
és addig pedig kapnám a gyest.
tehát aug 26-tól igényelhetem a tgyást,és július 2-től aug 26-ig lennék szabin,addig pedig gyest kapnék.
remélem nem voltam túl bonyolult
Szia!
Én ugyanebben a helyzetben vagyok!Február 21.én járt le a kisfiammal a gyedem,utána egy héttel megtudtuk hogy úton van a kistesó,bementem megkérdeztem a munkahelyemen,és mondták hogy gyed után egyből mehetek táppénzre nem kell se szabit kivenni közbe meg semmit,és a következő gyed alapja is a munkabérem lesz!azt mondták így járok a legjobban.mert a táppénz több mint a gyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!