Vannak olyanok akik bemerik vállalni, hogy nem csinálnak a 12 héten kombinált tesztet?
semmi értelme igazán,csak akkor ha biztos vagy abban h ha baja van elveteted. de ez a teszt még nem 100%,20hetes kor körül újabb vizsgálatot végeznek,és még akkor sem 100% az eredmény.
dúrva eltérést a sima vizsgálatok is kimutatnak. én nem tartom fontosnak.
a haematoma miatt végképp nem fontos. nekem is van már 2 babám,most várom a 3.-at,én nem tartom fontosnak a plusz vizsgálatot.
ez nem kötelező vizsgálat, így aztán te döntöd el, hogy neked megér e 9 ezer Ft-ot, hogy megtudd hogy egészséges e a gyermek (persze tudom nem 100 %-os a teszt)
de nekem megért 30 ezret is
Nekünk fel sem ajánlották, itt nem is csinálták soha rutinszerűen, pedig nagy klinika... 12. héten van ultrahang, a 16. héten négyes teszt (AFP, PAPP-a, BHCG, ösztriol) + a 18. héten újabb ultrahang. Ennyi, ezekért meg nem kell fizetni.
32 hetes kismama
csináltattam, bár ne tettem volna,
a 12 hetes uh-n minden oké volt, erre a vérvétellel kijött valami marhaság,amin aztán izgulhattam még jó sokáig.
Profi uhval is látszik a tarkóredő meg az orr és a kombinált teszt sem mondja meg, hogy beteg-e a baba csak hogy mennyi az esélye. Ha 1:100-hoz, akkor ha az az egy vagy, leszarod a száz egészségest, és ha 1:5-höznél pont a jó 5 be tartozol, akkor meg az az egy nem érdekel.
Nekem csak idegességet okozott, pedig mindenki mondta, hogy bízzak az uhban, az azért ha másra nem erre jó.
Amikor a nagyobbikkal voltam terhes még nem volt ilyen vizsgálat, amikor a kisebbikkel voltam akkor kezdett elterjedni, de mivel folyamatosan hánytam nem tudtam elmenni. Pedig akkor még ingyenes lett volna. Most mondta az orvosom, hogy 9000.- a Klinikán, hát ha nem fogok hányni megcsináltatom, de ha nem jutok el akkor sem esem kétségbe. Sokkal inkább "félek" a 12. heti uh-tól, mert az azért többet mond!
Egy ismerősömnek az jött ki, hogy 1:950 ez pozitív, pedig ha belegondolunk így is közel 1 az ezerből, így végig idegeskedte az egész terhességét.
A haematomának meg nincs köze a kombinált teszthez, azt uh-n figyelik. Sztem nyugodj meg, neked is van két egészséges gyereked és velük sem voltál ilyen vizsgálaton. ;)
Az elsőnél ingyen volt még ezelőtt 3 éve. Most már fizetős lenne, de nem emiatt nem csináltattam meg. Két orvost kérdeztem meg, egyik sem tartotta indokoltnak az adataim, korom, első babám alapján.
Pedig nekem is volt hetekig haematóma a petezsák alatt, bal oldalon. De ennek semmi köze a kombinált teszthez.
Feküdj, amennyit csak tudsz és a vérömleny fel is szívódik hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!