Vannak olyanok akik bemerik vállalni, hogy nem csinálnak a 12 héten kombinált tesztet?
Na ez, amin én nem spórolnék!
Ha nem is luxusra, de úgy vállaltam, vállalok gyereket,hogy egy ilyen vizsgálatot ki tudjak fizetni!
MÁr egy csomó helyen nem ingyenes, ahol anno az volt:( A Sejtbank már a legtöbb ingyenes helyen is kér pénzt - 9000Ft-t. Persze így is olcsóbb, mint máshol, de sajna nem ingyenes.
Én nem mertem volna, engem megnyugtatott. És 9 ezer annyi más helyre is elmenne.
Sziasztok!
Ezek az összegek viszonyat olcsók amiket Ti írtok! Én Sz. Istvánban fogok szülni és ott sem ingyenes :(
Én is most érdeklődtem utána mert mennem kéne lassan de 33e ft a kombi teszt :( másik helyen 30 e. iszonyat.
Én mivel 27 éves vagyok és 35 felett ajánlják nagyon úgy tudom ezért most nem megyek erre a kombi tesztre, hanem maradok a 12. hetes genetikain viszont helyette 4D-re fogok 14 hetes kor körül menni ott is fél órán keresztül átnézik a gyereket. (igaz vérteszt nincs, de bízom hogy minden rendben lesz) régen sem voltak ezek a vizsgálatok mégis sok-sok egészséges gyerek született!
Én nem csináltam, első baba.
Mi mindketten fiatalok vagyunk párommal, rákérdeztem a dokinál, ő nem tartotta szükségesnek.
Nem tusom, mennyibe került volna.
Ha bármilyen problémám lett volna vagy az orvos javasolja, akkor megcsináltatom.
Az első babámmal 2007-ben estem teherbe, 26 évesen. Akkor nekünk még fel sem ajánlották a kombinált tesztet. Minden rendben volt egyébként a babámmal, egészséges, okos, jelenleg 4 éves óvodás kisfiú.
A második babát idén májusban, 30 évesen fogom megszülni, és ennél a terhességnél már szó szerint tukmálták rám az orvosok a 9000 Ft-os csekket. Nem csináltattam meg. Nincs fogadott orvosom, előzőleg se volt, és rosszul vagyok attól az elüzletiesítéstől, amit a babavárás, és a szülés körül művelnek mindazok, akik az anyák aggodalmából hatalmas pénzeket tudnak kaszálni.
Úgy gondolom, hogy mivel nem vártam 40 éves koromig az első babámmal, és mivel az UH és a vérvizsgálat is mindig mindent rendben talált, plusz a családomban sincsenek beteg gyerekek, ezért akármennyire fáj is ez azoknak, akiknek mindez üzlet, én nem fogok fizetni egy indokolatlan vizsgálatért csak azért, mert éppen ez a legújabb divat, amiből ha kimaradok, én leszek az ügyeletes "felelőtlen anya"...
Én 16 hetes terhes vagyok, de engem senki se tájékoztatott a fizetős kombinált tesztről, csak a kötelező vérvételről és 12. heti uh-ról..
Azért ez is érdekes.. Pedig kifizettem volna a vizsgálatot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!